PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Terim: ''Hata bende''


NOYAN
04-02-2009, 18:54
"Türk spor tarihinin gecesi olabilirdi, Türk milli takımı bunu kaçırdı" diyen Fatih Terim, 2 maçta 0 puanı hak etmediklerini ifade etti. Kazanma isteğinin son dakikada hata yapmalarına neden olduğunu ifade eden Terim, "Hata varsa, seçimleri yapan olarak bu benimdir" dedi..

http://www.ajansspor.com/resim/fatihterim_tedirgin01.jpg

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İspanya'ya 2-1 yenilerek Türk spor tarihinde devrim niteliğindeki bir geceyi kaçırdıklarını söyledi.

Terim, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, golü bulduklarını ve pozisyonlar da yakaladıklarını belirterek, ''Penaltıdan gol yediğimiz ana kadar İspanya'ya çok pozisyon verdiğimizi hatırlamıyorum. 2-3 farklı öne geçebilirdik, ancak yediğimiz gol penaltıdan, pek yapılmaması gereken bir hata. Bunu kalecimizin yaptığı hata diye söylemiyorum, bizim takımımız böyle gol yememeli'' dedi.

Terim, maçla ilgili şöyle konuştu:
'' Türk futbolunun değil, Türk spor tarihinin gecesi olabilirdi. Türk Milli Takımı bunu kaçırdı. Hiç kimse bu kadar pozisyona giremez. İspanya'ya karşı yakaladınız mı atacaksınız. Devre arasında Emre Aşık'ın ayağının kötü oluşu, Mehmet Aurelio'nun ağlayarak hem çıkmak istemeyişi, hem de değişikliği yapmamız... Yorgun oyuncuları alarak tedbir almak istedim. 1-1 bitirmek istedim. Kazanma isteği, Avrupa Şampiyonası'ndaki o arzu, bazen sizi hataya da götürüyor. Maçlara bakıldığında, Türk Milli Takımı olarak bu iki maçtan sıfır puanla çıkmamalıydık. Oyun ve pozisyonların hakkı bu değildi.''

İspanya'yı çok seyretmiş bir futbol adamı olarak, rakipleri karşısında bu kadar pozisyona giren bir takım görmediğini ifade eden Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası dahil, İspanya'ya karşı böyle pozisyonlara gireni görmedim. İkinciyi atsanız, olay çok farklı olabilirdi. Sonuçta yenildiğinizde, kutlamak gerekiyor. Üzgünüz. Kazanamıyorsanız, kaybetmeyeceksiniz. Son golde, iki sağ bek koyduk, ikisi de yoktu. Bu hatayı yaparsanız kaybedersiniz'' diye konuştu.

-''NEDEN ARANACAKSA, BENİM''-
Fatih Terim, Belçika maçında, Bosna Hersek maçında ve İspanya'da pozisyon vermeden gol yediklerini, aynısının bu gece de olduğunu kaydetti.

''Sebep aranacaksa, seçimi ben yaptığıma göre hata benimdir'' diyen Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Belli süre gol atamadığımız maç yoktu. Benim düşünceme göre, 18 içinde dünyanın en iyi golcülerinden biri Nihat'tır, ama bazen olmuyor. Nihat'ın çok şık gollerini de izledik. Bu seviyede yakaladığınız zaman atacaksınız ve gol yemeyeceksiniz. Bazı şeyleri öngöremiyorsunuz. Moral olarak çabuk yıkılmaya başladık. Özellikle tecrübeli oyuncuların bundan etkilenmemesi lazım. Çok beceri isteyen pozisyonlar da değil kaçırdıklarımız. Yapacak bir şeyimiz yok. 4 maç, 12 puan Allah'ın emri oldu. Fikstürümüz kolay değil, ama Türk Milli Takımı, herkesi, her yerde yenebilir. Şu anda avantajlı olan Bosna Hersek, bunu da kabul etmemiz lazım. Hem biz yeneceğiz hem onlar kaybedecek. Avrupa Şampiyonası'ndan sonraki o coşkumuzu tekrar yakalamamız lazım kadromuzla beraber. 'O yoktu, bu yoktu' diyemiyorum, seçtiğimiz oyunculardan memnunum, ama bazen olmuyor. 4-5 oyuncumuzun olmasını isterdim. Uzun süredir bizimle birlikteydiler. Özellikle İspanya ve burada, gollerle buluşmamız olabilirdi. Psikolojik olarak etkilenmek her şeyi etkiliyor. Uluslararası seviyede tempo, mücadele çok yüksek oluyor. Bunun için ekonomik oynamaya çalışıyoruz. Zaman zaman hatalarımız olacak.''

-''İSPANYA SON YILLARIN EN İYİSİ''-
Fatih Terim, İspanya'nın, son yılların en iyi takımlarından biri olduğunu belirterek, ''Bunu kabul etmek gerekir. Son yılların en iyisi. Saygı duyduğumuz takımlardan biri. Her türlü oyuncusu çok değerli. Dünya Kupası'nda bir Brezilya, Arjantin gerçeği var, ama şu anda form olarak onlardan daha iyi durumdalar'' dedi.

-''HAYATIM BOYUNCA UMUTSUZ OLMADIM''-
Dünya ve Avrupa şampiyonalarına zorlanmadan, rahat şekilde gittiklerini hatırlamadığını belirten Fatih Terim, ''İsviçre'yi yenmesek gidemiyoruz, Norveç'i yenmesek gidemiyoruz. Biz böyleyiz. Tabii ki moralim bozuk, ama bu, umutsuz olmamı gerektirmez. Hayatım boyunca umutsuz olmadım. Bırakmadım, bırakmayacağız'' şeklinde konuştu.

Gerekirse Bosna Hersek'i deplasmanda yeneceklerini, 4 maçta 12 puan almaları gerektiğini vurgulayan Fatih Terim şunları kaydetti:
''Ben umut dağıttım, umutları gerçek yaptım. Türk Milli Takımı, bu ülkeyi çok sevindirdi. Utanılacak bir sonuç almadı. Utanılacak bir oyun da oynamadı. İspanya'yı çok gol kaçırarak yenmek, bütün maçlar arasında en önemli maç olurdu. Oyuncularımızda büyük güven olurdu. Başka mesaj verecekti. Ülke futbolundaki tüm gençlere mesaj vardı. 'Herkes yenilebilir' mesajı olacaktı.''

-CANLI YAYINDA NELER SÖYLEDİ?-
Terim'in maç sonunda Ajansspor.com tarafından derlenen canlı yayın açıklamaları ise şu şekilde;
“Bence Türk futbolunun gecesi olabilirdi. Türk sporununun da bir önemli gecesi olabilirdi ama gole kadar İspanya’da da, burada da pozisyona sokmuyoruz, maalesef enterasan goller yiyoruz.. Hele hele 1-1’den sonraki olacak iş değil. Gerçi 1. de böyle. İspanya’yı bu kadar yakalarsın, atacaksın. Bu kadar pozisyon buluyoruz, bu kadar mücade ediyoruz, bu kadar iyi de oynuyoruz ama 2 maça baktığın zaman başarabilirdik.”

“Penaltıya gelene kadar başka şeyler var.. Maalesef çok iyi maçlar oynayan Volkan böyle bir durumda yapmayacağı bir hatayı yaptı. Ondan sonraki panik de devam etti. Kazanamıyorsak 1-1 bitsin dedik ama olmadı.. Bosna ile 3 puan fark kapanabilir bir farktı çünkü. Bu fak da kapanır. Ama şimdi hem yeneceğiz Bosna’yı, hem de yenilmesini bekleyeceğiz.. 2 maçtan 0 puanla mı çıkmalı milli takım; çıkamalı. İspanya’ya karşı kimse bu kadar pozisyon bulamadı. Avrupa şampiyonası da dahil. 2-3-4 farklı olabilirdi.. O arada da pozisyona girip sokmuyoruz aynı zamanda. Pzosiyon hatası var gollerde zaten pozisyon hatası olmadan gol de olmaz. 1-1’e razı değildi oyuncularımız, o nedenle de hata yaptık.."

http://www.ajansspor.com/2010dunyakupasi/avrupa5grup/h/20090401/terim_hata_bende.html

ALONE53
04-03-2009, 12:06
hele şükürr hatasını kabullenebilen bir türk çıkabildi