PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'ı Mourinho bile kıskandı


Melancholy
05-13-2009, 18:59
ÜNLÜ TEKNİK DİREKTÖR, SİVASSPOR'U İZLEME TALİMATI VERMİŞ
http://resim.samanyoluhaber.com//haber/1/4/9/8/6/149861.jpg


Sivas'ı Mourinho bile kıskandı
Turkcell Süper Lig'in son 3 haftasına girildiğinde yarıştan kopmak istemeyen Sivasspor, Hacettepe maçının hazırlıklarını Kızılcahamam'da sürdürüyor.

Son iki sezondur Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk yarışından hiç kopmayan Kırmızı-Beyazlılar, İnter'in dünyaca ünlü teknik direktörü José Mourinho'nun bile dikkatini çekti. José Mourinho, yardımcılarına talimat vererek Sivasspor'un başarısını inceletme kararı aldı. Morinhou'nun bu çalışmasından gurur duyduğunu kaydeden Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Sadece Türkiye'de değil, dünya futbol otoritelerinin de ilgisini çekmek gurur verici. Bence bu, bizim değil Türk futbolunun kazanımıdır." şeklinde konuştu.

Liderlik koltuğunu geride bıraktığımız hafta Beşiktaş'a kaptıran Kırmızı-Beyazlı ekibin başarılı teknik direktörü, şampiyonluk yarışında Mustafa Denizli'nin şansını ise yüzde 51 olarak değerlendirdi. Kalan yüzde 49'luk şansın ise Trabzonspor ve kendilerinin olduğuna dikkat çeken Bülent Uygun, "Futbol olarak lider kalmak önemli. Çok güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. Maratonun sonuna gelirken ufak da olsa kaza yaptık. Bizim için aslında iyi oldu, ders oldu. Kalan üç haftayı iyi değerlendirmek lazım. 1 yıl aradan sonra yenilmek futbolun cilvesi." diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BAŞARILI OLACAĞIZ

Sivasspor olarak Şampiyonlar Ligi'ne kalacaklarına inandığını ifade eden Bülent Uygun, takıma takviye konusunda da çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Galatasaray-Beşiktaş derbisinin oynanacağı 33. haftada her şeyin belli olacağına inandığını belirten genç teknik adam, "Şampiyonlar Ligi ile ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Ek tribün, 4 bin kişilik yapılıyor. Alttan ısıtma yapılıyor. Sivasspor, başı dik her ortamda mücadele eden bir ekip olacaktır. Şampiyonlar Ligi'nde de gururla ülkemizi temsil edeceğiz." dedi.

Ligde oynadıkları son iki haftada kaybedilen puanlara özellikle futbolcuların çok üzüldüğüne değinen Bülent Uygun, "Yaşanan kaos, iki haftalık hatalar üzdü onları. Kalan maçları kendileri oynayacak. Geçtiğimiz sezondan bu yana psikolog desteği alıyoruz. İnanan bir futbolcu grubumuz var. Antrenörlerine inanıyorlar." şeklinde konuştu. Gelecek sezonun hazırlıklarına şimdiden başlayan Sivasspor'da takıma takviye yapılacak sporcular da belirlendi. Bu isimler 33. haftada oynanacak Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından Sivas'a gelerek takımla birlikte çalışmalara katılacak. Afrika kökenli iki oyuncu ile anlaşma sağladıklarını hatırlatan Uygun, "Çok kaliteli bir oyuncu için en fazla 500 bin Euro veririm. Diğerine ise 200 bin Euro bonservis bedeli ödeyebilirim. Bizim kulüpte tercüman yok. Ben yabancılara Türkçe öğrenmelerini söylüyorum. Kendi kendimize sahada anlaşıyoruz." dedi. Bu sezon ligi bir gökkuşağına benzeten Uygun, birçok Anadolu takımının kendilerini örnek aldığını da sözlerine ekledi.


samanyoluhaber