PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Doğancılar Park Şenliği Festivali"


tomqoliq
05-30-2009, 21:38
“5.Salacak Festivali – 09” ile Kenti, semt yaşamını ve komşuluğu tarihsel gelişimin seyri içinde ele alacak şenlik, atölyeler ve etkinlikler düzenlenecektir. Festival, sokaktan gelip tekrar sokağa dönen oyun ve gösterinin, günlük yaşam akışından evrensel değerlere, performans ve gösteri yaklaşımları ile ele alan bir dizi projenin her yıl farklı adımı ve devinimi olarak ele alınmaktadır.



-Festivalin Amacı ;

Semtli olma bilinci ve ortak yaşam kültürünü ve iletişimi geliştirmek amacıyla, geleneklerimizin unutulmaması ve komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesini hedefleyen, “semt & iletişim”in yaşamımızdaki önemine değinen etkinliklerle kent ve semt halkını sokakta buluşturmayı amaçlıyor.


-Salacak Festivali’nin Bu Yılki Teması ;

"Sokaktayız // Performart" olacak. Festival kendi devinimini yaratmak üzere tasarlanmaktadır. Sokakta gördüğünüz her şey oyun, her şey gerçek veya sürpriz olabilir. Son güne kadar festival içine her şey girebilir, çıkabilir.


-Festival Kapsamında ;

23 Mayıs, Doğancılar Park Şenliği, "Çocuklar için Oyunlaştırmalar",

31 Mayıs Pazar Salacak Sokak Şenliği ise "Sokaktayız // Performart"

1 Mayıs ile 30 Eylül 2009 arasında Salacak Gönüllüleri çalışmaları çerçevesinde “Semt ve İletişim” etkinlikleri düzenlenecektir.


-Gerçekleştirilecekler ;

Hafta süresince gerçekleşecek etkinliklerde atölyeler, workshoplar, sergiler, oyunlar ve mini konserlerle sokaktan gelip tekrar sokağa dönen iletişimin, günlük yaşam akışından evrensel değerlere geçişini performans ve gösteri yaklaşımları ile yorumlamayı amaçlayan bir dizi proje, bu sene beşinci adım olarak yine katılımcılarla buluşacak.


-Bu Hedeflere Uygun Düzenlenecek Etkinlikler ;

Geçmişten günümüze sokaklarda oynanan çocuk oyunları için oyun alanları açılacak ve oyunlar kurulacak, bu oyunlar yeni yetişen çocuklara iletilerek bu oyunlarla büyümüş kuşaklarla, bu oyunları tanımadan büyümüş kuşakları bir araya getirilmesi ve günümüz gösteri sanatlarından örneklerle sokaktaki yaşam ve iletişimin canlandırılması amaçlanmaktadır.

Farklı disiplinlerden atölyelerde el becerileri atölyeleri, sanat faaliyetleri ve workshoplarla "Sokaktayız // Performart" kavramını çocuk oyunu, atölye ve kurgulu gösteri sanatları (Dans, Tiyatro, performans, sunum) içinde yeniden yaşama ve yaşatma hedeflenmektedir.

Sabah başlayıp gün boyu sürecek etkinliğe çok sayıda atölye, sanatçı ve kuruluş standları, atölyeleri ile katılacaktır.

Basın ve medya kuruluşları başta olmak üzere, saygın firma ve kuruluşların katılımıyla, öğrenci, akademisyen ve iş dünyası temsilcilerinin bir araya gelmeleri amaçlanan bu projelerle öğrencilerin, dış dünya ile iletişim kurmalarını sağlamak ve onları geleceğe hazırlamak hedeflenmektedir.