PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜBİTAK Yurdışı Burs


ALONE53
06-05-2009, 13:46
TÜBİTAK Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında doktora programına kayıtlı olanlar ile yüksek öğrenim kurumları dışındaki araştırma kuruluşlarında çalışan doktora öğrencisi araştırmacılara, 31/12/2010 tarihiyle sınırlı olmak üzere Bilim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ders aşamasını tamamlamış tezli yüksek lisans öğrencilerine yurt dışında yürütecekleri araştırmaları için burs veriyor.

Başvuru Koşulları

T.C.vatandaşı olmak,
Türkiye'deki üniversitelerden birinde bir doktora programına kayıtlı olup yeterlik sınavını geçmiş olmak ya da ders aşamasını bitirmiş tezli yüksek lisans öğrencisi (tezli yüksek lisans öğrencileri sadece Medeniyetler İttifakı alanlarında başvuru yapabiliyor) olmak.
Bu programdan son üç yıl içinde yararlanmamış olmak,
Araştırmanın yürütüleceği kuruluşça davet edilmiş olmak,
Yurtdışında yapılacak araştırma için Türkiye'den biyolojik materyalin yurtdışına götürülmesi gerekiyor ise Etik Kurul onay belgesi almış olmak,
Planlanan çalışmada kullanılacak yabancı dili, araştırmayı yürütebilecek düzeyde bildiğini belgelendirmek.

Burs Süresi: En çok 12 ay

Burs Miktarı - Ödeme Şekli
TÜBİTAK aylık burs miktarını Avrupa ülkeleri için en fazla 1400 Avro, Diğer ülkeler için en çok 1500 Amerikan doları olarak belirledi. Burs miktarı araştırmanın yapılacağı yöredeki yaşam giderleri göz önünde bulundurularak saptanıyor. Ödemeler üçer aylık dönemlerde bursiyerin bildirdiği yurtiçinde veya yurtdışındaki bir banka hesabına yatırılıyor. Gidiş-dönüş yol giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanıyor.

Alınan Diğer Destekler
Bursiyer yurt içinde veya dışında başka bir kuruluştan (TÜBİTAK dahil) destek alıyorsa başvuru esnasında, daha sonra aldığı takdirde 15 gün içinde TÜBİTAK'a bilgi vermesi gerekiyor. Kısmi destek sağlamış bursiyerlere TÜBİTAK tarafından verilecek destek ayrıca belirleniyor.

Son Başvuru Tarihi
25 Eylül 2009

Tüm gönderiler için adres
TÜBİTAK-BİDEB 2214
Yurtdışı Araştırma Burs Programı
Tunus Caddesi No: 80, 06100
Kavaklıdere/ANKARA
E-mail: vuslat.sabah@tubitak.gov.tr

http://www.mezun.com/icerik/Bilgi_Bankasi/burslar/tubitak-yurtdisi-burs-09.cfm