PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Denizlispor tarih yazmak istiyor


Melancholy
05-29-2009, 02:02
TARİH TEKERRÜR EDECEK Mİ?
http://resim.samanyoluhaber.com//haber/1/5/2/0/4/152047.jpg


Denizlispor tarih yazmak istiyor
Denizlispor kendi evinde Beşiktaş'ı mağlup ederek tarih yazmak istiyor.

Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş, Sivasspor ve Trabzonspor arasında son haftaya taşınan şampiyonluk yarışının taraflarından Beşiktaş ile karşılaşacak olan Denizlispor kendi evinde Beşiktaş'ı mağlup ederek tarih yazmak istiyor. 1986-87 sezonunda şampiyonluğu Beşiktaş'ın elinden alan Denizlispor takımında o zamanlar futbolcu olarak görev yapan Mesut Bakkal, bu sefer Siyah- beyazlı takımın karşısına teknik direktör olarak çıkıyor. Bakkal, herkesin ligde kalmayı garantiledikleri için maçı bırakacaklarını düşündüğünü oysa kendilerinin galip gelerek gündemi belirlemek istediklerini söyledi.
Turkcell Süper Lig'de bitime bir hafta kala ligde kalmayı garantileyen Denizlispor, şampiyon adayı Beşiktaş'ı evinde ağırlamaya hazırlanıyor. Yeşil-siyahlılar 2 günlük iznin ardından Şemikler Haluk Ulusoy Tesisleri'nde teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde maçın hazırlıklarına başladı. Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakkal, oyuncuların gösterdiği özveri ve şehrin sinerjisiyle zor bir dönemden geçerek bir hafta kala ligde kalmayı garantilediklerini belirtti. Zorlu maratonun ardından ligin kaderini belirleyecek çok önemli bir maça çıkacaklarını ifade eden Bakkal, "Bu maçta kendi işimize bakacağız. Denizlispor'un tarihine baktığında da bu dönemlerde hep kendi işini yapmıştır. Söylentilere fırsat vermemiştir. Biz de öyle yapacağız. Bizim avantajımız morallerimiz ve keyfimiz yerinde. Bu sıkıntılı ortamlardan sona böyle bir maçı oynamak her futbolcuya nasip olmaz." dedi.

Tüm Türkiye'nin gözünün Denizli'de olacağına dikkat çeken Bakkal, "Çektiğimiz sıkıntıya göre de böyle bir maçı hak ettiğimizi düşünüyorum. Finali iyi yapmamız gerekiyor. Oyuncularıma da söyledim Denizlilere de söylüyorum; Bu hafta sonu statta düğünümüz var. Bu düğüne çoluk çocuk eş dost sevgili herkesi bekliyoruz. Çünkü kümede kalışını bu çocuklar alın teriyle hak ettiler. Denizli süper lige yakışıyor." ifadelerini kullandı. Maç için fazla bir şey söylemeye gerek olmadığını vurgulayan Bakkal, "Benim çalıştırdığım takımlar işini yapar. Daha ötede fazla bir şey konuşmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bize yakışanı yapacağız." diye konuştu.

1986-87 sezonunda Beşiktaş'ı şampiyonluktan eden takımda futbolcu olarak görev aldığını hatırlatan Mesut Bakkal, o gün Beşiktaş'a attıkları golun pozisyonunu ve sevincini basın mensuplarıyla paylaştı. Bakkal, "O yıl Galatasaray'la Beşiktaş şampiyonluk için çekişiyordu Erol'un vuruşuyla güzel bir gol oldu. Seyirci sustu, sevincimiz inanılmazdı. Tabi o gün sahadan zor çıktık ama şimdi tarihe bakın. O sene futbolcuyken Beşiktaş karşısındaydım, şimdide teknik direktör olarak. Bilemiyorum neler olacak? İnsanlar maçı bırakacaklar filan diye düşünüyor. Öyle bir şey yok. Böyle düşünmelerini de doğal karşılıyorum. Ama benim takım genç bir takım böyle bir moralle motivasyonuda ligde kaldığı için inanılmaz yüksek, iyi bir maç olacak herhalde. Yine gündemi belirleriz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Futbolculardan Şener Aşkaroğlu da taraftarının önünde oynayacaklarına dikkat çekerek, "Seyircimize veda maçımız. İnşallah güzel bir galibiyetle ligi kapatmak istiyoruz. Bunu yapabilecek güçteyiz." dedi. Ligde kalmayı garantiledikleri için çok mutlu olduklarını kaydeden Güray Vural ise "Beşiktaş maçı da galibiyet üzerine kurulu o maçı da alıp ligi güzel bitirmek istiyoruz." diye konuştu.

Bu arada Yeşil-siyahlı oyuncuların antrenmanını izleyen bir grup taraftar futbolculara tezahürat yaparak moral verdi.

(CİHAN)