PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tayland mutfağının inceliklerini öğrenin


Hasret
04-03-2009, 00:24
Çokhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif lezzet tutkunlarının ve müdavimlerinin merakla beklediği amatör yemek kursu programına hazırlanıyor.


Tayland mutfağının başarılı temsilcisi ÇokÇokhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yoğun istek üzerine müdavimlerine ve kendi yeteneklerini keşfetmek isteyen lezzet tutkunlarına şimdi de Tay mutfağının inceliklerini öğretmeye hazırlanıyor.

Yorucu şehir hayatı ve iş temposu arasında yemekle uğraşmaya vakit bulamayanlara ya da günlük yaşamın stresinden arınmak ve yeni dostluklara yelken açmak isteyenlere alternatif olacak amatör yemek kursu programında büyülü ülkenin kültürüyle tanışacakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hazırlanması kolay değişik lezzetlerle mutfak kültürünüzü geliştireceksiniz.

Lezzetiyle olduğu kadar sağlıklı ve rafine olmasıyla da dikkat çeken Tay mutfağında aperitiflerden salataya çorbalardan ana yemeklere kadar bir çok özgün tarif ve farklı yemek seçeneği sunuluyor.
Haberin devamı ↓reklam

Tayland ulusal televizyonunda yemek programları hazırlayan ve Tayland Kraliyet Ailesi için yemek organizasyonları yapan ünlü Şef Bayan Nuch’un önderliğinde gerçekleşecek ve günlük katılım sağlayacak kurslarda kullanılan malzemelerden araç gerecehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif pişirme tekniklerinden yemeğin servis sürecine kadar tüm yöntemleri öğrenebilirsiniz.

Programın günlük olarak değişecek her menüsünde bir çorbahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bir aperitif ve bir ana yemek olmak üzere toplam 3 farklı yemeğin hazırlanıp sunum aşamasındaki kısa yolculuğuna tanıklık edeceksiniz.

Tay mutfağının egzotik tatlarıyla meraklılarını buluşturacak kurs programında ürettiklerinizi ister bir kadeh şarapla isterseniz özel olarak hazırlanan egzotik kokteyller eşliğinde yemenin zevkine varabilirhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif keyifli saatler geçirebilirsiniz.




MENÜ

Tom ka kai; hindistan cevizi sütlü tavuk çorbası
Pa-pia-thot; Tay usulü tavuklu ve sebzeli börek
Som tam; meyve salatası
Phad Thai kung sod; jumbo karidesli kızarmış noodle

Tom yam kai; acılı ekşili tavuk çorbası
Thot mun pla; Tay usulü balık köftesi
Kai phad khink sod; taze zencefilli tavuk

Tom yam neua; bonfile çorbası
Yam wun sen kai/Yam wun sen kung/Yam talay; mungbean noodle salatası (tavukluhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif jumbo karidesli veya deniz mahsullü)
Kaeng ka-dir kai; sarı körili tavuk

Tom yam kai; acılı ekşili tavuk çorbası
Pla mac thot; kızarmış kalamar
Pha-naeno neua; panang körili bonfile

Tom yam kung; jumbo karides çorbası
Kai sa-te; tavuk satay
Kaeng khigo wan neua; yeşil körili biftek