PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Telekom güneş enerjisine yöneldi


Hasret
05-17-2009, 18:05
Türk telekom bilindiği üzere fiyatları düşürdü. 2009 yılında ise 2 milyar Türk lirası yatırım yapmak istiyormuş. Peki bu yatırımları nereye yapıyorlar?

Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, 2008 yılında sabit, mobil ve genişbant altyapısına konsolide olarak 1.8 milyar TL yatırım yapıldığını söylemiş.
http://www.veteknoloji.com/resimler/haberdetay/telekominakstonhaberitelekom.jpg
Ve bu 2 milyar Türk lirasıda buraya yatırılacakmış.Bir de Türk Telekom artık Alternatif enerji kullanımına yönelmiş.Türk Telekom’un 541 bin KVA (kilo volt amper) enerji kapasitesinin olduğunu söylemişler ve yaptıkları yatırımlarla rüzgar tribünü, güneş enerji panelleri gibi alternatif enerjilere yöneldiklerini açıklamışlar. Ve daha bir sürü şey ama bizi ilgilendiren bölümü şurası:
Daha fazla kişinin daha hızlı internet bağlantısına düşük ücretle erişebilmesi hedefiyle yatırımlarımızı sürdüreceğiz” Türk Telekom’un fiber optik altyapısında 122 bin 500 kilometrelik şebekeye sahip olduğuna dikkat çekiyoruz geniş bant yapılandırması sürecinde, 10 bin 270 lokasyonda küçük tip kırsal santralın dönüştürüldüğünü açıklıyoruz.Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, yeni tarifelerle tek fiyattan maksimum hız sunacaklarını hatırlatarak, şunları söyledi: “Diğer tarifelerimiz de devam edecek ama isteyen 8 megabayt’a kadar olan hızlarda tek tarifeye geçebilecek. 8 megabayt hız ve 4 gigabayt (GB) kota için 29 TL, 6 gigabayt kota için 30 TL, sınırsız kullanım için de 49 TL’lik fiyat belirledik.”
Sınır 15 gigabayt
Adil kullanım ve suistimalleri önlemek için 15 GB’lık sınır belirlediklerini de dile getiren Demircan, Türkiye’de kulllanım ortalamasının 5.4 Gigabyte olduğunu ve bunun çok üzerinde sınır getirdiklerini kaydetti. Demircan, şu anda Türkiye’deki ADSL kullanıcılarının yüzde 80’inin 4 megabayt ve altındaki hızlarda interneti kullandıklarını dile getirerek, devam eden altyapı yatırımlarıyla bu hızları daha da artıracaklarını kaydetti.