PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boş Güzel Domain Bulma Yöntemleri


Fırtına_
04-30-2009, 14:03
Kaynak: DomainveHosting.Com, Kaliteli Domainler, Jenerik Domainler, Projelik Domainler, Domain, Domain Nedir?, Hosting, Hosting Nedir? 3-4 Harf, 3-4 Karakter (http://www.domainvehosting.com/)

Türkiye'de halen yeni yeni gelişmekte olan domain sektörü ile ilgili kaynak, rehberlik edebilecek sitelerle ilgili bilgiler vereceğimiz yazı dizimize başlıyoruz.

Yazı dizimizin birinci konusunda Savespell.Com sitesinde Türkçe ve diğer dillerde düşmüş(boşa çıkmış) olan jenerik domainleri nasıl bulabileceğimizi anlatmaya çalışacağız..

Öncelikli olarak savespell (http://www.savespell.com/) sitesine giriyoruz.

Karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacak..

http://img142.imageshack.us/img142/1821/ss1k.pnghttp://www.domainvehosting.com/wp-content/uploads/2009/04/ss1-1024x814.png

Bu sayfada more linkini tıklıyoruz. Aşağıdaki resimde bu sayfanın görüntüsünü görebilirsiniz. Bu sayfada yakın zamanda düşmüş ve Savespell.Com kriterlerine bağlı olarak listelenmiş genel listeyi görmek mümkün.

http://img151.imageshack.us/img151/5720/ss2t.pnghttp://www.domainvehosting.com/wp-content/uploads/2009/04/ss2-1024x834.png

Sayfamızın detaylarına geldiğimizde; Üstdeki bölümde siteye giriş ve kayıt olmanız için ayrılmış bir login bar yer alıyor. Sitenin en güzel yönlerinden biri kayıt olmadan da rahatça domainlere göz atabiliyorsunuz.

All TLDs: Sitede yer alan domainlerin uzantılarının yer aldığı alt menü. İstediğiniz uzantı ile ilgili domainlere göz atmak için com/net/org/biz/info/us/mobi uzantılarından birini seçebilirsiniz.

All Status: Domainlerin şu an ki durumları ile ilgili seçeneklerin yer aldığı menü. Bu menü altında Expiring(düşme sürecine girmiş olan domainler için), Available(yeniden kayıt edilmeye uygun düşmüş domainler için), Available menüsü altında 2 alt seçenek mevcut. Bunlardan ilki Expired yakın zaman da düşmüş domainleri listelemek(İçlerinde kayıt edildiği halde site güncellemeleri nedeni ile halen boş gözüken domainlerde olabiliyor), ikincisi Free ise tamamen boşta ve kayıt konusunda problem yaşamayacağınız domainleri görebileceğimiz seçenek. All Status menüsünün son seçeneği Taken düşmüş ve kaydedilmiş domainlerin listesine ulaşmak için kullanılabilir. Ancak boş domain arayan birisi için gereksiz olduğunu da söylemek isterim.

All wordlists: Bu menüyü tıkladığımızda çok sayıda seçeneğin karşımıza çıktığını görüyoruz. Domainleri birçok dile ve kritere göre listeleme şansımız var. Bunların içerisinde Türkçe seçeneğinin olması Türkçe jenerik domain arayanlar için önemli bir kriter olsa gerek.

hamerwebtsarim
11-27-2013, 22:43
hadi domain buldun ya web site (http://www.webtasarimzonguldak.com) açmak yönetmek ayrı bir iş