PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocukların Yapabileceği Tarifler


Hasret
04-03-2009, 00:27
Antepfıstıklı Kurabiye

Malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
125g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı yoğurt
iç malzemesi:
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı ince öğütülmüş antepfıstığı


Hazırlanışı :
Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini iyice çırpın.Daha sonra un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yoğurda ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edene kadar mikserin ile iyice çırpın.
Hamuru alıp yoğurun ve 0,5 cm kalınlığında dört köşe olacak şekilde merdane ile açın.Fındık ezmesi ve fıstığı karıştırıp macun yapın.

Bunu hamura sürün,sürdükten sonra sıkıca sarıp rulo yapın.Buzdolabında 3 saat dinlendirip 0,5 cm kalınlığında dilimleyin.Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış 160C fırında 10-15 dakika pişirin.Fırından alınca tepsiden çıkartmadan soğutun.




Bulgurlu Hamburger

Malzemeler :
• 150 gr (3/4 su bardağı)
• Bulgur (köftelik)
• 500 gr yağsız ve sinirsiz dana kıyması
• 2 diş sarmısak
• Tuz, Karabiber
• 1 çay kaşığı toz hardal
• 1/2 demet maydonoz
• 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
• 5 adet hamburger ekmeği

Garnitür İçin:
• 5 orta boy domates
• 100 gr (1 orta boy) soğan
• Ketçap
• Hardal
• Acıbiber sosu (isteğe bağlı)
• 5 adet orta boy kornişon turşu
• 1/2 kıvırcık salatanın yaprakla

Hazırlanışı :
İlk olarak sarmısağı ve maydanozu ince kıyın; garnitür için ise domatesleri ve kornişon turşuyu dilimleyin; soğanı küçük küpler halinde kesin; kıvırcık salata yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra doğrayın.

Bulguru küçük bir tencereye koyup, üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, bulguru 30 dakika şişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda bir süzgeçten geçirin. Süzgeçte kalan bulguru da ellerinizle sıkarak, kalan suyu atın. Bir kapta bulguru, kıymayı, sarmısağı, tuz, biber, toz hardal ve kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.

Bu harcı 10 parçaya bölerek her birini ekmeklerin boyuna uygun bir yassı köfte haline getirin. Sana'yı bir tavada orta ateşte eritin. Yağ kızınca hamburgerleri tavaya koyup, birkez alt üst ederek, yaklaşık 7-8 dakika, etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadat pişirin. Hamburger ekmeklerini ikiye kesip, ısıtın. Köfteleri ekmeklerin içlerine yerleştirin. Domates, soğan, ketçap, hardal, acıbiber sosu (isteğe bağlı) da ekmegin icine ekleyin. Kornişon turşu ve kıvırcık salata yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.



Corn Flakes Tatlısı

Malzemeler :
250 gr. sade corn flakes
2 yemek kaşığı bal
5 adet karamelli çikolata
1 avuç ceviz
Hazır çikolata sosu


Hazırlanışı :
Çikolatalar tencerede eritilir.Bal ve cevizler de ilave edilip karıştırıldıktan sonra corn flakesler ilave edilip karışım corn flakeslere hızlıca yedirilir.Ateşin altı kapatılır. Küçük bir kahve fincanı su ile ıslatılıp, karışım fincana doldurulup sıkıştırılır.Ters çevrilerek fincandan servis tabağına dizilir

Karışım bitinceye kadar bu işlem devam eder (soğumadan hızlıca yapılabilirse fincandan daha kolay çıkarılabilir).Hepsi tabağa alınıp soğuduktan sonra üzerlerine hazır çikolata sosu dökülerek servis yapılır.

Çikolata Ve Fındıklı Fiyonklar




Malzemeler :
250 gr Fiyonk Makarna veya arzu ettiğiniz başka bir çeşit
30 gr kabuğu soyulmuş badem
30 gr fındık
30 gr tereyağı
60 gr iri parçalar halinde sade (siyah) çikolata
30 gr esmer şeker


Hazırlanışı :
Fındıkları orta ateşte ızgara tavasına koyun. Sık sık karıştırarak, altın sarısı-kahverengi oluncaya kadar kavurun.Daha sonra iri parçalar halinde dovün.

Büyük bir tavaya tuzlu su koyarak kaynatın, fiyonk makarnaları yumuşayıncaya kadar pişirin. Makarnaları süzün ve ısıtılmış bir servis tabağına koyun. Yağda karıştırın. Fındıkları, çikolata ve esmer şekeri ekleyin. Karıştırın. Hemen servis yapın.


Çilek Soslu Profiterol



Malzemeler :
amur malzemesi
• 1 çay bardağı margarin
• 3 yumurta
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı su

Krema için
• 5 yumurta sarısı
• 1.5 kahve fincanı tozşeker
• 1 kahve fincanı un
• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı süt kreması
• 1 portakal

Üzeri için
• 1 kahve fincanı çilek sosu

Hazırlanışı :
Margarin ve suyu derin bir tavaya alıp yağ eriyinceye kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Unu azar azar ilave ederek karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde edince tekrar ateşe alın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin. Hamur koyulaşınca düz bir tepsiye döküp soğutun.

Hamuru derin bir kaseye alın. Yumurtaları birer birer ekleyip iyice karıştırın. Düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp unlayın. Hamuru ceviz büyüklüğünde, en az 2 cm aralıklarla tepsiye sıkın. (Yaklaşık 40 top olacaktır.) Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Toplar kabarınca fırından çıkarın ve ince bir şiş batırarak içlerindeki havayı alın. Tekrar fırına yerleştirip 5 dakika daha pişirin. Pembeleşince çıkarıp soğumaya bırakın.

Portakalın kabuğunu rendeleyin. Sütü ve portakal kabuğu rendesini derin bir tencereye alıp kaynatın. Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Unu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Kaynar sütü azar azar ilave ederek mikserle çırpın. Karışımı tencereye alın ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tencerenin kapağını kapatın, soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra kremayı ilave edip karıştırın.

Hamur toplarını keskin bir bıçakla enine ikiye kesin. İçlerine krema doldurup servis tabağına dizin. Üzerlerine çilek sosu gezdirip servis yapın.


Çizgili Kurabiye

Malzemeler :
250 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
4 su bardağı un


Hazırlanışı :
Margarin ve şekeri çırpın.Yumurta ve unu ekleyip kıvamlı bir hamur yapın.Hamuru ikiye ayırıp birine kakao ekleyin.Kakaolu ve sade hamuru ayrı ayrı açıp üst üste koyun ve rulo yapın.Bir parmak eninde kesip yatay olarak tepsiye yerleştirin.175 c de hafif pembe renk alıncaya kadar pişirin.



Malzemeler :
• 4 adet kırmızı elma
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı su

Hazırlanışı :
Öncelikle elmalar yikanir ve kurulanir.Saplari kivirilarak kopartilir.Renkli cubuklar elma saplarinin bulundugu yere batirilir.Toz sekeri ve suyu kuçuk bir tencereye konulur. Orta ateste seker eritilir ve koyulasmasi için 10-15 dk kaynatilir.Koyulasan surub atesten alinir ve uzerinde olusan kabarciklar yokolana kadar bekletilir.

Hazirladigimiz elmalari teker teker suruba batiralim ve fazlasini tencerenin kenarina siyiralim.Butun elmalari ayni islemden gecirelim ve yagli kagit bulunan tepsiye dizelim.Buzdolabina tepsiyle beraber elmalari koyalim ve 10 dk sonra elma sekerlerimiz hazirdir.


Elma Ve Şeftali Suyu Ve Püresi


Malzemeler :
1 adet orta büyüklükte elma, şeftali


Hazırlanışı :
Meyveler yıkanır, kabukları soyulur.Katı meyve suyu sıkma aleti varsa suyu çıkarılır.Yoksa rendelenir ve temiz bir tülbentten süzülür.Meyve püre yapılacaksa, cam rende ile rendelenir.Meyve rendesi ince, ezme şeklinde olmalıdır.


Et Suyu Çorba



Malzemeler :
Tranç et: 500gr
Havuç:1adet
Kabak:1adet
Patates:1adet
Soğan:1adet
Dereotu:1adet
Maydonoz:1adet
Kereviz:1adet
Tereyağ:75gr



Hazırlanışı :
Etleri iyice yıkayıp 180c fırınlayalım 30 dk
Sebzeleri iyice yıkayalım tarım ilaçları çocuklarda bağırsak enfeksiyonu yapar.
Tencereye yağı ekleyıp etleri kavurmaya başlayalım 25-30 dk kavuralım

Ardından bütün sebzeleri ekleyip kavuralım dereotu,maydonoz dahil.
Suyu ekleyip kaynatalım etler pişene sebzeler parçalanıncaya kadar. Et ve sebze piştikten sonra temiz tencereye suyunu süzelim ve sebze ve et dahil blendırdan çekelim tencerede kaynattığımız suya tekrar döküp bir taşım kaynatalım.Ozleştikten sonra altını kapatalım.

Fırında Mantarlı Püre



Malzemeler :
100 gr orta yağlı kıyma
2 su bardağı
mantar (incecik doğranmış)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranış)
1 çay kaşığı tuz,
karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet orta boy haşlanmış
patates (rendelenmiş)
1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
2 Adet yumurta
1 yemek kaşığı un


Hazırlanışı :
Öncelikle, kıymayı ve yağı tavada karıştırın.Üzeine, tuz, karabiber ve soğan ilave edip kavurun. Mantarı da ekleyip, 4-5 dakika daha kavurun.Sonra, patateslere, unu, yumurtayı ve kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın

Fırına girebilen cam tepsiye, kıymalı, mantarlı içi yayın.Üzerini patates püresiyle kapatın. 175 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirip servise sunun.

Hasret
04-03-2009, 00:28
Gazozlu Kek






Malzemeler :
• 1 şişe meyvalı gazoz
• 5 Adet yumurta
• 2 bardak şeker
• 3 bardak un
• Yarım paket vanilya
• 1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı :
Bir kek kalıbını margarinle yağlayın. Üzerine un serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurtalar ve şekeri koyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un ve bir şişe gazozu koyup bir kapta yavaşça karıştırın. Kalıba boşaltıp 35-40 dakika pişirin.

Hindistan Cevizli Fındık Kurabiye



Malzemeler :
250 gr margarin
3,5 su bardağı un
2 yumurta
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 kase hindistan cevizi



Hazırlanışı :
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini geniş bir kaba alın.Üzerine yumurta sarıları, pudra şekeri, 4 yemek kaşığı hindistan cevizi ve kabartma tozunu karıştırın.

Unu ilave edip hamuru yoğurun. Fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayın.Önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine bulayıp yağlanmış tepsiye dizin.Orta haretli fırında 20-25 dakika pişirin.

Kahvaltılık Tost Dilimleri


Malzemeler :
• 9 adet tost ekmeği
• Yarım kangal sucuk
• 2-3 adet büyük sosis veya 4-5 adet küçük sosis
• 2 çorba kaşığı yoğurt
• 3 Adet yumurta
• 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
• 2-3 dal maydanoz
• Tuz,karabiber, kimyon, kırmzı pul biber

Hazırlanışı :
Genis bir kaba yumurtalar kirilir ve cirpilir yogurt eklenir (cirpmaya devam edilir). Sıvı yag, baharatlar,tuz,ince dogranmis maydanoz ve rendelenmis kasar eklenir ve karistirilir.

Hazirlamis oldugumuz karisima minik dogranmis sucuk ve sosileride ilave edip karistirilir.Tost ekmeklerinin uzerine surulup yaglanmis tepsiye dizip 180 derecede uzerleri kizarana dek pisirelim.Pisen kahvaltiliklari sicak servis yapalim.

Karidesli Mantar Dolması



Malzemeler :
16 adet büyük mantar
32 adet karides
6 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
2 Adet domates
4 adet sivribiber
2 adet soğan ve kekik


Hazırlanışı :
Karidesler ayıklanıp 8 tanesi ayrılır, kalan 8 adeti üçe bölünür.Tereyağı eritilip, ince kıyılmış soğan, biber ve domatesler sote edilir.Parçalanmış karideslerde ilave edilerek kavrulur

Hazırlanan bu malzeme mantarların içine doldurulur, üstüne beşemal sos dökülüp, kalan karidesler üzerine konup, fırında kızartılır ve servis yapılır.


Kavun Çorbası



Malzemeler :
1 adet ufak kavun
2 bardak portakal suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
Bir miktar dogranmış kavun



Hazırlanışı :
Kavunun çekirdeklerini çıkartın ve soyun. Daha sonra blenderdan geçirin. İçine portakal ve limon suyunu ekleyin, tekrar blenderdan geçirin. Ufak ufak doğradığınız kavun parçalarıyla süsleyip servis yapın.

Mısır Gevrekli Kurabiye

Malzemeler :
• 3 su bardağı un
• 250 gr margarin
• 1 yumurta
• 1 paket
• Kabartma tozu
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 su bardağı damla çikolata
• 1 su bardağı
• Mısır gevreği

Hazırlanışı :
Hamur yoğurma kabına un,oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yumurta, kabartma tozu ve pudraşekeri ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ayrı bir kapta damla çikolata ve mısır gevreğini harmanlayın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve damla çikolatalı karışıma bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Patates Şampinyol

Malzemeler :
8adet patates
1 kaşık tereyağ
4 çorba kaşığı gravyer peyniri
Tuz


Hazırlanışı :
Patatesleri düz tencere koyun yarısına kadar su koyup fırınlayın.
Ara sıra tereyağı sürüp patateslere kızartın.
Üstlerine peniri serptikten sonra bir kaç dakika daha pişirin.

Pekmezli Ispanaklı Börek


Malzemeler :
750 gr ıspanak
5 adet yufka
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy patates
1,5 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım paket margarin
yarım çorba kaşığı salça
Tuz
üzeri için:
1 yumurta sarısı
yarım çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi
susam, çörek otu


Hazırlanışı :
Sıvı yağda soğanlar ince kıyılarak kavrulur içine çiğden rendelenmiş patates eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salça eklenir bir süre kavrulmaya devam edilir. Kavrulma işlemi teflon tavada yapılırsa soğan ve patateslerin yanması engellenmiş oluyor. Tuz karabiber ve pul biberler konur. Daha sonra doğranmış ıspanaklar ve pekmez eklenir ocağın altı kapatılarak harç iyice karıştırılır fakat pişirilmez.

Yufkalar ortadan ikiye kesilerek eritilmiş margarinle her tarafı yağlanır. Harçtan yufkanın her tarafına yayılır ve rulo yapılır. (harcın hertarafına yayılma sebebi rulo yapıldığı zaman her katta harç olmasıdır.) Kendi etrafında sarılarak gül şeklinde tepsinin ortasına konur . Aynı şekilde öteki yufkalarada işlem uygulanıp tepsinin ortasına konan yufkanın etrafına sarılır,üzerine yumurta sarısına pekmez katılarak karıştırılır ve böreğin üzerine sürülür. Cörekotu ve susam serpilerek 200 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.




Renkli Omlet



Malzemeler :
2 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 havuç
Tuz



Hazırlanışı :
Bir kaba yumurtaları kırıp tuz ilave ederek çırpın.Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince şeritler halinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
Tereyağını tavada eritin

Sebzeleri ilave edip hafifçe soteleyin.Çırpılmış yumurtayı ekleyip tavayı hafif sallayarak karışımın yayılmasını sağlayın.Tavanın kapağını kapatıp pişirin.Altı hafif kızarınca omleti çevirin.Bir kaç dakika daha pişirip tavayı ateşten alın.Sıcak olarak servis yapın.

Renkli Şekerli Brownie



Malzemeler :
• 7 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
• 2 su bardağı tozşeker
• 5 yumurta
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı kakao
• 2 su bardağı un
• 3 su bardağı ceviz
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 paket kabartma tozu
• Hazır çikolata sosu
• Renkli granül şekerler

Hazırlanışı :
Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelip koyulaşana kadar çırpın. Yumurta, vanilya, kakao, un, ceviz, tuz ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Soğuduktan sonra 2x10 cm'lik dilimler kesin. Her birini tahta çubuklara batırıp çikolata sosa bulayın. Üzerlerine renkli granül şeker serpip servis yapın.

Soğutulmuş Sebze Çorbası



Malzemeler :
1/2 kg.
patates
4 pırasa
1 adet soğan
50 gr. tereyağı
6 bardak et suyu
1 bardak koyu krema
2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan
Bir tutam hindistancevizi unu
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı :
Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın.Bütün sebzeleri ince ince kıyın.
Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin.Soğanı ve pırasayı, soğanların kavrulmamasına dikkat ederek, yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar hafif ateşte pişirin

Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın.Kaynamaya başladıktan sonra kapağını da kapatıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun.

Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın.Tuzunu ve biberini ilave edip soğutulmuş bir kasenin içinde servis yapın.


Sosisli Sandiviç



Malzemeler :
6 tane hazır sandiviç ekmeği
6tane sosis
2 su bardağı su
iki dolu dolu yemek kaşığı salca
salatalık turşusu
arzuya göre üzerine mayonez ketçap


Hazırlanışı :
Tavamızda iki bardak su ve iki kaşık salça özleştirilir 6adet sosisimiz bütün halinde 10 15 dakika haşlanır sandiviç ekmeklerinin arası salçalı su ile çok az ıslatıldıktan sonra haşlanan sosisler sıcak olarak sandiviçlerimizin arasına konur ince ince kestigimiz salatalık turşusu ve mayonez ketçap dökülerek servise sunulur.

Sosisli Volovan


Malzemeler :
• 12 yaprak milföy hamuru
• 1 Adet yumurta
• 100 gr kaşar peyniri

İç Malzemeleri:
• 5 adet sosis
• 2 Adet domates
• 2 adet sivri biber
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 çay kaşığı
• Hardal
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• Kekik, karabiber, tuz

Hazırlanışı :
Milföy hamurlarını su bardağı ile keserek 12 adet daire çıkarın. Yuvarlak hamurlardan 6 tanesinin ortasını daha küçük bir bardak ile keserek halka şekline getirin. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Daire şeklindeki hamurları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine halka şeklindeki hamurları koyun. Üzerine çatalla birkaç delik açın. Önceden 200°C ısıtılmış fırında hamurlar kase şeklini alıncaya kadar pişirin.

İçini hazırlamak için sosisleri halka şeklinde doğrayın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Biberleri ince kıyın. Biberleri sıvıyağda kavurup, sosisleri ekleyin. Biraz kavrulunca salça, hardal, domatesleri ekleyip biraz su ilavesiyle pişirin. Suyu koyulaştığında kekik, tuz, karabiber ekleyip ateşten alın. Milföy kaselerinin içine karışımdan doldurup, kaşar rendesi serpip, fırında peynirler eriyinceye kadar 3 dakika pişirip servis yapın.

Hasret
04-03-2009, 00:29
Şeftali Kurabiye



Malzemeler :
250 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
1 kase şokella
1 çay kaşığı kırmızı şeker boyası
1 kase toz şeker


Hazırlanışı :
Yumuşamış margarini, pudra şekeri, vanilya ve yumurtayı iyice karıştırın.Unu yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğurun.Hamurdan yarım şeftali büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Üzerine basmadan fırın tepsisine dizin.180 derece ısıtılmış fırında beyaz renkte pişirin

Bir kasede şeker boyasını suyla karıştırın.Bir kase boş su hazırlayın.İki kurabiyenin arasına şokella sürüp yapıştırın.Şeftali kurabiyenin bir yanını boyalı suya bir yanını boş suya batırıp toz şekerde yuvarlayıp servis tabağına alın.Arzuya göre üzerlerine birer yeşil yaprak yerleştirerek gerçek şeftali havası verebilirsiniz.

Tarçın Ve Şekerli Elma Kızartması



Malzemeler :
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta
140 gr un
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı yağ
800 gr elma
2 limon suyu
60 gr pudra şekeri
3 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kanyak
2 çorba kaşığı şeker (100 gr)
Tuz


Hazırlanışı :
Tereyağı yumuşaması için dışarıda bekletin.Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın.Yumurta sarılarını un, süt, tuz, yağ ve yumuşak tereyağı ile karıştırıp 30 dakika dinlendirin.
Elmaları soyun.Çekirdeklerini çıkarın ve eşit 1 cm kalınlığında dilimler şeklinde doğrayın.Üzerlerinde limon suyu gezdirin.

Pudra şekerini 1 tatlı kaşığı tarçın ve kanyakla karıştırın.Elma dilimlerini içinde gezdirin.Geri kalan tarçın ve şekeri karıştırıp bir kenarda bekletin.

Yumurta beyazlarını köpük halini alana dek çırpın ve hamurla karıştırın.Bir tavada yağı kızdırın.Elma dilimlerini hamura bulayıp kızgın yağda kızartın.Kızarttığınız elmaları kağıt havlunun üzerinde bekletip yağını çektirin.Son olarak elma dilimlerinin üzerine tarçın ve şeker serpin.

Tavuk Kroket



Malzemeler :
1 Adet tavuk göğsü
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 Adet yumurta
1 cay bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
4-5 Adet patates
3 Adet domates
1 Adet patlıcan
1 adet sivri biber
Tuz,
karabiber,
yenibahar


Hazırlanışı :
Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayın.Eti kemiğinden ayırıp dideleyin.Küçük küçük doğrayıp içine 1 adet soğan rendesini ekleyin.Bayat ekmek içini ufalayın ve maydanozu kıyın.2 adet yumurtayı kırıp, tuz ve baharatları ayarlayarak yoğurun.

Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, parmak uzunluğunda köfteler hazırlayın.Köfteleri önce galeta ununa sonra çıpılmış yumurtaya sonra tekrar galeta ununa bulayıp kızartın.Biberi bütün olarak kızartın.Patlıcanları küp küp doğrayın

Tuz serpip karıştırın.10 dakika sonra yıkayıp suyunu süzerek kızartın. Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip, hafifçe kızartın.Köfteleri yanında kızarmış sebzelerle birlikte servis yapın.

Ton Balığı Köftesi



Malzemeler :
• 1 kutu 300 gramlık ton balığı
• 1 adet ufak soğan
• 5 adet kepekli ekmek içi
• 1 Adet yumurta
• Yarım demet maydanoz
• Bir buçuk su bardağı un
• Kızartmak için:Sıvıyağ

Hazırlanışı :
Ton balığının yağını süzdürün.Soğan, kepekli ekmek içi, 1 yumurta ve maydanozla birlikte robotta karıştırın.Hazırlanan köfte hamurundan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp,elinizde yassılaştırın.Yağı kızdırın.Köfteleri una bulayıp,kızgın yağa atın.Çevirerek iki tarafını da kızartın.Dilerseniz yeşillikle servis yapın.

Tonbalıklı Ve Sebzeli Makarna

Malzemeler :
1 paket makarna
1 adet iri havuç
3-4 Adet domates
1 kutu ton balığı
1 kutu konserve mısır
Mısırözü yağı
Tuz,
karabiber


Hazırlanışı :
Makarnayı haşlarken diğer tarafta rendelenmiş havucu tavada mısırözü yağıyla birlikte biraz kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesleri ilave edin,bir süre daha pişirin.Tuzunu ve karabiberini ilave ettikten sonra altını kapatın

Makarnayı haşlayıp,süzdükten sonra sosu ilave edin.Tonbalığı ve konserve mısırı da ilave edip,iyice karıştırın.Hem çok lezzetli hemde yapımı çok kolay çocukların bayılacağı bir yemek oluyor.


Üç Katlı Jöle


Malzemeler :
2 paket vişneli jöle
10 adet sade bisküvi
3 kaşık katı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker



Hazırlanışı :
Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın.Soğuk suyla ıslatılmış kalıba jölenin 1/3 'ü boşaltın.Kıvam alana kadar buzlukta bekletin(çok fazla buzlukta tutarsanız donabilir ).Her tarafı jöle kıvamı alınca buzluktan alın.Kalan jölenin yarısını ,şekerle iyice karıştıdığınız yoğurda ilave edip kalıba dökün ve tekrar buzluğa koyun

Aynı işlem tekrarlandıktan sonra kalan jöleyi ufalanmış bisküvi ile karıştırıp kalıba dökün.Artık buzluğa değil buzdolabınıza koyduğunuz tatlınızı en az 5 saat bekletin.Servis yapmadan önce bıçak yardımıyla kalıbı jöleden ayırın ve içi sıcak su dolu bir kaba oturtup birkaç sn.bekletin.Ters çevirip düz bir tabağa servis yapın.




Vanilyalı Waffle



Malzemeler :
• 6 çorba kaşığı tereyağı
• 250 ml tam yağlı süt
• 160 gr un
• 3 paket vanilya
• 4 yumurta
• 3-4 adet sert elma
• 2-3 çorba kaşığı limon suyu
• 4 çorba kaşığı tozşeker
• 4 çorba kaşığı
• Elma suyu
• 1 çorba kaşığı pudra şekeri
• Ayrica: Waffle yapmak için ızgara

Hazırlanışı :
Bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritip süt, un, vanilya ve yumurtalarla karıştırın. Waffle' ın yumuşak olmasını istiyorsanız yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.Yumurta aklarını köpürünceye kadar çırpın ve en son olarak karışıma ilave edin.
Waffle ızgaralarını yağlayın. Arka arkaya altın sarısı renginde waffle pişirin. Bu arada elmaları soyup dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve dilimleyin. Dilimlere limon suyu damlatın. Şekeri bir tavada kahverengileşince kadar pişirin. Şeker erirken karıştırmayın. Kalan tereyağı, elma ve elma suyunu ilave edin. Şeker tamamıyla eriyince kadar dikkatlice ve yavaşça karıştırın. Elmalar ve şeker tamamen harmanlanana kadar karıştırmayı sürdürün.
Vanilyalı waffel' lara pudra şekeri serpin ve elmalarla birlikte servis yapın

Vişneli Serin Pasta


Malzemeler :
2 paket bebe bisküvisi
3 su bardağı süt
2 paket vailyalı puding
3,5 su bardağı vişne suyu
yarım kg vişne


Hazırlanışı :
1 paket bebe bisküvisini büyük bir tepsiye dizin,üzerine 3 bardak sütle pişirdiğiniz pudingi dökün.Tekrar bisküvi dizin üzerine bolca vişne dizin
kalan pudingi vişne suyu ile pişirip üzerine dökün.3-4 saat soğutup servis yapın.