PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza anında havada başka helikopter vardı


morciii
04-05-2009, 17:11
BBP'den bir iddia daha

http://www.sonforum.org/newpics/news/030420091345580808891_2.jpgKaza anında havada başka helikopter vardı

M.Nuri ŞİRİN / KAHRAMANMARAŞ

BBP MKYK üyesi ve partinin avukatı Kemal Yavuz, bir görgü tanığının, kazanın olduğu sırada havada ikinci bir helikopter gördüğünü ve güçlü bir manyetik dalganın helikopteri etkisiz hale getirebileceğini söyledi.

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin Kahramanmaraş’ta 25 Mart’ta düşmesiyle ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Bu kez de BBP’nin avukatı Kemal Yavuz, kaza anında havada başka bir helikopter olduğu iddiasını gündeme getirdi. Üzerinde en çok durduğu konunun karadan veya havadan manyetik dalga verilmiş olasılığı olduğunu söyleyen Yavuz, “Bazı görgü tanıkları havadaki başka bir helikopterden bahsediyor.



İddia olarak söylemiyorum ihtimal olarak söylüyorum. Batıdan doğuya giden bir helikopterden bahsediyor. Güçlü bir manyetik dalga yayıldığı takdirde bu cihazların tamamını etkisiz hale getirebilir. Böylece helikopter, pilotun hakimiyetinden çıkar. Bunu helikopterin çarpma şeklinden çıkartıyorum. Çünkü en çok önemsediğim konu bu. Bu kuşkum nedeniyle helikopterin etkisiz hale getirildiğini düşünüyorum. Bunu bizzat görgü tanığından dinledim. Kendisi Tekir beldesinde görmüş. Gaziantep’e gidiyormuş” dedi.

Başkan’ın cebinden 12 Acil aranmış

Yavuz, helikopter kazasında Yazıcıoğlu’nun cep telefonundan 112 Acil Servis’in arandığını ancak görüşme yapılamadığı, hattın kesilmiş olabileceğini de söyledi. Enkazın bulunduğu dağ silsilesinde yer alan Tüllüce Tepesi’ndeki Turkcell’e ait baz istasyonundan Yazıcıoğlu’nun telefonundan 112 Acil Servis’e sinyal gönderildiğinin saptandığını öne süren Yavuz, “Bu aramayı da İsmail Güneş’in yaptığını düşünüyoruz. Ancak, enkazın bulunduğu noktanın 100 metrekare çevresinde telefon irtibatı sağlanmıyor. Güneş’in kendi telefonunun şarjı bittikten sonra Muhsin beyin telefonunu da alıp, 112’yi aradığını, ancak bu arada kurtulmak için enkazdan uzaklaştığı için bağlantı sağlayamadığını düşünüyoruz. Ama, şu ana kadar kimin telefonu bulundu, hangisi nerdeydi bu konular netleşmedi. Savcılık soruşturmayı yürütüyor” dedi.

Güneş’in kamerası İHA’ya teslim edildi

Kemal Yavuz, sağ kurtulmak için insan üstü mücadele eden İsmail Güneş’in fotoğraf makinesi, kamerası ve laptopundaki görüntü kayıtlarını incelediklerini, içeri hakkında bilgi veremeyeceğini, bu konudaki açıklamayı gerek görüldüğü takdirde soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapacağını kaydetti. Öte yandan İsmail Güneş’in çalıştığı İHA’nın Kahramanmaraş temsilcisi ise Güneş’e ait fotoğraf makinesi, kamera ve laptopunu teslim alıp, İHA Genel Müdürlüğü’ne gönderdiğini söyledi.


YENİ TELEFON KAYDI

Başkan eks oldu, biri can çekişiyor ben de öleceğim...

KEMAL Yavuz, kazayı 112 Acil Servisi’ni arayarak duyuran İHA Muhabiri İsmail Güneş’in bu görüşmeden sonra İHA Genel Merkezi’ni aradığını, ardından da kendisinin telefon numarasını alarak İsmail Güneş’i arayarak yaklaşık 5 dakika konuştuğunu da söyledi. İşte konuşmanın özeti:

Kemal Yavuz: Başkan’a ne oldu

İsmail Güneş : Öldü, Başkan parçalandı, eks oldu

KY: Başkan ne yapıyor

İG: (Sesi yükseliyor heyecanlanıyor) Parçalandı, öldü eks oldu dedim ya. Aha şurda yatıyor.

KY: Nerdesiniz?

İG: Yerimizi tarif edemem bir yer görünmüyor

KY: Etrafına iyi bak bakalım, sizi bulmamız için

İG: Biz dağın zirvesine çok yakınız. Bulunduğumuz yer çok meyilli

KY: Kar var mı?

İG: Kar yok sis ve tipi var.


KY: Taşlık, ormanlık mı nasıl bir yer

İG: Tipi var hiç bir yer göremiyorum

KY: Senden başka yaşayan var mı?

İG: Bir tanesi yaşıyor o da can çekişiyor.

İG: O ölmek üzere ben de öleceğim. Çünkü kanamam var. Kan kaybından ben de öleceğim. Yetişin muhakkak kurtarın.

KY: Bu numaraya dikkat et. Seni tekrar arayacağım. Telefona mutlaka bak, sizi bulmamız için.


‘Kayseri Valisi’ne bilgiyi asker verdi’


Kazanın olduğu gün kayseri Valisi, “Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık, henüz hastaneye kaldırılmadı” diye açıklama yapmıştı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Yazıcıoğlu yaşıyon haberini Bilici’den aldık. Ona da bu bilgiyi askeri yetkililer vermiş” dedi. Dün BBP Kayseri İl Başkanlığı’nın taziye çadırını ziyaret eden Vali Bilici, gazetecilere herhangi bir açıklama yapmayacağını söyledi. BBP Kayseri İl Başkanı Gülbeyi İbiş de, “Olay Kahramanmaraş’ta oldu. Sayın Vali ve Kayseri, olayların içine niye çekiliyor?” diye tepki gösterdi.

‘Yazıcıoğlu gizli tanık değil’

Helİkopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun Ergenekon’la ilgili savcılığa bilgi ve belge verdiği iddiası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ergenekon soruşturması kapsamında savcılığa belge verdiği iddia edilen Muhsin Yazıcıoğlu’nun ne gizli tanık ne de normal tanık olmadığı belirtildi. Ayrıca Yazıcıoğlu’nun, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılığa herhangi bir belge sunmadığı ortaya çıktı.

NOYAN
04-06-2009, 19:16
yakında bu işin kokusu çıkar, bir numara döndüğü belli.