PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Milli Takımı bekleyen gizli tehlike !


Melancholy
04-03-2009, 22:04
BARAJ MAÇI OYNAMAMA TEHLİKESİ ORTAYA ÇIKTI
http://resim.samanyoluhaber.com//haber/1/4/4/4/5/144457.jpg


Milli Takımı bekleyen gizli tehlike !
Güney Afrika'da 2010 yılında düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmak için mücadele veren Ay - yıldızlı ekibin baraj maçı oynamama tehlikesi belirdi.

Şu anda Türkiye spor kamuoyu A Milli Takım'ın grup ikinciliğini de zora soktuğunu tartışırken, A Milliler grup ikincisi olsa bile en kötü averaja sahip takım olma ve baraj maçı oynayamama riskiyle de burun buruna geldi. Ligtv.com.tr'den yer alan habere göre, 9 gruptaki grup ikinciliği mücadelesini ve en kötü ikinci olup play-off hakkını kaybedecek takımın kim olabileceği masaya yatırıldı.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 9 grupta oynanıyor. Bu da maçlar bittiğinde 9 tane grup ikincisi olacak demek. Bundan dolayı 9 tane ikinciden en az puan toplayan takım play-off'a katılamayacak.

Bunun yanı sıra bir diğer önemli detay da 6'şar takımlı gruplarda 2. olacak takımların, grubu sonuncu bitiren takımdan aldığı puanların silinecek olması. Bunun sebebi de 9. grubun 5 takımdan oluşması. Yani Türkiye'nin de yer aldığı 5. grubu sonuncu sırada tamamlaması beklenen Ermenistan ile oynadığımız maçlar, grup ikincisi belirlenirken dikkate alınmayacak.

Grubumuzda 2. sıraya göz diken 3 takım var: Bosna Hersek, Türkiye ve Belçika. 3 takımın da 4 maçı kaldı ama 3 takımın da Ermenistan ile birer maçı var. Üç takım da ilk maçlarında Ermenistan'ı yendi. Yani ikincilik statüsüne göre Bosna Hersek'in 9 puan ve dikkate alınacak 3 maçı, Türkiye'nin 5 puan ve dikkate alınacak 3 maçı, Belçika'nın ise 3 puan ve dikkate alınacak 3 maçı var.

Milli Takımımızın kaybettiği puanlara ve diğer gruplarda 2. olması muhtemel takımların puanlarına bakıldığında bizi bekleyen büyük tehlike ortaya çıkıyor. Millilerimiz kalan 4 maçını kazansa bile ikincilik statüsünde 14 puana ulaşabilecek. Ve bu 14 puanla diğer 8 tane grup ikincisi arasında en az puan toplayan grup ikincisi olabilir ve play-off oynama şansını yitirebiliriz.

GÖZÜMÜZ 9. VE 6. GRUPTA

Türkiye için umut verici olan en kötü grup ikincisini çıkarma ihtimali 9. ve 6. grupta bulunuyor. Özellikle 9. grupta İskoçya'nın sadece 7 puanla 2. sırada olması, 3 maçının kalması ve bu maçların da oldukça çekişmeli geçecek olması Türkiye'nin umudu olarak gözüküyor. Diğer yandan İngiltere'nin de yer aldığı 6. grupta grup sonucusu ile yapılacak maçlar dikkate alınmadığında Hırvatistan'ın 4 puanda olması ve 5 maçının kalması, Ukrayna'nın 7 puanda olması ve 4 maçının kalması ile çok düşük bir ihtimal de olsa Beyaz Rusya'nın 3 puanda olması ve 4 maçının kalması Türkiye'nin diğer ümidi olarak gözüküyor.

İşte ikinci olması muhtemel takımların listesi ve diğer gruplardaki son durum:

İtalya 11 puan (3 maç)
Fransa 10 puan (3 maç)
Yunanistan 10 puan (3 maçı var)
Almanya 10 puan (4 maçı var)
Rusya 9 puan (4 maçı var)
Slovakya 9 puan (4 maçı var)
Sırbistan 9 puan (4 maç)
Bosna Hersek 9 puan (3 maç)
Danimarka 7 puan (5 maçı var)
Ukrayna 7 puan (4 maç)
İsviçre 7 puan (4 maçı var)
Kuzey İrlanda 7 puan (3 maçı var)
İskoçya 7 puan (3 maç)
İrlanda 6 puan (4 maç)
Macaristan 6 puan (4 maçı var)
TÜRKİYE 5 puan (3 maç)
Hırvatistan 4 puan (5 maç)
Polonya 4 puan (4 maçı var)
Beyaz Rusya (3 puan 4 maç)
Belçika 3 puan (3 maç)

1. GRUP

Danimarka 7 puan (5 maçı var)
Macaristan 6 puan (4 maçı var)

Danimarka ve Macaristan grupta 13'er puanla zirvede ve büyük bir ihtimalle bu iki takım ilk 2 sırayı kaptırmayacak. Sonunculuğu kesin olan Malta ile oynadığı 2 maçı da kazanan her iki takımın ikincilik hesabında 7'şer puanı kalıyor. Danimarka'nın kalan 5, Macaristan'ın da kalan 4 maçında alacağı puanlar ikincilik durumunda 7'nin üzerine eklenecek.

2. GRUP

Yunanistan 10 puan (3 maçı var)
İsviçre 7 puan (4 maçı var)

Yunanistan ve İsviçre 13'er puanla zirvede, 10 puanlı Letonya ise takipte. Ancak güçleri göz önüne alınırsa ilk 2 sıra büyük ihtimalle Yunanistan e İsviçre'nin olacak. Grup sonuncusu ile yapılan maçları yok sayarsak, 1 maçını oynayan Yunanistan'ın 10, 2 maçını oynayan İsviçre'nin 7 puanı var. İsviçre'nin kalan 4 maçı da ikincilik hesabında dikkate alınacak, Yunanistan'ın ise 4 maçından 3'ü dikkate alınacak.

3. GRUP

Kuzey İrlanda 7 puan (3 maçı var)
Slovakya 9 puan (4 maçı var)
Polonya 4 puan (4 maçı var)

Kuzey İrlanda 7 maçta 13 puanla lider, Slovakya 5 maçta 12 puanla 2., Polonya ise 6 maçta 10 puanla 3. sırada. Sonuncu ise hala puan alamayan San Marino olac ak. İkincilik durumunu göz önüne alırsak Kuzey İrlanda 7 puana iniyor ve 3 maçı kaldı. Slovakya 9 puanda ve kalan maçlardan 4'ü dikkate alınacak. Polonya ise 4 puana iniyor ve kalan 4 maçı da dikkate alınacak.

4. GRUP

Almanya 10 puan (4 maçı var)
Rusya 9 puan (4 maçı var)

6 maçta 16 puan alan Almanya ve 5 maçta 12 puan alan Rusya ilk 2 sırayı kaptırmaz. Grup sonuncusunun büyük ihtimalle Liechtenstein olacağını varsayarsak; Almanya 10 puanda ve 4 maçı daha var. Rusya ise 9 puanda ama kalan maçlarından 4'ü dikkate alınacak.

6. GRUP

Hırvatistan 4 puan (5 maç)
Ukrayna 7 puan (4 maç)
Beyaz Rusya (3 puan 4 maç)

Bu grupta 15 puanlı İngiltere büyük ihtimalle grubu lider tamamlayacağından ikincilik için 10 puanlı ve 1 maçı fazla Hırvatistan, 7 puanlı Ukrayna ve daha düşük ihtimal de olsa 6 puanlı Beyaz Rusya çekişecek. Puansız Andorra'nın sonuncu olacağını düşünürsek, Hırvatistan 4 puanda ve 5 maçı var. Ukrayna daha Andorra ile oynamadığından 7 puanda ve 4 maçı var. Beyaz Rusya ise 3 puanda ve 4 maçı var. En kötü ikinci bu gruptan da çıkabilir gibi görünüyor.

7. GRUP

Sırbistan 9 puan (4 maç)
Fransa 10 puan (3 maç)

Sırbistan ve Fransa büyük ihtimalle grubu ilk 2 sırada bitirecek, sadece Sırbistan ile 1 kez oynayan Faroe Adaları da sonuncu olacak. İkincilik hesabında Sırbistan'ın 9 puan ve dikkate alınacak 4 maçı, Fransa'nın ise 10 puan ama dikkate alınacak 3 maçı var.

8. GRUP

İtalya 11 puan (3 maç)
İrlanda 6 puan (4 maç)

İlk 2 sıra büyük ihtimalle İtalya ve İrlanda'nın olacak. Gürcistan da büyük ihtimalle sonuncu olacak. Sadece İtalya'nın Gürcistan ile 1 maçı kaldı. İkincilik hesabında İtalya'nın 11 puanı ve 3 maçı, İrlanda'nın ise 6 puanı ve 4 maçı var.

9. GRUP

İskoçya 7 puan (3 maç)

Diğer grupların aksine bu grupta sonuncu takım ile yapılan maçlar da dikkate alınacak çünkü 9. Grup 5 takımdan oluşuyor. Hollanda'nın liderliği hemen hemen garantilediği bu grupta ilginç olan kalan 4 takımın da ikincilik şansının olması. Çünkü İskoçya 5 maçta 7 puanla 2., İzlanda 5 maçta 4 puanla 3., Makedonya 4 maçta 3 puanla 4., Norveç ise 3 maçta 2 puanla 5. sırada. Yine de 2. olma ihtimali en yüksek takım 3 maçı kalan 7 puanlı İskoçya. Bizim için umut verici olansa en kötü 2. bu gruptan da rahatlıkla çıkabilir.

(CİHAN)