PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ev yapimi Tavuk Döner


Hasret
04-03-2009, 00:25
Hazırlama Süresi : Yarım saat
Bekletme Süresi : En az 5 saat
Zorluk Derecesi : Kolay
Porsiyon Adet : 6 kişilik
Malzeme :
4 adet fleto tavuk göğsühttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif
1 adet orta boy kuru soğanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif
Tuz & Karabiber..
Yan Malzeme : Aluminyum folyo.
Tamamlayıcı Malzeme :
3-4 adet parmak pidehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif (2 avuç büyüklüğünde olanlardan)
6 adet çarliston biber ( kızarmış)
2 adet domates (dilimlenmiş)
Maydanoz (dal dal)
Yoğurt.
Pidelerin Islatılması İçin Malzeme :
1 silme çorba kaşığı salçahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif
1/2 çorba kaşığı kadar margarinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif
Biraz su.
Yapılışı :

Tavuk göğüslerinden 1 tanesini ve kuru soğanı rondoda kıyma haline getiriyoruzhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tuz ve karabiberini ilave ediphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bekletiyoruz.
Aluminyum folyoyu tezgaha seriphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif 1 adet fletoyu tam ortasına koyuyoruzhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif iç malzemenin yarısını fletonun üzerine kalın bir tabaka halinde yayıp elimizle bastırıyoruz. İkinci parça fletoyu üzerine kapatıphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hafifçe sıkıştırıyoruz ve malzemenin diğer yarısını yine üzerine alıyoruz.
Son fletoyu da kullanıphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif döşeme işini bitiriyoruz.
Malzemeyi aluminyum folyo ile sıkıca sarıyoruzhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sarma işlemi eti sıkıştıra sıkıştıra yapılmalı ki keserken aralarda boşluk kalmasın !!
Eti buzluğa kaldırıp eğer o gün tüketilecekse en az 5 saat bekletiyoruz. Etin kolay dilimlenebilmesi için bıçakla kesilebilecek kıvamda dondurulması gerekiyor.
Eti keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyiphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yağsız tavada çok az kızartıyoruz. Servis tabaklarına küp küp kestiğimiz pideleri alıphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif azıcık kaynattığımız salça - margarin - su karışımını üstlerine gezdiriyoruz. Pişen dönerleri üzerlerine pay ediphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif domateshttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif biberhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif maydanoz ve yoğurtla tamamlayıphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sıcak olarak servis yapıyoruz