PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor Şampiyonluğa Yürüyor


Melancholy
04-26-2009, 23:46
http://www.medyaspor.com/Files/Images/20090425_sivasspor_sevinc_12121.jpg

Son 15 haftada liderlik koltuğunu rakiplerine kaptırmayan Sivasspor, kalan 5 maçını kazandığı takdirde, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

Ligde dün sahasında Trabzonspor'u 3-0 gibi net bir skorla yenerek şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi yolunda önemli bir avantaj elde eden Sivasspor, son 5 haftaya 60 puanla, ''4 büyüklerin'' önünde lider olarak girerek şampiyonlukta iddialı olduğunu gösterdi.
Sivasspor camiası, Trabzonspor galibiyeti sonrasında büyük sevinç yaşarken, teknik heyetinden futbolcusuna, yönetiminden taraftarına kırmızı-beyazlı ekipte herkes şampiyonluk havasına girdi.
Sivas caddeleri ve sokakları Sivasspor bayraklarıyla donatılırken, kentte herkes Sivasspor'un kalan maçlarda da başarılı skorlar alarak şampiyonluğa ulaşacağına inanmaya başladı.
Sivas'ta gözler, bugün Eskişehirspor ile Beşiktaş arasında oynanacak maça çevrildi. Kırmızı-beyazlılar, zirvedeki en yakın takipçileri Beşiktaş'ın Eskişehir'de puan kaybetmesini bekliyor.

''SİVAS TARİH YAZDI''

Bu arada, Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesi, Trabzonspor galibiyetini, ''Sivas Tarih Yazdı'' başlığıyla duyurdu. Sitede yer alan haberde, ''Sivassporumuz Trabzonspor'u yenerek tarihe yeni bir sayfa daha ekledi'' ifadeleri kullanıldı.
Sitede, kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz'ın ''Avantajlıyız, şampiyon olmak için bütün mücadelemizi göstereceğiz, inşallah şampiyon oluruz'' ve teknik direktör Bülent Uygun'un ''Zafer inananlarındır'', ''Unutmayın ki zaferler söylemezler, fark ettirirler'' ve ''Başarı, başarmak için yola çıkıp bu uğurda yorulmadan çalışanlarındır'' sözlerine yer verildi.
Sivasspor taraftar siteleri de Sivasspor'un şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde ettiği yönünde haberlere yer verdi. Sitelerde, ulusal basın kuruluşlarındaki spor yazarlarının Sivasspor'un başarısı ile ilgili yorum ve analizlerine de yer verildi. Sitenin birinde, Sivassporlu futbolcuların ve taraftarların sevinç fotoğraflarının üzerine, ''Biz inandık, siz de inanın!'' ve ''Şampiyonluk yolunda pes etmek yok'' yazıları yer aldı.

TARAFTAR ŞAMPİYONLUĞA İNANIYOR

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan bir ankette ise taraftarlara ''Sezonu nerede bitireceğiz?'' sorusu yöneltiliyor. Şu ana dek 520 kişinin oy kullandığı ankette, 371 kişi kırmızı-beyazlı ekibin sezon sonunda şampiyon olacağı yönünde oy kullandı. Ankette, 78 kişi Sivasspor'un ligi ikinci, 71 kişi ise ligi üçüncü sırada bitireceğini belirtti. Anket devam ediyor.

SİVASSPOR'U ZORLU 5 MAÇ BEKLİYOR

Geçen sezon kaçırdığı şampiyonluğu bu sezon elde etmek isteyen Yiğidoları, son 5 haftada 2'si iç sahada (İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gençlerbirliği), 3'ü ise dış sahada (Gaziantepspor, Hacettepe ve Galatasaray) olmak üzere, final havasında geçecek 5 karşılaşma bekliyor.
Lider Sivasspor, kalan 5 maçını kazandığı takdirde, rakiplerinin maçlarının skorlarına bakmadan sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

SEZONUN İLK YARISININ SON 5 MAÇINI KAZANMIŞTI

Sezonun ilk yarısının son 5 maçında 5 galibiyet elde ederek 15 puan toplayan Sivasspor'un, bu 5 maçlık periyotta göstereceği performans merak ediliyor. Ligin ilk yarısının son 5 maçlık periyodunda iç sahada Gaziantepspor'u 3-0, Hacettepe'yi 2-1, Galatasaray'ı 2-0 yenen Sivasspor, dış sahada ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-0 ve Gençlerbirliği'ni 2-1 yenmeyi başarmıştı.

SON 15 HAFTADA ZİRVENİN TEK HAKİMİ

Bu sezon ilk kez 3'üncü haftada liderlik koltuğuna oturan Bülent Uygun yönetimindeki Sivasspor, daha sonraki haftalarda rakiplerine kaptırdığı liderlik koltuğunu 15. haftada Trabzonspor'dan devraldıktan sonra bir daha bırakmadı.
Bordo-mavili ekipten koltuğu devraldıktan sonra başarılı sonuçlar elde etmeye devam eden ve son 15 haftayı lider kapayarak şampiyonluk yarışında iddialı olduğunu gösteren Sivasspor, son 5 haftaya ''4 büyüklerin'' önünde 60 puanla lider olarak girerek futbol kamuoyunun takdirini kazandı.
Bu sezon 15'i üst üste olmak üzere 16 haftayı lider olarak kapayan Sivasspor, 29. hafta itibariyle liderlik koltuğunu en fazla elinde tutan takım olarak göze çarpıyor. Sivasspor'un bu sezon 16 hafta liderlik sevinci yaşadığı ligde, Trabzonspor 8, Beşiktaş 4, Galatasaray ise 1 hafta liderlik koltuğunu elinde tuttu.

ŞAMPİYON OLURSA TÜRK FUTBOL TARİHİNE GEÇECEK

Son 2 sezondur şampiyonluk yarışının içerisinde sürekli yer alarak adeta Anadolu'nun umudu olan Sivasspor, sezon sonunda mutlu sona ulaştığı takdirde, Trabzonspor'dan sonra şampiyonluğa ulaşan ikinci Anadolu kulübü olarak Türk futbol tarihine geçecek.
Sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyerek Trabzonspor'dan sonra şampiyonluğa ulaşan ikinci Anadolu kulübü olarak Türk futbol tarihine geçmeyi hedefleyen Sivasspor, Trabzonspor'un 1983-1984 sezonundaki 6. şampiyonluğunun ardından Anadolu'dan bir takımın şampiyonluğunu bekleyen futbolseverlere 24 sezon aradan sonra şampiyonluk sevinci yaşatmayı amaçlıyor.
Trabzonspor'un son şampiyonluğunun ardından geçen 24 sezonun 11'inde Galatasaray, 7'sinde Fenerbahçe, 6'sında ise Beşiktaş şampiyonluk yaşadı.
Sivasspor, sezon sonunda şampiyonluğa ulaştığı takdirde, Türkiye'de ''4 Büyükler'' olarak bilinen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un ardından şampiyonluk sevinci yaşayan 5. kulüp olarak da tarihe geçecek.

AA