PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Joomla Kurulumu Resimli Anlatım


Fırtına_
04-23-2009, 12:38
Joomla bir içerik yönetim sistemi(content management system)dir. Yani birden çok ve farklı içeriği tek bir yerden yönetmenize olanak sağlayan hazır bir web sitesi şablonudur diyebiliriz. İnternette birçok içerik yönetim sistemi(iys) bulunmaktadır. Joomla bunlardan sadece bir tanesi! Sistem gereksinimleri ise bir web sunucusu ( Apache ) ile beraber PHP ve MySQL veritabanıdır. Joomla diğer CMS sistemlerine göre daha basit bir kullanıma sahiptir.
joomla kurulum paketini yani indirmiş olduğumuz zipli dosyayı bilgisayarımızda açıyoruz. Daha sonra herhangi bir ftp programı ile sitemize bağlanarak açmış olduğumuz dosyaları sunucumuza yüklüyoruz, yükleme işlemi bittikten sonra web sitemize bağlanıyoruz (www.siteisminiz.com) . Eğer sunucuya dosyaları doğru bir şekilde yüklemiş isek karşımıza Joomla’nın yükleme öncesi kontrol sayfası gelecektir.
http://www.indirbir.com/upload/K1.jpg
Şimdi bu sayfada yer alan kısımları inceleyelim.
1-)
http://www.indirbir.com/upload/K2.jpg
2-)
http://www.indirbir.com/upload/K3.jpg
3-)
http://www.indirbir.com/upload/K4.jpg
Yukarda anlatılan kısımlarda eğer herhangi bir sorun yoksa yada olan sorunlar düzeltilmiş ise “Sonraki > >” butonuna basarak Joomla’nın lisans sözleşmesinin olduğu sayfaya geçebiliriz.
Açılan Sayfada GNU/GPL Lisansının açıklaması yer almaktadır. Eğer şartları kabul ediyorsanız “Sonraki >>” butonuna basarak yükleme işleminin 1.Basamağına yani veritabanı ayarlarının yapıldığı sayfaya geçiyoruz..
4-)
http://www.indirbir.com/upload/K5.jpg
1.Basamakta sunucunuz tarafından size bilgiler yada kendi ayarladığınız bilgiler doğrultusunda veritabanı bilgilerini uygun bir şekilde doldurarak “Sonraki>>” butonuna basıyoruz ve Sitemizin ismini vereceğimiz Sayfaya geçiyoruz.
5-)
http://www.indirbir.com/upload/K6.jpg
Karşımıza gelen sayfada artık sitemizin ismini verebiliriz ve kurulumun sonuna da geldik demektir. Sitemizin ismini yazdıktan sonra “Sonraki>>” butonuna basarak Joomla’ nın yüklendiği klasörün, url, eposta adresi ve yönetici şifresinin bulunduğu bir doğrulama sayfasına geliyoruz. Burada yazan bilgiler bizim için çok önemli bunları bir kenara not almayı unutmayın..
6-)
http://www.indirbir.com/upload/K7.jpg
7-)
Aşağıya yazdığınız bilgileri bir kenara not almayı unutmayın bunlar joomla yönetim paneline ulaşmak için ihtiyaç duyacağımız kullanıcı adı ,şifresi ve site url ve yolu.
http://www.indirbir.com/upload/K8.jpg
8-)
http://www.indirbir.com/upload/K9.jpg
Evet artık bir joomla siteniz var kurulum işlemi sona erdi bu sayfada verilen kullanıcı adı ve şifresini bir yere not alıyoruz. Siteyi göster demeden önce kurulumdan önce sunucuya gönderdiğimiz INSTALLATION klasörünü silmeyi unutmuyoruz. Güvenlik nedeniyle yükleme klasörünü (installation folder) silmeniz ve sayfayı tarayıcıdan yenilemeniz hatırlatılacaktır, bu işlem yapılmadığı sürece Joomla çalışmayacaktır. Karşınıza Site veya Site Yönetimi kısmına girmekle ilgili iki düğme gelecektir. Eğer ilk yüklemeden sonra “Siteyi Göster (View Site)” düğmesine tıklarsanız yeni oluşturduğunuz Joomla sitenize gidersiniz. Ana Menü seçenekleri arasında bulunan “Yönetici (Administrator)” linkine tıklayarak, 4. adımın anlatıldığı sayfada göründüğü gibi kullanıcı adı ve şifreyi girerek yönetim kısmına girebilirsiniz Eğer bu ilk kullanışınız değilse bundan sonra ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuzdur. Yükleme ile ilgili her şey tamamlandı ve JOOMLA’nız kullanıma hazırdır!
Kurulumun ilk sayfasında configuration.php “Yazılamaz” yazıyorsa. Yapmanız gerekenler: Son basamakta size verilen kodları, TxT editörü olan, notepad’te yapıştırıp, menüden farklı kaydet’ e basıp configuration.php olarak kaydetmek. Daha sonra oluşturduğunuz dosyayı, joomla yı kurdunuz klasörünün içine atmak.
9-)
INSTALLATION klasörünü silip tarayıcımıza site adresimizi yazdık ve işte sonuç siteniz hazır hayırlı olsun güle güle kullanın





Alıntıdır .