PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 günde minareyi diktiler!


kelebek35
05-07-2009, 09:46
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 82. Yıl Mahallesi Sanayi Sitesi'nde 6 yıl önce inşaatına başlanan camiye hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan yeni minareyi bir günde diktiler.

36 metre boyundaki çift şerefeli minarenin dışı bagalid polyester kaplama, içi krom, sivri kısmı flexglas olduğunu söyleyen Bartın’lı Çelikerler Çelik Konstrüksiyon Firması Genel Müdürü Ramazan Çeliker, “ Minarenin yapımında 7 ton demir kullanılmıştır. Minarenin 7 parçası vinç yardımıyla işçilerimiz tarafından bir günde monte edilmiştir “ dedi.

Çeliker, Çelik minarelerin üstün mukavemet özellikleri sayesinde tasarımda büyük esneklik sağladığını vurgulayarak “ Bu minarelerin deprem gibi doğal afetlere dayanma gücü çok yüksektir. Montaj yerine gelmeden önce milimetrik toleranslarla imal edilip, kısa sürede montajı yapılmaktadır. Betonarme minarenin deprem gibi doğal afetlerde gördüğü hasarlarda geri dönüşümü yoktur. Oysaki çelik minarede hataların yüzde 100 düzeltilme imkanı vardır “ dedi.

Sanayi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Şahan, “Olası deprem felaketlerinde yıkılan yapıların başında minareler gelmektedir. Bizler bu sıkıntıyı 1970 Gediz depreminde çektik. Minarelerimizin hemen hemen tamamında yıkım ve büyük hasarlar meydana geldi.

Bu nedenle yapımına 6 yıl önce başladığımız ve büyük bir bölümü tamamlanan Sanayi camimize 20 bin TL’ye mal olan çelik minare yapımını isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir vatandaşımız üstlendi. Bu vatandaşımıza ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Şu andaki sıkıntılarımızın başında imam sorunu gelmektedir. Yıllardan beri sanayi camimizde esnafımızın katkılarıyla emekli imam görev yapmaktadır. İlçe girişinde bulunan camimiz onlarca sanayi esnafımızın yanı sıra hemen yanı başımıza TOKİ tarafından yaptırılan 160 konuta da hizmet vermektedir. Bu nedenle Diyanet Başkanlığından camimize kadrolu veya sözleşmeli imam verilmesini istiyoruz “ diye konuştu.

İHA