PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursaspor istikrarı "Sağlam" buldu


Melancholy
06-01-2009, 15:01
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_mn_Ertugrulsaglam004.jpg


Bursaspor istikrarı "Sağlam" buldu


Sezona Samet Aybaba'nın teknik direktörlüğünde başlayan, ardından Güvenç Kurtar ile 7 haftalık bir serüven yaşayan Bursaspor, istikrarı Ertuğrul Sağlam'da buldu.

Sezonun ilk haftalarında başarılı maçlar çıkartan yeşil-beyazlı takım, 2'si kendi sahasında olmak üzere art arda 3 maçta alınan yenilgilerle yeniden inişe geçti.

Bu iniş camiada tepkiye dönüşmesi sonucu Samet Aybaba, teknik direktörlük görevinden ayrıldı. 9 maçta 5 galibiyet 4 yenilgi alan Aybaba'nın istifasını açıklamasının üzerinden bir gün bile geçmeden takımın başına Güvenç Kurtar getirildi.

Bursaspor ile Güvenç Kurtar arasında da beklenen uyum sağlanamadı. Takımın başında 7 hafta kalabilen Kurtar, 4 beraberlik, 2 yenilgi ve 1 galibiyetlik performans sergileyince istifa etmek zorunda kaldı.

Samet Aybaba ve Güvenç Kurtar deneyimlerinin ardından işi daha sıkı tutan Bursaspor yönetimi, bu kez teknik direktör tercihinde ince eleyip sık dokudu.

Birçok ismin gündeme geldiği bu süreçte Bursaspor, Ertuğrul Sağlam'da karar kıldı ve genç teknik adamla 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. Ertuğrul Sağlam, Beşiktaşlı kimliğine karşın camia tarafından hemen kabul edildi.

Bursaspor tribünlerinin adına beste yaptığı Sağlam da bu ilgiye karşılık takıma çok ciddi bir ivme kazandırdı. Ligin 17. haftasında devre arasında göreve gelen Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Bursaspor, 18 haftada 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi gibi çok ciddi bir istatistik yakaladı. Yeşil-beyazlı takım, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansını da son haftaya kadar kovaladı.

BURSASPOR'DA KONGRE SÜRECİ

Bursaspor'da, dün yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan olağan genel kurulun ardından, yeni başkan, 8 Haziran Pazartesi günü çoğunluk aranmaksızın yapılacak oturumda belirlenecek.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşecek genel kurulda bin 687 kongre üyesi oy kullanabilecek. Kongrede mevcut başkan İbrahim Yazıcı, Lemi Keskin ve mevcut yönetimin ikinci başkanı Osman Çelik başkanlık için yarışacak.

ligtv.com.tr