PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İsrail savaşa hazırlanıyor


SoN_KraL
06-02-2009, 00:33
İsrail savaşa hazırlanıyor

İsrail, İran ile savaş söylentilerinin arttığı bir dönemde şimdiye kadarki en büyük askeri tatbikatını yapıyor.

İsrail, İran, Suriye, Gazze ve Lübnan'dan gelebilecek olası saldırılara karşı tarihinin en büyük askeri tatbikatını bugün başlattı.

'Dönüm Noktası 3' adlı tatbikat ülke genelinde yapılıyor. Tatbikat kapsamında, ülkenin dört bir yanından acil durum sirenleri yükseliyor.

Önemli ticari merkezler tahliye edilirken, tatbikatın çeşitli bölümleri bulunuyor. Bu bölümler, olası saldırı merkezlerine karşı önlemlerden oluşuyor. İhtimaller arasında Gazze'den fırlatılan roketlerle, Hizbullah'la kuzeye yayılan çatışmalar olasılığı var.

Tatbikat senaryosuna göre Suriye'de ayaklanan Araplar da İsrail'e saldırabilir.

Tatbikatın İran ile iplerin iyice gerildiği bir döneme gelmesi dikkat çekerken, sivillerin savaşa hazır hale getirilmesi amaçlanıyor.

Tatbikat kamu binalarını, okulları, askeri üsleri de kapsıyor. Acil durum önlemleri gözden geçiriliyor.

İsrailli yetkililer, ABD'nin haberi olmadan İran'a saldırmayacaklarını açıklamıştı. Gözlemciler ise İsrail tatbikatın savunma amaçlı olduğunu iddia etmesine rağmen, asıl amacın Arap komşulara ve Filistinliler'e gözdağı vermek olduğunu belirtiyor.

Tatbikatın beş gün sürmesi planlanıyor. En geniş bölümü ise yarın gerçekleştirilecek.

NOYAN
06-02-2009, 15:27
hee hee, Rusya ile Çin'in eli armut topluyor tabi... böyle bir savaş çıkarsa Rusya İran'a destek verir, en azından teknolojik desteği arttırır.