PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Emniyet Kemeri Kullanmanın Önemi


_SoN_
05-14-2009, 12:04
Bilindiği gibi, ülkemizde her yıl binlerce trafik kazası meydana gelmekte ve oldukça yüksek oranlarda ölüm ve yaralanmalar olmaktadır. Trafik kazalarının azaltılması için değişik kurum ve kuruluşlar büyük çabalar sarfetmekte, ancak trafik kazaları arzu edilen seviyeye indirilememektedir.

Kazalarda ölen sürücüler ve yolcuların önemli bir kısmının, kaza anında emniyet kemeri kullanmadıkları tespit edilmiştir. Uluslar arası araştırma ve tecrübeler göstermiştir ki, emniyet kemeri kullanılması yaralanma riskini ve derecesini ve ölüm sayısını büyük ölçüde azaltmaktadır.

Dünya çapında yapılan araştırmaların sonuçlarına dayanarak, emniyet kemeri kullanımı % 0’dan % 100’e çıkarılırsa, ölü ve yaralı sayılarında % 47- % 60 arasında bir azalma olacağı sonucuna varılmıştır. Araçlarda yolculuk yapan kişilerin emniyet kemeri kullanmalarını sağlayarak, trafikte ölen ve yaralanma oranlarının büyük ölçüde azaltılabileceğini göstermektedir.

Ülkemizdeki emniyet kemeri kullanım oranlarının tespiti amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Trafik Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nce Ankara ve Çankırı illerinde şehir içi ve şehir dışı alan çalışmaları yapılmıştır.

Ayrıca, ülkemizdeki emniyet kemeri kullanım oranları hakkında mukayese yapılabilmesi amacıyla, gelişmiş ülkelerdeki emniyet kemeri kullanım oranları da Trafik Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nce, üyesi olduğumuz uluslar arası kuruluş ve örgütlerle yapılan yazışmalar ve internet aracılığı ile yapılan araştırmalar neticesinde temin edilmiştir.

Çalışma, trafik güvenliği konusunda üzerine görev düşen herkesin incelenmesine sunulmuştur. Bilgilendirmenin tek amacı sunulan bilginin uygulamada kullanılmasıdır. Araştırma kaynak göstermek kaydıyla, trafik güvenliğini geliştirme amaçlı (ilgili kurumların çoğaltarak çok sayıda personeline okutması, medya kanalıyla halkımızın bilgilendirilmesi, üniversitelerin ilgili bölümlerinde eğitim ve tez çalışmaları vb.) faaliyetlerinde kullanılabilir.

NOYAN
05-02-2010, 23:22
teşekkürler general.

gokyildiz
11-20-2019, 20:29
teşekkürler

pvpserverlist
11-24-2019, 18:43
emniyet kemeri sadece ceza için değil, güvenlik için takılmalı

article0021
12-31-2019, 09:39
teşekkürler

draqonft3426
06-10-2020, 13:24
Şehir içinde takmiyorum zaten 60 70 i de geçmem ama şehir dışında takılmalı