PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Devler Liginde Beşiktaş'a 3. torba müjdesi


Melancholy
05-26-2009, 14:50
http://image.tumspor.com/photos/865309857.jpg
Devler Liginde Beşiktaş'a 3. torba müjdesi

Eğer siyah-beyazlılar şampiyon olursa, 32 takımın mücadele edeceği Devler Ligi’nin kuralarına 3. torbadan girecek


Beşiktaş’a 3. torba müjdesi
Eğer siyah-beyazlılar şampiyon olursa, 32 takımın mücadele edeceği Devler Ligi’nin kuralarına 3. torbadan girecek. Böylece puanı düşük olan Beşiktaş’a piyango vuracak

Ligde şampiyonluk mücadelesi sürerken, zirve adaylarını Şampiyonlar Ligi’nin büyüsü de sardı. Şampiyon, Devler Ligi’ne direkt bilet alırken, ikinci ise 2 eleme oynadıktan sonra bu arenaya kendini atacak. Eğer Beşiktaş şampiyon olursa, 8’erli 4 torbadan oluşan kura çekiminde 3. torbada yer alma şansını yakaladı. Son 5 yıllık puan periyodunda 32.445 puanı olan Kartal, yeni statünün ekmeğini yiyecek..

Yeni statüye göre ön elemede şampiyon olamayanlar grubunda Arsenal, Lyon, Shakhtar, Sporting, Panathinaikos seri başı oluyor. Stuttgart, Fiorentina, A.Madrid, Celtic ve Anderlecht ise 2. torbada. Yani Beşiktaş’tan puanı fazla olan Stuttgart, Fiorentina, A.Madrid ve Celtic, yine Beşiktaş’tan fazla puanı olan bir takımı eleyerek Devler Ligi’ne kalacak. Bu da Beşiktaş’ı düşük bir puanla 3. torbaya sokuyor.

SİVASSPOR’A ZOR RAKİPLER

Eğer Sivas (Puanı 6.445) şampiyon olursa 4. torbaya giriyor. İkinci olursa 2. ön elemede Shakhtar, Sporting, Panathinaikos, Celtic, Anderlecht’ten birisiyle, play-off eleme turunda da Arsenal, Lyon ve turu geçmeleri halinde Shakhtar, Sporting ve Panathinaikos’tan birisiyle eşleşebilir. Bu son 3 takım elenirse Stuttgart, Fiorentina, A.Madrid listeye girecek.

Bu arada Beşiktaş direkt katılırsa 4. torbadan zayıf bir takımla oynacak. Bunlar Kopenhag, Levski, Partizan, S.Liege, Uniera olabilir. Böylece torba avantajıyla Kartal’ın grup üçüncüsü olup UEFA’ya gitmesi neredeyse garanti hale gelecek.



vatan