PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kangal'da yolsuzluk operasyonu


kelebek35
06-04-2009, 11:19
Sivas'ta EÜAŞ Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğüne ve Demir Export Kangal Kömür İşletmelerine yolsuzluk iddiasıyla jandarma baskın düzenledi.

Sivas'ın Kangal ilçesindeki EÜAŞ Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğüne ve Demir Export Kangal Kömür İşletmesine yönelik, jandarma tarafından operasyon düzenlendi.(aa)
Sivas İl Jandarma Komutanlığına bağlı çok sayıda ekip, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kangal ilçesindeki EÜAŞ Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğüne ve 6 kilometre ilerideki Demir Export Kangal Kömür Sahaları İşletmesine baskın gerçekleştirdi.
İşletmelerin çevresinde geniş güvenlik önlemi alan ekipler binalara girdi. Yolsuzluk iddiasıyla gerçekleştirildiği bildirilen operasyon kapsamında jandarmanın işletmelerdeki aramaları devam ediyor.
Yetkililer, ''Büyük Enerji Operasyonu'' olarak nitelendirdikleri soruşturma kapsamında, yıllardır ihalesiz ve usulsüz milyonlarca ton kömürün ilgili işletmeye verildiğini, yolsuzluk miktarının yüz milyonlarca dolar olduğunu iddia etti. Yetkililer yıllardır bu usulle devletin büyük miktarda zarara uğratıldığını kaydetti.
Operasyon kapsamında gözaltı işlemlerinin de sürdüğü öğrenildi.

JANDARMANIN BAŞLATTIĞI ARAMALAR DEVAM EDİYOR
Sivas'ın Kangal ilçesindeki Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'ne ve Demir Export Kangal Kömür İşletmesi'ne yönelik, jandarmanın başlattığı aramalar devam ediyor.
Sivas İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı çok sayıda ekip tarafından sabah saatlerinde Kangal ilçesindeki EÜAŞ Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'ne ve 6 kilometre ilerideki Demir Export Kangal Kömür Sahaları İşletmesi'ne yönelik yürütülen operasyon kapsamında çalışmalar sürdürülüyor.
İşletmelere giren çok sayıda jandarma ekibinin aramaları sürdürdüğü, bazı bilgisayar ve evrakın incelendiği, özellikle iki işletmenin ortak kullandığı laboratuvarda incelemenin yoğunlaştığı öğrenildi.
Operasyon kapsamında gözaltıların olduğu, çalışanlar için ikinci bir emre kadar işletmeden çıkışın yasaklandığı öğrenildi.
Kurumda büyük miktarda yolsuzluk yapıldığının tespit edildiğini kaydeden yetkililer, operasyonun uzun süren çalışmalar sonucu gerçekleştirildiğini bildirdi.


AA