PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kid Cudi


tomqoliq
06-01-2009, 17:37
Scott Ramon Seguro Mescudi (d. 30 Ekim 1984, Shaker Heights, Ohio), bilinen adıyla Kid Cudi, ABD'li rapçi.Kid Cudi, 2007 yılında Robin Thicke'nin The Evolution of Robin Thicke adlı albümünde bulunan "Wanna Love U Girl" adlı parçanın remixinde yer alarak müzik dünyasına giriş yaptı.

Ertesi yıl kendi olanaklarıyla A Kid Named Cudi adlı mixtape'i yayımlayan Kid Cudi, bu çalışma sonrasında Kanye West'in plak şirketi GOOD Music ile albüm anlaşması yaptı.
http://i286.photobucket.com/albums/ll98/tonymac08/cudi-mixtape.jpg
2008 yılı boyunca 88-Keys, The Alchemist, Evidence, Talib Kweli, K-Sparks, Santogold, DJ E-V, Chip Tha Ripper ve Kanye West gibi sanatçıların parçalarına konuk müzisyen olarak katılan Kid Cudi, senenin sonunda ise "Day 'n' Nite" adlı single'ı yayımladı ve single ile Billboard Hot 100 listelerinde 3, R&B/hip hop listelerinde 5, İngiltere listelerinde ise 2 numara olmayı başardı.

25 Ağustos 2009 tarihinde Man on the Moon: The Guardians adlı ilk stüdyo albümünü piyasaya sürmeye hazırlanan Kid Cudi, albümün prodüksiyonunda Kanye West, Ryan Leslie, Emile, Dot Da Genius, Breez, Jomix XXIV, Jungle Club, will.i.am, Travis Barker, Swizz Beatz ve Just Blaze gibi isimlerle bir araya geldi. Ayrıca albüme Kanye West, Travis Barker, Common ve Snoop Dogg'u konuk müzisyen olarak davet eden müzisyen, 2009 yılı sonunda da Chip Tha Ripper ile The Almighty Gloryus adını taşıyan ortak bir albüme imza atacak.