PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yazıcıoğlu neden bulunamadı?


SoN_KraL
06-05-2009, 00:46
Muhsin Yazıcıoğlu'na mezar olan helikopterin ELT cihazının (Acil Yer Bulma Vericisi) değiştirildiği ortaya çıktı. Telekomünikasyon Kurumunun elindeki kayıt ile helikopterde kaza sonrası bulunan ELT cihazının numaraları birbirini tutmadı.

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na mezar olan helikopterin ELT cihazının (Acil Yer Bulma Vericisi) değiştirildiği ortaya çıktı. Telekomünikasyon Kurumunun elindeki kayıt ile helikopterde kaza sonrası bulunan ELT cihazının numaraları birbirini tutmadı.

Gazeteport'un haberine göre, kazayı araştıran TBMM komisyonu üyesi ve CHP Adana milletvekili Tacidar Seyhan bu konudaki belgeyi bularak komisyona sundu. Seyhan, Telekomünikasyon Kurumu'ndan düşen helikopterin “Hava Araçları Telsiz Sistem Ruhsatnamesini" aldı. Bu ruhsat ile de ELT cihazının farklı olduğu ortaya çıktı.

Ruhsattaki bilgiler ve ELT cihazının seri numarası ile, kaza sonrası helikopterde bulunan ELT cihazının numarası birbirini tutmadı. CHP'li Seyhan bu konuda şunları söyledi:

"Kaza sonrası helikopterde bulunan ARTEX-406 MHz. ELT (Acil Yer Bulma Vericisi) cihazı Telekomünikasyon Kurumunca ruhsatlandırılmamış. Ruhsata göre helikopterde 121.5 MHz. ile 243.0 MHz. kanallarında sinyal yollayan AR Pointer, 4000-10 marka bir ELT cihazı olması gerekiyor. Ruhsata göre helikopterin üzerinde olması gereken ELT cihazı çok daha modern bir cihaz. Bulunan cihaz ise eski nesil…Bu durumda helikopterin üzerine eski nesil ELT cihazı, sonradan monte edilmiş. Arama ve kurtarma faaliyetlerindeki en önemli unsur bu ELT cihazıdır"