PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peygamber Efendimizin (S.A.V) Çocukları


_SoN_
04-07-2009, 14:03
::.. PEYGAMBER EFENDİMİZİN S.A.V. ÇOCUKLARI ..::
Peygamber efendimizin 3'ü erkek 4'üde kız olmak üzere 7 çocuğu vardır: Hz-i Fatima hariç hepside Resulullah efendimizden önce vefat etmistir.

1:Kasim (r.anh)
Resulullah'ın 3 Oğlundan 1.sidir. Bunun için, Resulullah'a Ebu'I Kasım denildi. Nubuvvetden önce Mekke'de dünyaya geldi. Annesi, Hadicet-ul-Kubra'dır. 17 aylık iken vefat etti.

2:Zeyneb (r.anha)
Resulullah'ın 4 Kızından 1.sidir. Peygamberimiz 30 yaşında iken dünyaya geldi. Nubuvveten önce, annesi Hatice'nin hemşirezadesi Ebu'I-As bin Rebi ile evlendi. Ebu'I-As, önce iman etmedi. Bedr gazasında esir olup, zevcesinin Medine'ye göndermek şartı ile bırakıldı. Kendi kardeşi ile gönderdi isede, kafirler Zeyneb'i yolda geri çevirdi. Resul aleyhisselam Zeyd bin Harise'yi Mekke'ye gönderip, Zeyneb'i gece Medine'ye kaçırttı. Ebu'I-As, hudeybiye gazasından sonra imana geldi. Zeyneb tekrar kendisine verildi. Hicretin 8. yılında, 31 yaşında vefat etti. Oğlu Ali, Mekke'nin fethinde Resulullahın devesinin arkasında idi. Zeynebin kızı Umame'yi Hazreti-i Ali kendine nikah eyledi.

3:Rukayye (r.anha)
Resulullah'ın 2. Kızıdır. Peygamberimiz 33 yaşında iken dünyaya geldi. Çok güzel idi. Ebu Leheb'in oğlu Utbe'ye nikah edildi. "TEBBET YEDA" suresi gelince, Utbe, düğünden önce boşadı. Vahy gelerek Hazreti-Osman'a nikah edildi. Birlikte 2 kere Habeşistan'a hicret ettiler. 22yaşında iken, Bedr gazasından önce hastalandı. Hazreti Osman'a bedr gelmeyip zevcesine hizmet etmesi emrolundu. Bedr zaferinin müjdesi Medine'ye geldiği gün defn olundu.

4:Ummu Gülsüm (r.anha)
Resulullah'ın 3. Kızıdır. Ebu Leheb'in 2. Oğlu Uteybe'ye nikahlandı isede. "TEBBET YEDA" suresi gelince, daha düğünleri olmadan boşadı ve Resulullaha üzücü sözleri söyledi. Resulullah efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem de. "YA RABBi! BUNA CANAVARLARINDAN BiRiNi MUSALLAT ET" diye beddua eyledi. Sam yolunda 1 aslan bunu parcaladı. Rukayye vefat ettikden sonra Vahy gelerek, Ümmü Gülsüm de Hazreti-Osman'a nikahlandı. Hicretin dokuzunda vefat etti. Namazını Resulullah kıldırdı ve defn olunurken kabri yanında durup, mubarek gözlerinden yaş döktü.

5:Fatima (r.anha)
Resulullah'ın 4. ve son Kızı'dır. Hz.Alinin zevcesi ve Hz.Ömer'in kayın validesidir. Nikah yapılırken 15 yaşında idi. Hz.Ali 21 yaşında idi. Hicreten 13 yıl önce, Mekke'de doğdu, 11 yılda 24 yaşında vefat etti. Hassan, Hüseyin ve Muhsin adında 3 Oğlu ile Ümmü Gülsüm ve Zeyneb adında 2 Kızı oldu. Resulullahın soyu Fatima'dan türedi. Zeyneb, Abdullah Bin Cafer Tayyar ile nikahlanıp, Ali ve Ümmü Gülsüm isimli çocukları oldu. Bunlara, SERIF-I CAFERI denir.

6:Abdullah (r.anh)
Resulullah'ın Hadice-tul-Kubra'dan olan son çocuğudur. Nubuvvetden sonra doğup memede iken vefat etti. Tayyib ve Tahir'de denilir. Abdullah vefat edince As Bin Vail : "Muhammed ebter oldu" yani soyu kesildi dedi. Allahu Teala "INNA A'TAYNA" yani kevser suresi ile As kafirine cevap verdi.

7:İbrahim (r.anh)
Resulullah'ın Oğularının 3.südür ve çocuklarının sonuncusudur. Heraklius'un Mısır valisi olan Mukavkis'in hediye gönderdiği Maruye'nin oğludur. Hicretin 8. senesi tevellud edip, 1,5 yaşında iken vefat etti. Hasta iken, Resulullah efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem bunu işitince:

"AY VE GÜNEŞ ALLAH'U TEALANIN VARLIĞI VE BiRLiĞiNi GÖSTEREN 2 MAHLUKTUR. KiMSENiN ÖLMESi, KALMASI iLE TUTULMAZLAR. ONLAR GÖRÜNCE ALLAH'U TEALAYA HATIRLAYINIZ", buyurdu. İbrahim vefat edince: "YA iBRAHiM! ÖLÜMÜNE ÇOK ÜZÜLDÜK, GÖZLERiMiZ AĞLIYOR, KALBiMiZ SIZLIYOR. FAKAT, RABBiMiZi GÜCENDiRECEK BiR ŞEY SÖYLEMEYiZ" buyurdu.

CanDostu
04-08-2009, 22:11
http://img1.loadtr.com/b-28255-hz.muhammed.jpg
ALLAH c.c. razi olsun senden abi inşaALLAH