PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte Kadıköy'deki finalin adı !


Melancholy
05-08-2009, 01:10
SHAKHTAR DONETSK - WERDER BREMEN
http://resim.samanyoluhaber.com//haber/1/4/9/1/1/149112.jpg


İşte Kadıköy'deki finalin adı!
20 Mayıs'ta Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşı karşaya getirecek finalin adı belli oldu.


UEFA Kupası'nda ikinci finalist, deplasmanda Hamburg'u 3 - 2 yenen Werder Bremen oldu. Almanya ve Ukrayna ekiplerini 20 Mayıs'ta Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşı karşaya getirecek finalin adı da Shakhtar Donetsk - Werder Bremen oldu.

Gecenin ilk maçında Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk, diğer Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i 1 - 1'in rövanşında 2 - 1 yenmişti. Gecenin ikinci maçınad ise Werder Bremen kendi evinde 1 - 0 kaybettiği maçın rövanşında Hamburg'u 3 - 2 yenerek finale kalan ikinci takım oldu.

20 Mayıs'ta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak finalin adı Shakhtar Donetsk - Werder Bremen olarak belirlenirken, 4. turda Galatasaray'ı eleyen Hamburg, deplasmanda 1-0 yendiği Werder Bremen'e kendi sahasında 3-2 yenilince Kadıköy biletini kaptırdı. İki Alman takımının mücadelesinden, finalist ünvanıyla ayrılan Werder Bremen oldu. İlk maçı kendi evinde 1 - 0 kaybetmesine rağmen Werder Bremen deplasmanda sahadan 3 - 2 galip ayrıldı. Atılan ve yenilen gollerde 3 - 3 eşitlik olmasına rağmen deplasmanda 3 gol atan Werder Bremen finale adını yazdıran takım oldu.

UEFA Kupası'nda Shakhtar Donetsk'in ardından finale yükselen ikinci takımı belirleyecek maçta Hamburg, Werder Bremen'i ağırladı. 4. turda temsilcimiz Galatasaray'ı eleyen Hamburg, maça avantajlı çıkan taraftı. Bremen'deki ilk maçı 1-0 kazanan Hamburg'a bu maçta beraberlik bile yetecekti.

Maça bu avantajla başlayan Hamburg, aradığı golü de erken buldu. Ivica Olic 12. dakikada Hamburg'u 1-0 öne geçirdi ve final biletini kapmak daha da kolay hale geldi. Ancak Bremen'in pes etmeye niyeti yoktu ve 29. dakikada Diego'nun golüyle skora eşitlik geldi: 1-1

Hamburg ve Bremen, ikinci 45 dakika için sahaya çıkarken tabelada yazan 1-1 ev sahibi takımı finale götürüyordu. Bunu değiştiren ise Claudio Pizarro oldu. 66. dakikada sahneye çıkan Perulu yıldız Werder'i 2-1 öne geçirdi. 83. dakikada ise Baumann, Bremen'i 3-1 öne geçirerek Hamburg'un İstanbul hayallerine veda etmesine neden oldu. Ama Hamburg son düdüğü duymadan pes etmedi. 87. dakikada Olic kendisinin ve takımının 2. golünü atarak ümit aşıladı.

Hamburg 1 gol atıp 3-3'ü yakalarsa İstanbul biletini ele geçirecekti. Ancak Werder Bremen bileti kaptırmadı, rakibini 3-2 yenip UEFA Kupası'nda finale yükselmeyi başardı.

UEFA KUPASI'NDA İLK FİNALİST SHAKHTAR DONETSK...

UEFA Kupası'nda ilk finalist Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk oldu. İki Ukrayna temsilcisinin mücadelesinde Dinamo Kiev ile karşılaşan Shakhtar Donetsk, 1-1'in rövanşını son dakika golüyle 2-1 kazanıp finale çıktı.

Kiev'deki ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak avantaj yakalayan Lucescu'nun talebeleri, rövanş maçına iyi başladı ve 17. dakikada Jadson'un golüyle 1-0 öne geçti. Ancak 47. dakikada Bangoura'nın attığı golle skor eşitlendi ve 1 - 1 oldu.

Son dakikalara kadar 1-1 süren maç uzatmalara kalmak üzereydi ki 89. dakikada Ilsinho'nun attığı golle Shakhtar Donetsk 2 - 1 öne geçti.
Lucescu'nun öğrencileri bu galibiyetle, 20 Mayıs'ta Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası finalinde mücadele etmeye hak kazandı.

MİRCEA LUCESCU VE TÜRKİYE'YE SERÜVENİ

20 Mayıs'ta Kadıköy'de oynanacak UEFA Kupası finalinde mücadele edecek olan Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Mircea Lucescu, Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim. Galatasaray ve Beşiktaş'ı şampiyon yapan Lucescu, bazen açıklamaları bazen de transfer iddialarıyla Fenerbahçe'de de her zaman gündemde olmayı başardı.

Ligtv.com.tr'de yer alan haberde, 2000-2002 arasında Galatasaray, 2002-2004 arasında Beşiktaş'ta olmak üzere 4 yıl Türkiye'de çalışan Mircea Lucescu'nun yıldızı Fenerbahçe ile hiç barışmadı. Ancak Lucescu'nun kariyer hedeflerinden birinin, Fenerbahçe'nin başına geçip 3 büyükleri şampiyon yapan ilk teknik adam olmak olduğu da biliniyor.

Mircea Lucescu, daha önce Türk basınında yayınlanan bir röportajında, Türkiye'ye geri dönme isteğini açıkça dile getirmiş ve "Birgün mutlaka döneceğim. Çünkü orada hem yapacak çok işim, hem de alınacak çok rövanşım var. Bir daha Türkiye'ye gelirsem en az riskle geleceğim. Beni gerçekten isteyen, benimle beraber yürümeye hazır bir ekiple çalışmak isterim. Günü kurtarmak değil kalıcı bir yapı kurmalıyım. Türkiye'deki büyük potansiyel beni cezbediyor." demişti.

OLAY SÖZLERİ GÜNDEM OLMUŞTU

Tecrübeli teknik adam, Galatasaray'ın başındayken dile getirdiği, "Köpekler istedi diye atlar ölmez" şeklindeki Rumen atasözü başta olmak üzere, bir çok kez Fenerbahçe ve Türk futbol dünyası hakkında çok sert açıklamalar yapmıştı.

Özellikle Beşiktaş'ın 101. yılında olaylı Samsunspor maçı ile başlayan düşüş ve kaybedilen şampiyonluğun ardından kantarın topuzunu kaçıran Lucescu "Türkiye, Çavuşesku'nun Romanyasından bile daha kötü" diyerek tüm Türkiye'nin tepkisini çekmişti.

Lucescu'nun unutulmayan açıklamalarından biri de ısrarla "Türkiye'de 2 şampiyonluğum çalındı" demesiydi. 4 yılda kazandığı 2 şampiyonluk hakkında birşey demeyen Lucescu, kaybettiği şampiyonlukların elinden çalındığını söyledi daima...

YENİDEN İSTANBUL'DA

Galatasaray'da göreve gelir gelmez kazandığı UEFA Süper Kupası'nı kazanan ama bu başarısı genelde Fatih Terim'e yorulan Lucescu, Süper Lig'de hem Sarı - kırmızılıları hem de Beşiktaş'ı şampiyon yapmayı başardı. Ancak Lucescu, bu kez belki de kariyerinin en önemli maçı için İstanbul'a geliyor. Rumen teknik adam Shakhtar Donetsk'in çalıştırıcısı olarak 20 Mayıs'ta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası finalinde mutlu sona ulaşmaya çalışacak.

KADIKÖY NOTUNU BEŞİKTAŞ'TA YÜKSELTTİ

Peki Lucescu'nun, 5 resmi maça çıktığı Kadıköy'de nasıl bir karnesi var? Lucescu'nun Kadıköy sınavlarına bakıldığında Galatasay'ın başında başarısız, Beşiktaş'ın başında ise başarılı olduğu görülüyor.

Sarı - kırmızılı takımın başında 2 lig bir de Türkiye Kupası yarı final maçı için Saracoğlu'na gelen Rumen teknik adam, ligdeki 2 maçı da kaybederken, kupada da 4-4 sona eren 120 dakikanın ardından penaltılarla elendi.

Lucescu, Kadıköy'deki şanssızlığını Beşiktaş'ın başına geçince yendi. 2002-03 sezonunda Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden tecrübeli çalıştırıcı, 101. yılda ise 2-2'lik beraberlikle Kadıköy deplasmanında puan almayı başardı.

Lucescu son olarak geçen sezon başında Shakhtar Donetsk'in çalıştırıcısı olarak Fenerbahçe ile Saracoğlu'nda bir hazırlık maçına çıktı ve mücadele 1-1 sona erdi.

İşte Lucescu'nun 2 yenilgi, 3 beraberlik ve 1 galibiyetle biten Kadıköy maçları:

2000-01 Fenerbahçe-Galatasaray: 2-1
2000-01 Fenerbahçe-Galatasaray: 4-4 (Fenerbahçe penaltılarla finale çıktı)
2001-02 Fenerbahçe-Galatasaray: 1-0
2002-03 Fenerbahçe-Beşiktaş: 0-1
2003-04 Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-2
2007-08 Fenerbahçe-S.Donetsk: 1-1 (Hazırlık maçı)


(CİHAN)

DİGİMAX
05-08-2009, 13:28
shaktarı bekliyordumda werder yine milan maçlarında olduğu gibi süpriz yaptı..
güzel bir final olacak...

NOYAN
05-08-2009, 17:45
kupayı Werder alır diye düşünüyorum.