PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Futbola şiddet arası


Kalpsiz_
11-13-2007, 00:27
İtalya Futbol Federasyonu, bir taraftarın ölmesinin ardından futbola ara verdi
İtalya Futbol Federasyonu, dün bir Laziolu taraftarın polis kurşunuyla ölmesinin ardından ülke genelinde başgösteren şiddet olayları sonrasında alınan karar ve önlemleri açıkladı.

Federasyon, futbolda İkinci Lig (Serie B) ve Üçüncü Lig (Serie C) maçlarının 1 hafta tatil edilmesi yönünde karar verdi. Buna göre, normalde 18 Kasım Pazar günü yapılması gereken Serie B ve Serie C maçlarının bir başka tarihte ertelenmesi uygun görüldü.

İtalya Milli Futbol Takımı'nın 17 Kasım Cumartesi günü Glasgow'da İskoçya ile yapacağı 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçı nedeniyle, Serie A maçları da oynanmayacak. Federasyon, ''ulusal yas'' gerekçesiyle (A), ümit ve genç milli takımların ilerleyen günlerde yapacakları karşılaşmalarda, kollarında siyah bantla oynamaları için uluslararası futbol otoritelerine gerekli başvurunun yapılmasını da kararlaştırdı.
FIGC, 25 Kasım Pazar günü yapılacak karşılaşmalarda, şiddetle mücadele konusunda dayanışmayı gösterme amacıyla neler yapılabileceği belirleme amacıyla, 15 Kasım Perşembe günü kulüp başkanlarıyla bir toplantı yapılması konusunda da mutabakat sağladı.

LAZIOLU TARAFTARIN NAAŞI, ROMA'DA ZİYARETE AÇILACAK

Öte yandan Arezzo yakınlarındaki bir dinlenme tesisinde polis kurşunuyla yaşamını yitiren Laziolu taraftar Sandri'nin naaşının, yarın TSİ 11.30'dan itibren başkent Roma'daki Campitelli Alanı'nda Santa Rita Salonu'nda ziyarete açılmasının kararlaştırıldığı duyuruldu. İtalyan güvenlik birimlerinin, başta Roma ve Bergamo olmak üzere, dünkü şiddet olaylarına karışan holiganlardan kimilerini tutuklamaya başladığı öğrenildi. Dünkü şiddet olayları sırasında yaralanarak hastanede tedavi gören polis sayısının yalnızca Roma'da 75 olduğu da kaydedildi.
Kaynak: aa