PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yiğido tarih yazdı !..


Melancholy
06-01-2009, 00:10
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_a0_kupa_sevinc001.jpg


Yiğido tarih yazdı !..


Turkcell Süper Lig'i 2. sırada tamamlayarak, Türkiye'yi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkı kazanan Sivasspor, ''4 Büyükler'' dışında bu başarıyı gösteren tek takım olarak, Türk futbol tarihine geçti.


Ligi şampiyon Beşiktaş'ın 4 puan gerisinde, 66 puanla 2. sırada tamamlayan Sivasspor, Türkiye'yi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkı kazandı. Şampiyonluğu Beşiktaş'a kaptırmasına rağmen Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanarak önemli bir başarıya imza atan Sivasspor, ''4 Büyükler'' olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor dışında bu başarıyı gösteren tek takım olarak Türk futbol tarihine geçti. Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkı kazanan 5. takım olarak kayıtlara geçen Sivasspor, Beşiktaş'ın ligi şampiyon bitirdiği için direkt olarak katılacağı Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek için 2 ön eleme maçı oynayacak.

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın 1993-1994 sezonunda isim değiştirmesinin ardından başlayan Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne, bugüne dek Türkiye'den 3 takım katılabildi.

Galatasaray'ın 10, Fenerbahçe'nin 6, Beşiktaş'ın ise 4 kez katılabildiği bu lige, Trabzonspor ise 2 sezon ön eleme maçı oynamasına rağmen katılamadı. Trabzonspor, 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında yaptığı ön eleme maçlarında rakiplerine elenerek, Şampiyonlar Ligi vizesi alamamıştı.

GEÇEN SEZON İNTERTOTO KUPASINDA MÜCADELE ETMİŞTİ
Bu sezon ligi 2. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanan Sivasspor, geçen sezon da ligi 4. sırada tamamladığı için Türkiye'yi UEFA İntertoto Kupası'nda temsil etmişti.
İntertoto Kupası ile tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden Sivasspor, bu kupada Karadağ'ın OFK Grbalj ve Portekiz'in SC Braga takımlarıyla 2'şer maç yapmıştı.
Kupanın 2. turunda OFK Grbalj takımını eleyen Sivasspor, 3. turda SC Braga takımına elenerek, Avrupa kupaları serüvenini sürdürememişti.

RESMİ SİTE: ''YİĞİDOLAR AVRUPA LİGİNDE''
Bu arada, Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesi, kırmızı-beyazlı ekibin Türkiye'yi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkı kazanmasını, ''Yiğidolar Avrupa Liginde'' başlığıyla duyurdu.
Sitede yer alan haberde, ''Sivassporumuz Turkcell Süper Lig'i 2. sırada tamamlayarak, Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazandı'', ''Yiğido Avrupalı oldu'' ifadelerine yer verildi.

YÜKSELEN BAŞARI GRAFİĞİ
Turkcell Süper Lig'de 4. sezonunu geride bırakan Sivasspor'un, geride kalan sezonlara bakıldığı zaman yükselen bir başarı grafiği sergilediği göze çarpıyor.
Süper Lig'deki ilk sezonunu 43 puanla 8'inci, ikinci sezonunu 48 puanla aynı puana sahip Gençlerbirliği'nin averajla gerisinde 7'nci sırada tamamlayan Sivasspor, üçüncü sezonunu ise Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte 73 puanda tamamlamasına rağmen üçlü averaj sistemi gereği dördüncü sırada kalmıştı.
Bu sezonu ise 66 puanla 2'nci sırada tamamlayan Sivasspor, geçen sezon kıl payı kaçırdığı şampiyonluğa, bu sezon da son haftalarda kaybettiği puanlarla ulaşamadı.

LİDERLİK KOLTUĞUNDA EN FAZLA SÜREYLE OTURAN TAKIM
Son 2 sezonun ilk yarılarını lider olarak tamamlayan, şampiyonluk yarışının sürekli içerisinde olan Sivasspor, bu sezon liderlik koltuğunu en fazla elinde bulunduran takım olarak da göze çarptı.
Bu sezon 16'sı üst üste olmak üzere 17 hafta liderlik koltuğunu elinde bulunduran Sivasspor, ligin 31. haftasında sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilerek, bitimine 3 hafta kala koltuğu rakibi Beşiktaş'a kaptırdı.
Koltuğu devralan Beşiktaş, Sivasspor'un 17 hafta elinde tuttuğu liderlik koltuğuna 8 hafta oturmasına rağmen ligi şampiyon olarak tamamlamayı başardı.
Bu sezon Sivasspor'un 17, Beşiktaş'ın 8 hafta oturduğu liderlik koltuğunu, Trabzonspor 8, Galatasaray ise 1 hafta elinde tuttu.



ligtv.com.tr