PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye : 2 Azerbaycan : 0 Sağol Kardeş ! ...


Melancholy
06-03-2009, 00:48
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_vx_Turkiye_Azerbaycan002.jpg


Sağol kardeş!


A Milli Takımımız, sezon sonu hazırlık maçlarının ilkinde Azerbaycan'ı 2-0 yendi. Fransa ile cuma akşamı oynayacağı dev maç öncesi Kayseri'de kardeş ülke Azerbaycan'ın Milli Takımını ağırlayan Ay Yıldızlılar, rakibine 10 kişi kaldıktan sora attığı gollerle mağlup edebildi.

İlk yarısı 0-0 sona eren maçın ikinci yarısının başlarında rakibi 10 kişi kalan ve Semih ile bir penaltıdan faydalanamayan Millilerimiz, Halil ve İbrahim Üzülmez'in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Maça Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Ceyhun, Eren, İbrahim Üzülmez, Mehmet Topal, Kazım, Tuncay, Nuri Şahin, Nihat, Semih on biri ile başlayan Milli Takımımızda Yusuf, Caner, Arda, Sabri, Sercan ve Halil oyuna sonradan dahil oldu.

Millilerimiz cuma akşamı Lyon'da Fransa ile karşılaşacak.


MAÇA BÜYÜK İLGİ
Milli Takımımızın Azerbaycan ile yaptığı özel maça büyük ilgi gösterildi. Yaklaşık 32.000 kişinin geldiği Kadir Has, ilk kez milli bir maça evsahipliği yaptı.

Türkiye-Azerbaycan milli maçını Türkiye'den yaklaşık 200 gazeteci ile 15 Azeri gazeteci izledi. Maçın güvenliğini 320 özel güvenlik görevlisi sağladı. Polis ekipleri ise takviye güç olarak bekletildi. Karşılaşmayı, yaklaşık 32 bin seyirci izledi. Milli marşların okunması sırasında taraftarlar ''Hepimiz Azeri'yiz, Karabağ Türk'ündür'' yazılı pankart açtılar.

Futbol Federasyonu tarafından Coca-Cola'nın sponsorluğunda düzenlenen ''Coca-Cola Akademi Ligi''nin 14 yaş şampiyonu Beşiktaş ile 15 yaş şampiyonu Gençlerbirliği takımının oyuncuları, milli takım oyuncularıyla birlikte, ellerinde ''İyi birey, iyi futbolcu, iyi vatandaş'' yazılı pankartla sahaya çıktılar.

A Milli Takımın 462. sınavı olan Azerbaycan maçı, eylül ve ekim aylarındaki 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçlarına hazırlık amacı taşıyor. Milli takım, bu kapsamda 5 Haziran Cuma günü Lyon kentinde Fransa Milli Takımı ile de hazırlık maçı yapacak.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN: 2-0
STAT: Kadir Has
HAKEMLER: Mario Vlk, Marian Rusbarsky, Erik Weiss (Slovakya)

TÜRKİYE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Ceyhun (Dk. 57 Yusuf Şimşek), Eren, İbrahim Üzülmez (Dk. 77 Caner), Mehmet Topal, Kazım (DK. 46 Arda), Tuncay (Dk. 63 Sercan), Nuri Şahin, Nihat (Dk. 46 Halil), Semih (Dk. 70 Sabri)

AZERBAYCAN: Valiyev, Malikov, Shukurov, Nabiyev (Dk. 46 Bakhshiev), Abasov, Gomes (Dk. 46 Javadov), Sadıgov, Huseynov, Maharramov (Dk. 66 Sasha), Akhtyamov (Dk. 83 Subasic), Levin

GOL: Dk. 69 Halil, Dk. 74 İbrahim Üzülmez

KIRMIZI KART: Dk. 51 Sadıgov

KAÇAN PENALTI: Dk. 52 Semih

ligtv.com.tr