PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Patates Dolması


morciii
01-09-2008, 05:33
Patates Dolması

malzemeler: 2 yada 3 kişilik

* 6 adet orta boy patates
* 2 adet yeşil taze soğan
* 1 tatlı kaşığı kadar biberiye ( taze yada kuru)
* yarım kutu krema (ben Pınar'ın 250ml. lik süt kremasının yarısını kullandım)
* tuz, karabiber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* yarım su bardağı peynir rendesi ( kaşar, mihaliç, parmesan, İzmir tulumu gibi peynirlerden biri)

tarif:

1. patatesleri yıkayın ve kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyun. Kaynar su dolu bir tencerede çok fazla yumuşamayacak şekilde 30 dakika kadar haşlayın, süzdürün.
2. hafif soğuyunca tepsinin üzerinde düzgün durması için alt tarafından biraz, üst tarafından ise içini oyabileceğiniz genişlikte kesin.
3. bir çay kasığı yardımıyla içini dikkatlice oyun.
4. bir sos tenceresinde yağı kızdırın. İnce ince doğradığınız taze soğanı yağda hafifçe yumuşatın. Patates içini ve kestiğiniz diğer parçaları tencereye ekleyin ve çatalla ezerek püre haline getirin. Küçük küçük doğradığınız biberiye, tuz, taze öğütülmüş karabiber ve kremayı ekleyip, arkasından hemen rendelenmiş peyniri katın ve ocağın altını kapatın.
5. patateslerin dışını ve fırın kabını yağlayın ve iç malzemesini, oyulmuş patateslerin içine eşit miktarda doldurun. 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
6. servis yaparken üzerini ince ince doğradığınız Frenk soğanı (schnitlauch) ile süsleyebilirsiniz.