PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gevende Dönüyor!..


tomqoliq
05-30-2009, 21:43
Aralık ayından beri askerlik nedeni ile Mardin, Ankara, Kütahya olmak üzere çeşitli illere dağılmış olan Gevende grubu üyeleri Mayıs ayı sonunda askerlik sürecini bitirerek yeniden bir araya geliyor.

Haziran ayında konserler vermeye başlayacak olan grubun ilk konseri Ankara’da gerçekleşecek. Gevende 18 Haziran’da If Performance Hall’de yapılacak konserin ardından 30 Haziran tarihinde de İstanbul’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde bir konser verecek.



<b>Gevende Temmuz’da Fransa’da...</b>

Gevende, Haziran ayı konserilerinden hemen sonra Temmuz ayı başlarında ise proje ve konserler için Fransa’ya gidiyor.

6-12 Temmuz tarihleri arasında yaklaşık bir buçuk yıldır yürütülmekte olan “Gevende-Balbazar / UniSons d’Europe” projesi için provalar gerçekleştirilecek. Proje, Paris’te yaşayan yirminin üzerinde müzisyenden oluşan Balbazar orkestrasının Gevende parçalarını yeni bir orkestra yönetim biçimi olan ve beden dilini temel alan “Sound Painting” ile icra etmesi ve Gevende ile sahne üzerinde doğaçlamalar yapması üzerine kurulu. Projenin ilk konseri 11 Temmuz’da Paris’te, “Studio De l’Ermitage”da yapılacak. Projenin ilerleyen aşamalarında Türkiye ve Fransa başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde de konserler düzenlenmesi hedefleniyor.

Gevende daha sonra 13 Temmuz’da Paris’te Sen Nehri kenarında gerçekleştirilen “Sous La Plage” Festivali’nde sahne alacak. Bu konserin hemen ardından Nantes kentine gececek olan grup burada da 14 Temmuz’da “Aux Heures d’éte” festivalinde bir konser verecek. Bu konseri Bordeaux kentinde düzenlenecek klüp konserleri takip edecek. Gevende’nin Temmuz ayı içinde Fransa’daki son konseri ise bölgesinin en önemli festivallerinden biri olan ve Marsilya’da düzenlenen, yenilikçi müziklere adanmış MIMI Festivali’nde olacak.