PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP 'Li Türk Hakkında Fezleke Hazırlandı


SoN_KraL
05-30-2009, 01:15
Türk Hakkında Fezleke Hazırlandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Dokunulmazlığının Kaldırılması İçin Fezleke Hazırladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı.

DTP'li 5 milletvekili ile ilgili ifade verme krizi henüz yeni aşılmışken, tartışma oluşturacak bir gelişme daha yaşandı. Diyarbakır'da bu yıl yapılan Nevruz kutlamalarındaki konuşmasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı Güney Afrika eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'ya benzeten DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün dokunmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Mart 2009'da gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle DTP Genel Başkanı Ahmet Türk hakkında başlattığı incelemeyi tamamladı. Başsavcılık, Türk'ün Terörle Mücadele Kanunu'nun "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı. Fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Bilindiği gibi, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Nevruz'da Abdullah Öcalan için Mandela örneğini verdiği konuşmasında, "Barışın formülleri bütün dünyada bellidir. İrlanda sorunu çözülmüşse İrlanda mücadelesi ve iradesi esas alındığı için çözülmüştür. Yine aynı şekilde Güney Afrika'da siyah ve beyazların sorunu Mandela'nın özgürleşmesiyle çözülmüştür. Kürt sorununu çözmek istiyorsanız Öcalan'ı dikkate almak zorundasınız. Özgürlüğünü sağlamalısınız." demişti.