PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Umut Kaya’dan Yeni Video Klip: “Mor Yazma”...


tomqoliq
04-17-2009, 19:38
http://www.anatolianrock.com/images/news_images/1239610724mmatler_b.jpg
2008 yılının Aralık ayında kendi adını taşıyan ilk albümünü yayınlayan Umut Kaya, albüm ile eş zamanlı olarak Mevsimler Geçerken klibini yayınlamıştı. Mevsimler Geçerken klibinin büyük ilgi toplamasının ardından ikinci videosunu kendi sitesinde yapılan anket ile seçilen, Mor Yazma adlı parçasına çekti.

Umut Kaya’nın albüm hazırlıklarına başlamadan önce yaptığı demo kayıt, İzmir dinleyicisi başta olmak üzere bir çok dinleyicinin beğenisini kazanmıştı. Sevgiliye verilen sözün sembolik ifadesi olarak kullanılan ve kent yalnızlığın enerjik bir şekilde şarkıya yansımasıyla oluşan Mor Yazma, İzmir’de müziğin kalbi olarak bilinen ve Türk müzik piyasasına çok önemli isimler kazandıran Bornova’da, Bornova Marşı olarak da anılmaktadır. Yıllardır büyük bir beğeniyle farklı ritmi ve sözleriyle dikkat çeken şarkı Office Project Creative’in hazırladığı animasyon kliple, tüm müzik kanalları ve web adreslerinde yayında.

Umut Kaya (Biyografi)

Umut Kaya müzik hayatına lise orkestrasında çalarak başladı. İzmir’de Türkçe canlı müzik geleneğini başlatan müzisyenlerden biri oldu ve kısa zamanda hem cover parçalarla, hem de kendi parçalarıyla ün kazandı. Özellikle Mevsimler Geçerken, Senin Gibi Olsun (Rakı) ve Mor Yazma adlı parçaları, internet dinleyicisi tarafından albüm öncesi beğenilen parçalar haline geldi. 2007’de gerçekleşen 12. Roxy Müzik Günleri’nde Senin Gibi Olsun (Rakı) adlı parçasıyla, özel ödüle layık görüldü. 2008 yılının Aralık ayında ilk albümünü yayınlayan Umut Kaya’nın aynı zamanda “Benim Annem Bir Melek” dizisinin jenerik müziğinde imzası bulunmakta.