PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yönetimimizden İkinci Uyarı


alperen_ahmet
11-13-2007, 13:09
Yönetimimizin Beşiktaş ile oynadığımız lig maçından önce yayınladığı ve hakemlerin formsuzluklarını vurgulayarak, adil yönetim istediği yazının ardından ikinci bir bildiri daha geldi. Kayserispor` deplasmanda 2-1 mağlup olduğumuz ve yine korkunç hakem hatalarına maruz kaldığımız karşılaşma sonrası resmi internet sitemizde RİSKLİ HAKEM ATAMALARININ GEREKÇESİ AÇIKLANMALI başlığı ve Fenerbahçe Spor Kulübü imzasıyla yayınlanan bildiri şöyle:

Öncelikle ve önemle vurgulamak isteriz ki; bazı sporcularının fair play anlayışından uzak hareketleri neticesinde takımımızın müsabakada bir kişi eksik kalmasının ardından profesyonel futbol takımımız Kayserispor`a yenilmiştir. Takımımıza karşı elde ettiği başarıdan ötürü Kayserispor`u kutluyor ve bu açıklamamızın söz konusu maç ekseninde yapılmış bir açıklama olmadığını, genel bir değerlendirme olduğunu belirtmek istiyoruz.

Geçtiğimiz hafta oynadığımız derbi mücadelesi öncesinde 2 Kasım Cuma günü yaptığımız açıklamamızda MHK`nın Turkcell Süper Lig`in geride kalan haftalarında zorluk derecesi yüksek maçlara yaptığı hakem atamalarına dikkat çekmiş ve bu riskli uygulamanın sürdürülmesinden duyduğumuz endişeyi dile getirmiştik. Endişemizdeki haklılığımız açıklamayı takiben eden maçta ortaya çıkmış ve günlerce tartışılan hakem uygulamaları tüm kamuoyunu meşgul etmiştir.

Tüm uyarılarımıza rağmen MHK Başkanı Sayın Hilmi Ok ve atama komitesi başkanı Sayın Sabri Çelik işaret ettiğimiz söz konusu riskli uygulamayı 12. haftada da sürdürmüş, bu riskli atamalar sonucunda zorluk derecesi yüksek maçlara atanan hakemler başta kulübümüz olmak üzere birçok kulübün puan kaybetmesine ya da belli bir kısım kulübün puan kazanmasına yönelik hatalar yapmışlardır.

Sayın Ok ve Çelik, bu riskli uygulamayı ısrarla sürdürmelerinin gerekçesini ve bunun neticesinde aynı takımların puan kaybetmesini ve aynı takımların bu haftada da yapılan hakem hataları sonucunda yine puanlar kazanmalarının tesadüf olarak nitelendirilemeyecek özel sebeplerini kamuoyuna açıklamalıdır. Aksi takdirde hiçbir mantıklı izahı olmayan ve uygulandıkça olumsuz sonuçları sürekli tekrarlanan riskli atamaların altında yatan başka sebeplerin olduğu yönünde kamuoyunda bir düşünce hakim olacak ve bu da başta Türk futbolunun marka değeri olmak üzere takımların elde ettiği haklı başarılara gölge düşmesine sebebiyet verecektir.

Buradan hareketle MHK atama komitesi başkanı Sayın Sabri Çelik, Fenerbahçe gibi şampiyonluk mücadelesi veren ve defalarca hakem hatalarına tepki gösteren ve kamuoyunca da tepkileri haklı karşılanan bir takımın maçına hangi kriterleri esas alarak;

- Oktay Demiray`ı hakem olarak atadığını,

- Yardımcılıklarına biri Süper Lig de ikinci kez diğeri ise henüz üçüncü kez görev almış hakemleri tayin etmiş olduğunu,

- Olası bir sakatlık halinde müsabakayı yönetecek olan müsabakanın 4.hakeminin askerden dönüşünün ardından neden ilk olarak bu maçta görevlendirildiğini, açıklamalıdır.


Öte yandan maçın hakemi ve yardımcıları da sadece kendilerinin anladığı ve onlar dışında kimsenin anlayamadığı, müsabakanın kırılma anlarında Edu Dracena`ya göstermiş olduğu sarı kartları gösterme gerekçelerini tatmin edici bir şekilde kamuoyuna izah etmek durumundadırlar.

Sonuç olarak Sayın Ok ve Sayın Çelik tarafından yapılan bu riskli atama uygulamalarını ve bu uygulama sonucunda maçları yöneten hakemlerin standart dışı karar ve uygulamalarını kamuoyunu izlemeyi sürdürmeye davet ediyoruz.

Kulübümüz bugüne kadar olduğu gibi, bu gün de, yarın da hak edilmemiş hiçbir başarıyı içine sindirmeyecektir. Kulübümüzün felsefesi daima haksızlıklara ve haksızlık yapanlara karşı her ne pahasına olursa olsun mücadele etmek olacaktır. Hak edilmemiş hiçbir başarı bizi asla mutlu etmeyecektir.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ