PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Niyet Altın Gibidir


Hasret
04-23-2009, 22:43
* İhlashttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ben Rabbimden isterimhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ben Rabbime güvenirimhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif herşeyi Rabbim için yaparım demektir.

* Dünyada iki gram altın için iki ton toprak elenir. Ahirette de böyledir. Niyet altın gibidir. Çok amel değilhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ihlaslı amel lazımdır. O kadar amelde hep niyet aranırhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif niyete bakılırhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Allah için olanlar seçilir diğerleri atılır.

* Sakın sakın ben hakkımı ahirette senden alırım demeyin. Dünyada iken tatlılıkla helalleşmeye çalışın. Nice alacaklı orada borçlu çıkacaktır.

* Huzurhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif parayla malla mülkle olmazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kesinlikle olmaz. Ölümle ahiretle olurhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif daha doğrusu Allah demekle olur.

* Mıknatıs içinde cevher olanı çeker. Ehl-i sünnet âlimlerinin kitapları mıknatıs gibidir. Kalbinde cevher olanları kendisine çeker.

* İman nimetinin elde kalmasının en önemli şartıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hubbu fillah buğdu fillahtır.

* İmanın kıymetini bilin. Allahü teâlânın vaadi vardırhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Nimetlerin kıymetini bilmezseniz alırım buyuruyor. Bu vaadi ilahidir. Alırım şiddetli azap ederim buyuruyor. Bu da vaadi ilahidir. Allahü teâlâ vaadinden dönmezhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif vaad ettiğini elbette yaparhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif çok korkmak lazım.

* Öfke nefsanihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif gayret rahmanidirhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif çok çok iyidir. Gayrethttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bir müslümanın zararını önlemek için ona kızmaktır.

* Aldanan kârdadırhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aldatan düşünsün.

* İbadetlerin en kıymetlisi namazdır. Çünkü her gün Allahü teâlâyı hatırlatıyor. Allahü teâlâyı hatırlamak zikretmektir. 5 vakit namazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif 5 defa hatırlatmıyor ki. Ne kadar var namazahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bir saat varhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yarım saat varhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif 10 dakika varhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hep bunları böyle hatırladıkçahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Allahü teâlâ günde 5 defahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif fakat herbirinde kaç defa hatırlanıyor. Ha abdest alacağımhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ha kılacağımhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif vakit geliyorhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif vakit geçiyor derkenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hep Allahü teâlâ hatırlanıyor. Allahü teâlâyı zikretmeye sebep oluyor namaz.

Kalblerin ilacı zikirdir. Allah sevgisihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Allah’ın zikri olan kalblerde bulunur. Allah’ı zikreden kalblere yerleşir Allah sevgisi. Buna da sebep namaz. Allah’ı zikreden kalblerden dünya muhabbeti çıkar. Dünya muhabbeti kalbden çıkıncahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Allah muhabbeti kendiliğinden gelir. Nasıl bir şişenin içinden su çıkınca boş kalmaz hava dolarsahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yani hava kendi gelirsehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dünya muhabbeti de kalbden çıktı mıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Allah muhabbeti kendi gelir.

* Nefs Allah’ın düşmanıdır. Herkesin en büyük düşmanı nefsdir. Nefs-i emmare. Bu nefs-i emmare ölmez. Hiç kimsenin nefsi yok olmaz. Niçin? Çünkü o nefs işe yarıyor. Ölür mü? Onunla cihad yapınca insanlarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif meleklerden daha yüksek oluyor. Melekten daha yüksek olmak nefs sayesinde olur. Nefsle cihad sayesinde. Onun için nefs ölmez. Ama nefs zayıflarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kuvveti kalmaz. İnsanı aldatamaz zayıflayınca. Nefsi zayıflatmak ibadet etmek ile olur. Evethttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif nefsin en büyük düşmanı ibadet. Allahü teâlâ müslümanları çok sevdiği için namaz kılmayı emretti. Namaz kılmak öyle bir lutf-ü ilâhidir kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif her namazda nefs kahrolurhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif insanın kalbini aldatamaz olur. Nefsin şerrinden kurtulur insan.

* İbadetler şartlarına uygun yapılırsa sahih olurhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Allah rızası için yapılırsa makbul olur. Makbul olması için sahih olması yani şartlarına uygun olması lazımdır. Niyet bozuksahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sahih olabilir ama makbul olmaz.

* Önce Allahü teâlânın sevdiklerini öğrenmek lazım. Onlarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif farzlarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif vaciplerhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sünnetlerdirhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bunları öğrenip yapmak lazım. Sonra Allahü teâlânın sevmediklerini öğrenip yapmamak lazımdır. Onlar da haramlar ve mekruhlardır. Müslüman her şeyden önce Rabbinin sevdiklerine sevmediklerine dikkat etmeli.

* Bir mümin Kâbe’yi ilk gördüğü anda ettiği dua kabul olur. Mümin de bir mümini görünce ettiği dua kabul olur. Yani selamlaşınca; selam verene ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü demek lazımdır. Aynı dua sana da olsun demektir.

* Rızk çalışmakla artmaz. Çalışmakla mal çoğalabilir. Herkes rızkını yiyip bitirmeden ölmez.

CanDostu
04-25-2009, 10:55
ALLAH celle celahü razi olsun senden inşaALLAH