PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saçlarınızı Koruyun!


morciii
03-30-2009, 21:29
Saçlarınız ruh haliniz, yaşam tarzınız, beslenmeniz gibi faktörlerin yanı sıra; dış etkilerden de nasibini alır. Saçınıza yaptığınız yanlış uygulamaları biliyor musunuz?
Saçlarınızı Koruyun!
http://estb.msn.com/i/38/BFC641A60F79D5FA18C7BBABA49.jpg

Saçın sağlığında keratin liflerinin sağlamlığı önemli rol oynar. Saçımızın en dış kısmında bu lifleri koruyan pulcuklar vardır. Bu pulcuklar, çok hassas olduğundan kötü koşullardan çabuk etkilenirler ve yapısında bulunan aminoasitleri kaybetmeye başlarlar.
Yazın sıcağında kendinizi denizin serin sularına atarken, suyun içindeki serbest radikaller de saçınızın içine sızarak, mat görünümlü, esnekliğini kaybetmiş, kuru saçlar oluşmasına sebep olur. Havuz suyu içinde bulunan kimyasallar ve güneş saçlarınızı kavurur. Kışın başınız üşümesin diye taktığınız bereler saçlarınızı havasız bırakırken, hava kirliliği nefes almalarına engel olur.
****lik birikim sonucunda oluşan kirlilik, mat, cansız ve güçsüz saçların oluşmasını sağlar. Saçlarınızı boyarken, kimyasal işlemler ve fön çekerken aşırı sıcak, hırpalanmasına sebep olur. Saçlarınızın bu kadar çok düşmanı varken, onları korumak için neler yapabileceğinize bir göz atalım:
- Saç fırçanızın doğal ve yumuşak kıllardan oluşmasına özen gösterin.
- Saçınızı çok sıcak fönle ve sıkça kurutmayın. Fön makinesini saçınızdan en az 30 cm uzakta tutun.
- Saçlarınızı yıkamadan önce yumuşak bir fırça ile tarayın. Bu işlem, deri altındaki yağ bezelerini harekete geçirir ve yağ salgısını arttırır.
- Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde, öğlen sıcağında güneşlenmeyin.
- Saçlarınız çok yıpranmışsa, şampuan öncesi besleyici bir ürün kullanın. Tercihiniz şampuan sonrası uygulanan kremler ise, durulanmayan cinsten olmasına dikkat edin.
- Saçlarınızı düzenli aralıklarla kestirin.
- Eğer sıkça denize giriyorsanız, saçınızda koruyucu bir tabaka oluşturan silikon bazlı ürünler kullanın.
- Denizden çıkar çıkmaz saçınızı tuzdan arındırın.
- UV Filtresi içeren bir saç nemlendiricisi kullanın.
- Haftada 1 defa saçınıza güçlendirici maske yapın. Bu maskeleri 5 dakikadan biraz daha fazla tutmak çok daha iyi sonuç verir.
- Yoğun nemlendirici ürünler veya saç kremleri kullanmak, kuruluğa karşı alınacak en iyi önlemdir.
- Saçınızı sıkı bantlarla toplamayın. Bu hareket, kan dolaşımını zayıflatır ve saçınızı olumsuz etkiler.
- Saçlarınızı boyarken alkol içermeyen ürünleri tercih edin. Boyadaki peroksit düzeyine dikkat edin.
- Yazın, geniş kenarlı şapka giyin. Saçlarınızı güneşten koruyun.
- Havuza girerken mutlaka bone takın. Havuzun içinde bulunan klor, vücuttaki iyotun eksilmesine sebep olur. İyot, tiroit bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Baştaki kan dolaşımının sorumlusudur. Klor bu dolaşımı engelleyeceği için, saçlarınız cansız görünecektir