PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baykal Kürtçe TV'de böyle çark etti


kelebek35
05-29-2009, 13:59
CHP Lideri Baykal seçim öncesinde TRT6'nın açılışını sert bir dille eleştirmiş,' 70 milyonun parası ile etnik yatırım yapılamaz' demişti. Baykal dün gittiği Mardin'de bakın nasıl çark etti?



CHP Lideri Deniz Baykal 3 Ocak 2009 tarihinde CNN TÜRK televizyonunda yaptığı özel röportajda hükümetin TRT6 kanalını açmasına sert tepkiler göstermiş; 70 milyon’un parasıyla böyle etnik bir kanalın açılmasını doğru bulmadıklarını ifade etmişti. Baykal’a göre 70 milyonun parası ile böyle bir girişim ne devletin anlayışına ne de şahsi anlayışına uymuyordu.
Baykal 3 Ocak tarihli seçimden birkaç ay önce yaptığı röportajında şunları söylemişti: “70 milyonun parasını sadece bir kısım vatandaşlarımızın etnik talepleri doğrultusunda harcanması doğru değildir. Devletin bir kurumunun bir etnik çabaya destek olur konumda ortaya çıkması çok yanlıştır.Bu bizim devlet olarak temel anlayışımıza bu benim anlayışıma göre ters düşer.”
Baykal o dönemde tavrını çok net bir biçimde koymuş ve bunun devlet olarak temel anlayışlarına ve kendi anlayışına ters düştüğünü üstüne basa basa vurgulamıştı.
Baykal yine röportajının devamında “Devletin parasının devletin kaynaklarının 70 milyonun parasının sadece bir kesim vatandaşlarımızın etnik talepleri doğrultusunda harcanması doğru değildir. Yani bizim anlayışımıza göre devlet etnik kör olmamalıdır” demişti.

Deniz Baykal fikir değiştirdi

Baykal dün de Mardin’de NTV televizyonundan Sibel Erdem’e verdiği röportajda, 5 ay önce söylediği sözleri ile çelişecek sözler sarf etti.
Baykal mayınlı arazilerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere gittiği Mardin’de konuyla ilgili görüşlerini ifade ettikten sonra bölge için yapılması gereken yatırımları sıraladı.
Bölgeye pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade eden Baykal ‘kimliklerini kullanmak bakımından tam bir özgürlük tanıyacağız. Devletin elinden çıkaracaksın kendi dillerini kültürlerini istedikleri gibi kullansınlar. Televizyon da yapsınlar gazete radyoda yapsınlar hatta bunlara ekonomik şartlar müsaitse yine destek verilsin. Kimliğini özgürce yaşasın ama Türk milletinin bir parçası olarak kalsın eşit haklara fiilen sahip olarak sözde değil. Bu toplumla kaynaşmasının önü açılsın’ dedi.
Baykal 70 milyonun parası ile etnik talepleri karşılamanın doğru olmadığını belirttiği seçim öncesi konuşmasından 4 ay sonra bölgeye pozitif ayrımcılık yapılmasından bahsetti ve kültürel girişimlerin ve kimliklerin önünün açılmasını gerektiğini savundu. Baykal özellikle televizyon, radyo ve gazetelerin devlet tarafından desteklenmesini de öngördü.

TRT6’nın devlet tarafından açılmasına sert tepki gösteren Baykal’ın sözlerinden 4-5 ay sonra bölgede yaptığı röportajda 70 milyonun parasıyla bölgedeki radyo tv ve gazetelerin özellikle desteklenmesi gerektiğini vurgulaması ve bunu bölge için pozitif ayrımcılık adına yapılması gerektiğini söylemesi dikkatleri çekti. Baykal’daki bu değişimin nedeni merak konusu?

Deniz Baykal'ın bu konuda Kürtçe yayın yapan medyanın devletin elinde olmasını ve devlet tarafından yapılmasını

haber7

morciii
05-29-2009, 14:21
eee politika böyle bişey işte :D