PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cepten nete girmek güzel ama bir sorun var...


Hasret
05-12-2009, 03:25
İnternet ve cep telefonu. Aslında özünde birbirlerinden oldukça bağımsız olmalarına rağmen, giderek vazgeçilmez hale gelmeleri sonunda yollarını kesiştirdi. Günümüzde cepten sadece görüşme yapma alışkanlığının ötesine geçen kullanıcılar, telefonlarını farklı ihtiyaçlarını karşılamak için eskiye göre daha sık kullanıyorlar. İnternete girmek de bu ihtiyaçlar arasında başı çekiyor.

Fakat cepten interneti kullananların sayısının artması, önemli bir sorunu da beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili konuşan analiz uzmanı Steven Hartley, kullanıcıların evlerindeki internet ile ceplerindeki internetin farklı şeyler olduğunu bilmediğini söylüyor. Hartley'e göre kullanıcılar cepteki internetten, evlerindeki gibi yüksek veri transferi yapmaya devam ederlerse var olan alt yapının bir noktada çökmesi söz konusu olabilir.

Hartley; her geçen gün artan cepten internet kullanımının, yoğun şekilde dosya indirmek veya yüklemek için kullanıldığı taktirde var olan şebekelerinin yoğun trafiği kaldıramaması ve hem mobil internet, hem de cep telefonundan görüşme konusunda kesintilere yol açmasının mümkün olduğunu iddia ediyor.

Hartley'e göre 3G ve gelecekte çıkacak olan 4G bu kullanımları daha da yaygınlaşmasının sebebi ve gerekli yatırımlar yapılmazsa bir süre sonra cep telefonu kullanıcılarının bırakın internete bağlanmayı, görüşme yapmak konusunda bile sorun yaşayabileceklerini söylüyor.