PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsun'a başkan adayı bulamadılar


Melancholy
04-11-2009, 00:34
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/96460.jpg


Bir zamanlar Süper Lig'de fırtınalar estiren Samsunspor'un bugün olağan üstü kongresi vardı. Kongrede eski yönetime mecburen göreve devam kararı çıktı.



İlkadım Belediyesi'ne ait Çok Amaçlı Gençlik Merkezi'nde (ÇAGEM) düzenlenen olağanüstü kongre, divan kurulunun ilgili gündem maddelerini belirlemesiyle başladı.
Kongrede söz alan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bugünü yeni bir dönemin, umutların yeşereceği bir gün olarak değerlendirdiğini belirtti.

Samsunspor'un Türk futbolunda birçok başarıya ulaşan bir takım olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şunları söyledi:
''Burada konuşulan sorunlar sadece Samsun'a özgü sorunlar değil. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Samsunspor'un, Samsun adına önemi belki kamusal değil ama toplumsal olarak ilk sıradadır. Herkesin iyi niyetli olduğunu ve Samsunspor'a katkıda bulunma amacını taşıdığı düşüncesindeyim. Bu katkılar Samsunspor'a azalan güvenin artmasında da fayda sağlayacaktır. Önceliğimiz bu takımın sahipsiz olmadığı ve hiçbir zaman da sahipsiz kalmayacağının gösterilmesidir.''

Büyükşehir belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da 17 sene önce Samsun'a geldiğinde Samsunspor'un içinde bulunduğu duruma zaman zaman bir şekilde tanık olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Bu süre içinde görev alan başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri hep çile çekmiştir. Futbol vefasız bir iştir. Bu iş İstanbul turnuvasından başka bir şey değildir. Aralarında birkaç da Anadolu kulübü bulundurulmaktadır. Hiç kimse bu kulübü zarar ettirmek için göreve gelmemiştir. Dolayısıyla kulübün bugüne kadar başına gelen herkesi minnet ve şükranla anmak gerekir. Özellikle benim Samsunspor'la ilgili son dönemde yaşadığım sıkıntıyı Allah düşmanıma nasip etmesin. Dava konusundan dolayı hiç hak etmediğimiz halde inim inim inledik. Mevcut davadan dolayı son bir yıldır konuşmadım. 58 yaşında biri olarak hakimin karşısında el pençe durduk. Kan tükürdüm kızılcık şerbeti içtim ama konuşmadım.''
Dünü dünde bırakmak gerektiğini de vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Valimiz başkanlığında merkez ilçe belediye başkanlarımız ile bir araya geldik. Bir durum değerlendirmesi yaptık. Hiçbir sıkıntı çözümsüz değil. Ancak kentin tek sorunu da Samsunspor değil. Birçok sorunumuz var. Biz bu sorunları çözmek için çalışacağız. Tüm sıkıntılarımızı aşmak için elimizden geleni yapmak için uğraşacağız.''

Konuşmaların ardından başkan adayının çıkmaması üzerine gündemdeki seçim maddesi çıkarıldı. Mevcut yönetimin bir sonraki kongreye dek yönetimi sürdürmesine karar verilerek kongre ertelendi.

Mevcut yönetim ise Hakkı Tomaç başkanlığında İsmail Uyanık, Abdi Azgar, Tahsin Kosif, Erkut Tutu, Ömer Çoruh, Suat Çakır, Fikret Yalçın, Cevat Öncü, Hayati Ergör ve Metin Ateş'ten oluşuyor.

Kongreye AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin ile çok sayıda üye katıldı.


AA