PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'a gönüllerin şampiyonu camisi...


Melancholy
05-28-2009, 15:31
http://image.tumspor.com/photos/587152999.jpg
Sivas'a gönüllerin şampiyonu camisi...

Sivas'ta yapımı devam eden bir camiye Bülent Uygun ve futbolcular da katkıda bulunuyor....


Sivas'ta yapımı devam eden bir camiye Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun ve futbolcular da katkıda bulunuyor. İbadethaneye ''Gönüllerin Şampiyonu Camisi'' ismi verilmesi planlanıyor.

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun ve futbolcuların, Esenyurt Mahallesi yakınlarında villa tipi evlerin bulunduğu Akevler semtine yapımı devam eden camiye maddi anlamda önemli katkılar sağladığı öğrenildi.

Başarılı bir sezon geçiren Sivasspor'un futbolcularının, galibiyet primlerinden, temeli 2007 yılında atılan, hayırsever işadamlarının ve vatandaşların katkılarıyla belirli bir aşamaya getirilen, ancak bugüne dek bir türlü bitirilemeyen caminin yapımı için bağışta bulundukları belirtildi.

Teknik direktör Uygun ve futbolcuların katkılarıyla aşama kaydeden ve inşaatı hızlı bir şekilde devam eden 350 kişi kapasiteli, kubbeli caminin, 2010 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Camiye ''Gönüllerin Şampiyonu Camisi'' ismi verilmesi planlanıyor. Ayrıca camide yapılacak bir tabelaya, katkı sağlayan Bülent Uygun ve futbolcuların isimlerinin de yazılması düşünülüyor.

Uygun ve futbolcuların, Akevler semtine 15 derslikli bir okul da yaptırmayı planladığı, bu okul ile ilgili görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Uygun ve ekibinin ayrıca Doğanşar ilçesinde yapımı yarım kalan kız öğrenci pansiyonuna da maddi katkı yaptığı ve pansiyonun tamamlanmasını sağladığı ifade edildi.

-CAMİ DERNEĞİ BAŞKANI KILIÇ-
Akevler Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Kılıç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, derneklerini 2005 yılında kurduklarını, caminin yapımına ise 2007 yılında başladıklarını söyledi.

Hayırsever işadamları ve vatandaşların yardımıyla camiyi belli bir aşamaya getirdiklerini, daha sonra piyasadaki durgunluk nedeniyle yavaşlama olduğunu, o dönemlerde yönetim kurulu olarak camiyi nasıl bitireceklerini düşündüklerini belirten Kılıç, ''Sivasspor aklımıza geldi ve sayın Bülent Uygun hocayı ziyaret ettik. Bizi son derece sıcak karşıladı ve bize 'Fenerbahçe maçını bir atlatayım, daha sonra sizinle görüşeyim' dedi. Fenerbahçe maçından sonra Bülent hocayla yeniden oturduk görüştük, bize yardımcı olacaklarını söylediler. Biz son derece mutlu olduk, çünkü inşaat durmuş bir haldeydi'' dedi.

Teknik direktör Uygun ve takım kaptanı Mehmet Yıldız ile sürekli biraraya geldiklerini anlatan Kılıç, ''Kendileri bize yardımcı olmaya devam ediyor. Caminin son üst kubbelerinin betonu atılıyor. Kendileri de cami bitene kadar bize yardımcı olacaklarını söylediler'' diye konuştu.

Kılıç, caminin adı ile ilgili olarak da şunları söyledi:

''Biz caminin adını tabi dernek olarak Akevler Camisi olarak düşünmüştük, sonradan kendilerine teklifte de bulunduk, 'isterseniz Bülent Uygun adını verelim, isterseniz Mehmet Yıldız adını verelim' dedik. Fakat sonradan Bülent hocamız 'yok, öyle münferit isim olmasın, ama ismi 'gönüllerin şampiyonu' olabilir' dedi. İnşallah tamamlandığında yönetim olarak biz bunu düşünüyoruz.''

Camiye bir tabela ile yardım eden futbolcuların isimlerini de ebedileştirmeyi düşündüklerini anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

''Bu teklifimizi de kendilerine söyledik, kendileri de itiraz etmediler, Allah razı olsun diyoruz. Hani Bülent hocanın bir sözü var 'bizim futbolcular Sivas'ta La İlahe İllallah ile uğraşır' derken zannediyorum işte bunu kastediyordu. Hem futbolculuk görevini yaparken ve Sivas'ın tarihinde görmediği bir başarıyı elde ederken hem de böyle bir yere el atmaları bizi de Sivaslı olarak son derece memnun etti. Hatta nasip olursa, kendileriyle bir ön görüşme yaptık, burada okul sahamız var, caminin tamamlanmasından sonra da okul inşaatına başlayabileceklerini bize söylediler. Bu şekilde bir çalışmadır gidiyor, sağ olsunlar.''

Sivasspor'un şampiyon olmasını arzu ettiklerini belirten Kılıç, ''İnşallah Cenabı Allah da onlara yardım edecektir diye düşünüyoruz'' dedi.

Kılıç, camiyi 2010 yılında ibadete açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.


AA