PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Batı Yakası Grubu İlk Albümleriyle Bizlerle Buluşuyor...


tomqoliq
05-30-2009, 21:45
Rock’n Dark Express 2008 Rock Müzik Yarışması’nın birincisi BATI YAKASI grubunun, PMD YAPIM tarafından piyasaya sürülen ilk albümü çıktı.

Prodüktörlüğünü şarkı yazarı/müzisyen/prodüktör CEM ÖZKAN’ın üstlendiği albümün kayıtları ve mix’leri SoundCheck Stüdyosu’nda gerçekleştirildi.

Aylar süren titiz bir çalışma sonucunda tamamlanan albümde BATI YAKASI’na süpervizör olarak Uğur Arslantürkoğlu (Gece Yolcuları) ve Göktuğ Şenkal (DörtXDört) gibi ünlü müzisyenler eşlik etti.

Albümde konuk müzisyen olarak Cellissima grubundan Gülyar Balcı viyolonseliyle yer alıyor.

Albümün mastering’i New York Sterling Sound’da Steve Fallone tarafından yapıldı.

Çıkış şarkısı “4 Gün Önce”nin video klibi Devrin Usta tarafından çekildi. Klipte Batı Yakası’na Ukraynalı model Maria ve Emre Zengin eşlik ettiler.
Grubun fotoğrafları Serkan Eldeleklioğlu imzası taşıyor.Albümün kapağını ise "Aptülika"(Aptülkadir ELÇİOĞLU) çizdi.

Grubun kendi ismini taşıyan albümde söz ve müzikleri BATI YAKASI’na ait 10 yepyeni şarkı yer alıyor. Albümde Ali Erdem Şimşir’in grupla ortak söz ve bestesi; Sercan Alkış, Murat Tükenmez ve Selim Serezli’nin grupla ortak sözleri bulunuyor. Düzenlemelerin Cem Özkan’a ait olduğu BATI YAKASI albümünde bir şarkının düzenlemesi Göktuğ Şenkal’a, bir şarkının düzenlemesi ise Cem Özkan ile Veli Erişim Meral’e ait.

Şarkıların genel konuları aşk, hayatı ve düzeni sorgulama, umut olarak özetlenebilir. Grubun Çanakkale Zaferi’ne ithafen yazdığı bir şarkı da var: “Son Nefes”.


-Grup Üyeleri:

Korhan Çelik (Vokal/Gitar)
Can Bezgen (Gitar)
Altuğ Şenkal(Bas gitar)
Ergün Yıldız(Davul)