PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yiyecekler için faydalı bilgiler


morciii
01-09-2008, 05:42
*Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini önleyecektir

*Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun.

*Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin. Daha kolay pisecektir.


*Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler.

* Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin.Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.
Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin

*Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin.

*Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.

*2 çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin.Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün. çok daha lezzetli olacaktir.


*Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken cökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.

* Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun.

*Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha sonra
karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin.

*Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir. Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin.