PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaza Özel Bakım Maskeleri


Hasret
06-06-2009, 16:10
Yaz mevsimiyle birlikte doğada yaşanan değişim, cildimize de yansıyor. Yüz ve boyun bölgesi güneş ışınlarından daha fazla etkilenir. Olumsuz etkileri en aza indirmek için uygulayabileceğiniz cilt bakım maskeleri.
Yaza Özel Bakım Maskeleri

Cilt bakımının en önemli adımı temizliktir. Eğer cilt temizliğine gereken özeni göstermezseniz, sivilce, siyah nokta gibi cilt sorunlarıyla karşı karşıya gelebilirsiniz. Makyajın, kendini en güzel temiz ciltte gösterdiğini biliyorsunuzdur.
Kuru ciltleri temizlemek için yatmadan önce pamuğu yağsız süte batırıp, yüzünüzü silin. Ardından ılık su ile durulayıp, havluyla kurulayın. Cilt tipinize uygun hafif bir krem ile cildinizi nemlendirin.
Kuru ciltlerin en büyük dostu bademdir. Cildinizi nemlendirmek için 2 çorba kaşığı bademi ezip toz haline getirin. 1 yemek kaşığı taze kaymak ve toz bademi karıştırıp yüz ve boyun bölgenize uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra ılık su ile durulayın ve mutlaka kurulayın.
Yağlı cilt temizliği için papatya kürü uygundur. Sıcak suyun içine bir avuç kuru papatya ekleyin. 5 dakika demlendikten sonra süzün. Papatya kürü ılındığında havluyu ıslatın. Bu havlu ile yüzünüze kompres yapın. Ardından doğal gül suyunu batırılmış pamuk ile cildinizi temizleyin. Günde 2 kez bu işlemi yapmak, cildinizin PH dengesinin düzenlenmesine yardımcı olacak ve sivilce gibi cilt sorunlarının en az indirilmesini sağlayacaktır.
Yağlı ciltlerde özellikle çene, alın ve burun etrafında yağlanma görülür. Bu bölgelerde siyah nokta ve sivilce oluşabilir. Cildinizin PH dengesini düzenlemek için doğal muz maskesini deneyebilirsiniz. 1 adet muzun kabuklarını soyup, çatalla ezin. İçine 2 kaşık yağsız yoğurt ekleyin. Maskeyi yüz ve boyun bölgenize sürüp, kuruyana kadar bekletin. Ilık su ile durulayıp, havluyla kurulayın.Normal ciltleri temizlemek taze üzüm suyu kullanmak en etkili yöntemlerden biridir. Bir avuç üzümün suyunu elinizle sıkın. Pamuğu üzüm suyuna batırıp, yüzünüzü silin. Ardından ılık su ile durulayıp, havlu ile kurulayın.
Bikini, mayo, elbise giydiğinizde dekolte bölgenizdeki kırışıkları gidermek ve leke oluşumunu önlemek için çileğin gücünden faydalanabilirsiniz. 1 avuç çileği ezip, suyunu süzün. İçine biraz gül suyu karıştırın. Yüz ve boyun bölgenize karışımı sürüp, 1 saat bekleyin. Ardından ılık su ile durulayıp, mutlaka kurulayın.
Cilt gözeneklerini sıkılaştırmak için; 1 litre maden sodasına bir avuç lavanta çiçeği, 1 tutam ısırgan yaprağı, 1 tutam kırlangıç otu ekleyip 2 gün bekletin. Karışımı güneş görmeyen bir ortamda ve cam şişede saklayın. Pamuğa bitkisel karışımdan döküp, yüzünüzü ve boynunuzu silin.
Cildinizde sivilceler varsa kesinlikle sıkmayın. Sivilceleri sıkmak, iz kalmasına ve iyileşme süresinin uzamasına yol açar. Yüzünüzü her akşam eşit miktarsa su ve elma sirkesi kullanılmış karışımla silip, ardından ılık su ile durularsanız sivilcelerinizin daha hızlı iyileştiğini görebilirsiniz.
Her bir kür uygulamasından sonra cildinizi mutlaka kurulamanız gerekir. Cildinizde su nemi kaldığında, bakteri üretimine ve dolayısıyla sivilce oluşumuna yol açabilir