PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Maydanozu Uzun Süre Taze Saklamak Için Püf Noktasi!


morciii
01-09-2008, 05:41
Maydanoz sever misiniz? peki faydaları saymakla bitmeyecek bu hoş kokulu, yemeklere, salatalara lezzet katan bitkiyi nasıl uzun süre bozulmadan, taptaze muhafaza edeceğinizi biliyor musunuz?

Gerçekten de maydanozu 3-4 gün bile taze tutabilmek imkânsızdır. denenmiş öneriler arasında saplarından bir parça keserek, su dolu bir bardak içerisinde bekletmek ya da plastik bir poşet içinde buzdolabının sebze kısmında saklamak vardır.

Maydanozu her türlü yemekte fazla miktarda tüketen biri olarak da bu öerilen bilgilerin hiç de işe yaramadığının uzun zamandır farkındaydım.

Yaklaşık 4-5 ay önce yeni bir yöntemi tesadüfen buldum. Öncelikle maydanozları iyice yıkayıp, temizlenmelerini sağlıyorum sonra da, sadece sularını silkelemek suretiyle ıslak kalacak şekilde cam bir kavanozun içine yerleştiriyorum bu nedenle uzun bir kavanoz seçmenizde fayda var. çünkü yaprak kısımları da, kavanozun içinde kalması gerekiyor. (eğer yapraklar kavanozdan dışarı taşıyorsa saplarından bir miktar kesebilirsiniz) Daha sonra hepimizin mutfağında sık sık kullandığımız streç filmlerden bir parçayla kavanozun ağzını gergin bir şekilde sarın. sonra da buzdolabında muhafaza edip ihtiyaç halinde kullanıp yine aynı şekilde kavanozun ağzını gergin bir şekilde (streç film ile) kapatın.

Sonuç hepinizin özellikle de maydanozu sık tüketenler için bir çare olacak ve 15-20 gün boyunca maydanozlarınız taptaze ve yemyeşil kalacaktır.