PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölmeyi İstemek Günahmıdır


Hasret
04-20-2009, 13:49
Sual: Ölmeyi istemek günah mıdır?
CEVAP
Dünya sıkıntılarından kurtulmak içinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ölümü istemek mekruhtur. Fitnelerden uzak kalmak ve günaha düşmemek için istemek caiz olur. (Hindiyye)

Sual: Kâfirlere de ölüm faydalı olur mu?
CEVAP
Evethttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif küfrün devamınahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif azabın artmasına mani olur.

Aynı şeyler için ya Cennete ya Cehenneme gideceksin
[Büyüklerin sözleri]

* Dünyahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif zıll-i zâildirhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yani yok olan bir gölgehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bir görüntüdür. Aynadaki görüntü gibi. Bu görüntü ahiretin görüntüsüdür. Ahirette ne varhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Cennethttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Cehennem. İbadetlerimizhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif iyiliklerimizhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Cennetin dünyadaki görüntüsüdür. Günahlarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kötü yerlerhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif karanlık sıkıntılı izbe yerler de Cehennemin görüntüsüdür.

* Cennetlikhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Cennetlik işlerihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Cehennemlik olan da Cehenneme götürücü işler yapar. Demiri çürütenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kendi pası olduğu gibihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif insanı Cehennemlik eden de kendi günahlarıdır. Mıknatıs demiri nasıl kendine çekiyorsahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif haramlar Cehennemehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ibadetler Cennete çeker. Kıyamette nereye gitmek istiyorsakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ona göre hazırlık yapmalıyız. Ahirette Cennet ve Cehennemden başka yer yoktur. Cennete girmek içinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif doğru iman sahibi olmak ve dine uymak gerekir. Cehenneme götürücü tuzaklara yakalanmamalı. Bu tuzaklar şöyle bildiriliyor: (Dünya hayatı ancak bir laib [oyun]http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif lehv [eğlence]http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ziynet [süs]http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aranızda tefahür [övünme] ve mal ve evlâdı çoğaltma isteğinden ibarettir.) [Hadid 20] Bunların bir tanesine yakal*****n gönlü ölür. Çalışın ve nefslerinizihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif içinde yer alacakları ölüm ötesi için hazırlayın.

Önünüzde çözümü zorlaşan şeyleri Allah'ın ilmine havale edin. Öbür âleme geçmeden önce bir şey hazırlayın kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif oraya vardığınızda karşınıza çıksın. Çünkü Allahü teâlâhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif buyuruyor ki: (O gün [kıyamette] herkeshttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dünyada ne hayır yapmışsahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif onu karşısında hazır bulacakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne kötülük yapmışsahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif onlarla kendi arasında uzun bir mesafe olmasını arzu edecektir. Kullarına karşı şefkatlihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif esirgeyici olan Allah size kendinden korkmanızı emreder.) [Al-i imran 30]

O haldehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Allah'tan korkunhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yani Onun emir ve yasaklarına riayet edin. Sizden önce gelip geçenlerden de ibret alın. Unutmayın kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yarın küçük büyük bütün davranışlarınızın karşılığını bulacaksınız.

* Rızk mukadderdir. Yani herkesin rızkı bellidirhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif artmaz eksilmezhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif rızkını almadan dünyadan ayrılmaz. İsteyene helalden gelirhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif isteyene haramdan. Gelen miktar aynıdır. Ecel mukadderdir. Yani herkesin ömrü bellidirhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif uzamaz kısalmazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif vakti dolunca dünyadan ayrılır. Kaza ve kaderhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hayır ve şerhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif zaten imanın şartlarındandır. Pekihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif daha ne diye isyan ediyorsunhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif daha ne diye şükretmiyorsun? Rızkın bellihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ömrün bellihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif başına gelenler Allah'tan. İster isyan ethttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ister şükret. Değişen bir şey yok. İsyan edenin yeri Cehennemhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif şükredeninki Cennet. Yani aynı şeyler içinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ya Cennete gideceksin ya Cehenneme.

* Dünya misafirhanedir. Dünyayı ele geçirmek için ahireti vermek ve insanlara yaranmak için Allahü teâlâyı bırakmak ahmaklıktır. Göğsünü kıbleden çevirenin namazının bozulduğu gibihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yüzünü İslamiyet'ten çevirenin hem dünyası hem ahireti bozulur.

* Laf ile Müslümanlık olmaz. Dinin emir ve yasaklarına önem vermeyenin imanı gider. Önem vermemekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif işlediği günaha üzülmemek demektir.

* Dinin en büyük düşmanı cehalettir. Cahillik Cehenneme götürür.

* Kıyamet derdini bilseydinizhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dünyada dert diye bir şey tanımazdınız. Bütün geçimsizliklerhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ölümü unutmaktandır.

* İnsanların çokluğuhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dilediklerini yapmalarıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif gaflet içinde yaşamaları sakın seni de gaflete düşürmesin. Sen tek olarak öleceksinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tek olarak kabre gireceksinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tek olarak hesabını vereceksin. Sen dinihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif imanıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Allah’ın emir ve yasaklarını unuttun. Sen unuttun ama unutulmadın.

CanDostu
04-20-2009, 15:45
ALLAH razi olsun senden inşaALLAH @>-->--