PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzon mutlu sona çok yakın


Melancholy
05-27-2009, 17:38
http://www.internetspor.com/data/news/240x180/1233321470-1.jpg
Trabzon mutlu sona çok yakın

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Şenol Güneş hakkındaki son durumu açıkladı.


Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı hedefleyen Trabzonspor'da, kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Fenerbahçe maçının centilmence oynanıp bitmesini ve kazananın kendilerinin olmasını arzu ettiklerini söyledi.
Hacısalihoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ligin son maçını sahalarında Fenerbahçe ile yapacaklarını belirterek, ''Fenerbahçe, bizim sahada ezeli rakibimiz ama saha dışında da son derece iyi dostluğumuz olan bir kulüp. Sportmence, centilmence bu maçın oynanmasını ve bitmesini, sonucunda da kazanın biz olmasını arzu ediyoruz'' dedi.
Futbolda her üç neticeye de hazır olmak gerektiğini ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:
''Trabzonspor seyircisinin, asla sportmenlik dışına taşacak davranışları sergilememesini özellikle istiyoruz. Son haftada ligin seyri değişebilir. Biz, seyrin lehimize değişmesini arzu ediyoruz. Tabi diğer takımlar da kendileri için aynı şeyi düşünüyordur. Yalnız bizim değil, onların da gözü kulağı bizim maçımızda olacaktır. Bu yıl hakikaten, sporcularımız, camiamız ve taraftarlarımız iyi bir deneyim sergilediler ve bence başarılı da oldular. Bu son maçı da aynı düzeyde başarıyla tamamlayıp, ligde sevinen taraf biz olmak istiyoruz.''
Hacısalihoğlu, ligde art arda 4 maç kazanmalarına ilişkin olarak ise, ''Trabzonspor, son derece kaliteli futbolculardan kurulu ve kazanmayı arzu eden, kazanmak için uğraş veren bir ekip. Zaman zaman şansız olduk, zaman zaman da kazanma arzusunu sahada sergileyemedik. Ama bunu bir bütün olarak değerlendirmek lazım. Demek ki sezon başından beri Trabzonspor iyi bir yolda. Uyumlu ve kazanmayı arzu eden bir ekip. Bunda Ersun hocanın çok büyük payı var. Daha sonra görevi devralan Ahmet hoca da bu işi başarıyla sürdürüyor'' diye konuştu.
Hacısalihoğlu, sezon başında Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için bir özel prim belirlediklerini, bunun haricinde bu konuda başka bir değerlendirmelerinin olmadığını belirtti.


-TRANSFER TEKLİFLERİ-

Asbaşkan Hacısalihoğlu, Trabzonspor'da önemli, bu sezon çok iyi performans göstermiş oyuncuların bulunduğunu kaydederek, ''Bunların bir çoğuna hatta takımın oynayan, oynamayan 10–12 oyuncusuna, birçok kulüpten teklif var. Bunlar da normaldir'' diye konuştu.
Oyuncularını satmayı düşünmediklerini belirten Hacısalihoğlu, ''Böyle durumda teklif çok astronomik, Trabzonspor için şartları çok uygun olursa düşünürüz. O mevkiye de başka transfer edeceğimiz oyuncu olursa, kulüp menfaatleri ve oyuncunun menfaatleri açısından bunu oturur değerlendiririz. Ama şu anda belirlenmiş, şu oyuncuyu vereceğiz, bunu verdik diye bir şey yok. Böyle parasal konuda anlaştığımız bir oyuncumuz yok'' dedi.

-GÜNEŞ, TÜRKİYE'YE GELİYOR-

Hacısalihoğlu, Güney Kore'nin FC Seoul takımını çalıştıran Şenol Güneş'in Trabzonspor'un, Türkiye'nin çok tanıdığı, başarılı kabul ettiği bir teknik adam olduğunu ifade ederek, ''Trabzonspor camiasının içinden de bir hoca. Bu nedenle bizim ilk tercihimiz ve düşüncemiz ondan yana. Ancak Şenol hocanın kulübüyle 6 aylık daha sözleşmesi var. Yani biz de ligler bittiğinde, onlar da ligin ilk yarısı oluyor. O devre arası boşlukta Türkiye'ye gelecek'' dedi.
Bu arada Güneş'in kendi kulübüyle görüştüğünü belirten Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:
''Kulübü, Güneş'e kendisinden çok memnun olduklarını söyledi. Hatta gerekiyorsa istediği transferleri yapabilme hakkını, yetkisini vererek, biraz işi zora soktu. Ancak biz o konuda kararlıyız. Tahmin ediyoruz Şenol hoca da Trabzon'a gelmeyi arzu eder. Çünkü kendi evi ve camiası. Orada iş çözümlenmezse, Türkiye'ye geldikten sonra daha detaylı konuşup, bu konuyu çözümlemek için uğraş vereceğiz. Yalnız şu da bir gerçek, Trabzonspor hocasız kalmaz. Bu karşılıklı arzumuza rağmen düşünce gerçekleşmiyorsa, başka bir alternatif gündeme gelir. Şu anda B planı olsa da, yorum yapmak ve isim vermek doğru olmaz. Yabancı yada Türk olabilir.''


-TRANSFER GÖRÜŞMELERİ FENERBAHÇE MAÇI SONRASI-
Hacısalihoğlu, transfer görüşmelerini Fenerbahçe maçı sonuna kadar dondurduklarını ve ligde elde edecekleri konumun transferleri etkileyeceğini söyledi.
Hacısalihoğlu, ligin çok heyecanlı ve hiçbir konum belirlenmeden devam ettiği için transferle ilgili ciddi bir girişimlerinin olmadığını kaydederek, şunları söyledi:
''Ancak sezonun ikinci yarısında Trabzonspor'da görevli birçok hocamız, futbol koordinatörlüğü organizasyonunda birçok futbolcu izledi. Bunlardan bir kısmı yeterli bulundu, Trabzonspor'a kazandırılmaları uygun görüldü. Sözleşmesi biten var, kulübüyle sözleşmesi devam eden var. Yerli ve yabancı birçok oyuncu gündemimizde. Ancak bunu, hafta oynayacağımız Fenerbahçe maçı sonrasına kadar dondurduk. Fenerbahçe maçından alacağımız neticede biraz bu transferleri etkileyecektir. Fenerbahçe maçından sonra halledebildiğimiz ölçüde ama çok sayıda olmadan eksik bölgelere birkaç oyuncu alacağız.''
İç transferde Hüseyin ve Serkan Balcı gibi sözleşmeleri biten oyuncuların bulunduğunu dile getiren Hacısalihoğlu, ''Onlarla daha önce birkaç defa görüşmüştük. Sezon bittikten sonra birlikte oturup değerlendirme yaparız demiştik. Kendileri de bunu çok normal kabul etmişti. Doğrusu da budur. Kendileriyle hiçbir sorunumuz ve problemimiz yok. Hüseyin, bu takımın kaptanı, yıllarca bu camianın içerisinde bulunmuş biri. Serkan da çok sevdiğimiz hiçbir problemi olmayan bir futbolcu. Sezon sonunda oturup bir değerlendirme yapacağız kendileriyle'' diye konuştu.


internetspor