PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüz Şekline Göre Allık Kullanımı


morciii
03-30-2009, 21:07
............

Allık, yüze renk ve derinlik katan bir makyaj malzemesidir. Tıpkı gözlerde kullanılan farlar gibi, yüz hatlarında uyum sağlaması gerekir. Allık hatların belirlenmesinde yardımcı bir makyaj ürünüdür.
Yüz Şekline Göre Allık Kullanımı
http://estb.msn.com/i/15/27B4275D559C107E69559AFDF13EE9.jpg

Allığı, burun ucunda, alın bölgesinde ve çene ile elmacık kemiklerinin altında kullanabilirsiniz. Allıklar iki çeşittir:
- Toz allıklar- Krem allıklarToz allıklar, fondöten ve pudra uygulaması yapıldıktan sonra, dışardan içeriye doğru sürülür. Bunun sebebi, allığa batırılan fırça ilk dokunduğu noktadan devam ettiği yol boyunca eksilme sağlar. Bu durum, perspektif etkisi yaratır. Tam tersini uygulandığında, yüzün ortasından başlayan bir koyuluk olacak ve görünüşü bozacaktır.
Krem allıklar, doğal ürünlerdir. Yüz şeklini tamamlayarak, kişinin en doğal görüntüye yakın durmasına yardımcı olurlar. Spor yaparken tercih edilirler.
Açık tenli kişiler, pembe rengin tonlarında allık seçmelidirler. Koyu cilde sahip olanlarda, şeftali ve kahverengi güzel durmaktadır. Gündüz makyajında, yumuşak ve geniş fırçayla allık dağıtılmalıdır. Gece makyajında ise, doğal cilt renginin iki tonu koyuluğundaki bir bronz tonlu allık daha çekici bir görüntü elde etmenizi sağlar.
Allık kullanımı, yüz şekline göre farklılık göstermektedir:
Oval yüz: En ideal yüz şeklidir. Oval yüze sahip kişilerde, alın bölgesi,çene kısmından biraz daha geniştir. Bu yüz şekline sahip değilseniz, ihtiyacınız olan bölgeyi belirleyip, koyu ve açık renkli fondötenlerle gölgeleme yaparak, yüz hatlarını belirginleştirebilirsiniz. Oval yüze sahip kişilerin, allık sürerken, kısa ve hafif darbelerle, elmacık kemiği ve şakaklarda yoğunlaşması iyi sonuç verir.
Kare yüz: Bu yüz hattındaki kişilerin geniş alınları ve elmacık kemikleri vardır.Allığı elmacık kemiklerinin üzerine doğru ve köşeli olan kısımlara doğru yaymak en iyi sonucu verecektir. Böylece istenmeyen alan gözden uzaklaşmış olur. Hafif darbelerle çene, burun ve alında da kullanarak, allıktan iyi sonuç alınır.
Yuvarlak yüz: Yuvarlak yüz hatlarına sahip kişilerin, yüzlerini daha ince göstermeleri gerekmektedir. Yuvarlak yüz hattındaki kişiler, geniş yanaklara sahiptirler. Yüzün fazla görünen kısmını koyu renkle arka plana almaları gerekir. Allık, elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru, çenenin iç kısmına ve alın genişliği söz konusu ise, saç diplerine sürülmelidir. Genel olarak bir V sürüşü yüzü olduğundan zayıf gösterecektir. Ayrıca saçlarınızı yanaklarınıza düşürerek hatlarınızı yumuşatmanız mümkündür.
Dikdörtgen yüz: Bu yüz yapısına sahip kişilerde,elmacık kemiklerden şakaklara doğru hafif yukarı ve gözün dış kısmına sürmek en iyi sonucu verecek uygulamadır. Çene kısmında da hafif allık uygulamak doğrudur.
Üçgen Yüz: Bu yüz tipine sahip kişilerde, alın oldukça geniş ve çene sivridir. En doğru teknik alın ve çenenin uç kısımlarına allık uygulamak ve yanağın alt kısmını açık bırakmaktır. Böylece allık sürülen kısım arka plana alınmış olur.