PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayıların soyu tükenmek üzere


*fanii*
11-13-2007, 12:06
http://image.haber3.com/haber/108512.jpg


Ayıların soyu tükenmek üzere

Dünyadaki sekiz ayı türünden altısının soyunun tükenme tehlikesi içinde olduğu bildirildi.

Dünya Koruma Birliği, "güneş ayısı"nın da, soyları tükenme tehlikesi içindeki türlerin yer aldığı "Kırmızı Liste"ye dahil edildiğini bildirdi. Böylece, soyları tehlike içindeki ayı türlerinin sayısı altıya çıkmış oldu.

Güneş ayısının soyunu tehlikeye sokan unsurlardan birinin, Çin’de avcılar tarafından, hastalıkların tedavisinde kullanılan safra için öldürülmesi olduğu belirtildi.

Birliğin güneş ayısı uzmanı Ron Steinmetz, güneş ayılarının nüfusunun son 30 yılda yüzde 30 oranında azaldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Dünya Koruma Birliği uzmanlarından Simon Stuart da, "Sayıları artan siyah Amerikan ayısı dışında, tüm ayı türleri için durum kötüye gidiyor" dedi.

Siyah Amerikan ayısının yanı sıra Kırmızı Liste’nin dışında kalan diğer ayı türünün, Avrupa’dan Alaska’ya kadar birçok yerde yaşayan boz ayı olduğu bildirildi.

Uzmanlar, pandaların da koruma çabalarına karşın soylarının tükenmesi tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söylediler.

Güneydoğu Asya’nın tropikal yağmur ormanlarında yaşayan güneş ayısı, dünyadaki ayıların en küçüğü ve çok iyi bir tırmanıcı olarak bilinir. Malaya ayısı veya tropikal ayı isimleriyle de anılan bu ayı türünün göğsünde nal biçiminde sarımsı-turuncu bir leke bulunur



::.Kaynak.:: (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=302207)

elas
11-13-2007, 12:52
çok üzücü bir durum teşekkürler bilgi için