PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pudra Nasıl Kullanılır?


morciii
03-30-2009, 21:06
Pudranın üzerinde pigmentler bulunur. Bu pigmentler ışığı yansıtırlar. Işığın yansıması, çizgilerin yumuşamasına ve genç bir görüntü elde etmemize olanak tanır.Pudrayı sürerken, yukarıdan aşağıya doğru uygulamalısınız.
Pudra Nasıl Kullanılır?
http://estb.msn.com/i/34/FFE85AE0A593157C91B4D4BA7339E5.jpg

Makyajın alt zemini hazırlayan fondöten ve üstüne sürülen pudradır. Pudra, ciltte oluşabilecek parlamayı önler ve makyajı sabitler. Kusurları örtmek için son derece başarılı bir üründür. İki çeşit pudra vardır:

Toz Pudralar
Sıkıştırılmış Pudralar
Günümüzde kozmetik sektörü ciddi ilerlemeler kaydetmiştir. Kadınların makyaj konusunda hayatını kolaylaştıran çeşitli ürünler raflarda yerini aldı. Bunların içinde en başarılı olanlardan biri, bronzlaştırıcı pudradır.
Bronzlaştırıcı pudralar, çok işlevsel ürünlerdir. Yüze renk vermek için kullanılabilecek en basit ve fonksiyonel üründür. Allık yerine rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle makyaj konusunda acemi olanlar, allık kullanırken büyük hatalar yaparlar. Yüzün bir anda tüm anlamını kaybetmesi ve komik görünmesi; yanlış hatların vurgulanması, tüm estetik görüntüyü bozabilir. Bunu önlemek için bronzlaştırıcı pudralar can kurtarandır.
Tek renkli görünüm yaratmada konusunda çok iyi bir ürün olan bronzlaştırıcı pudra, güneş yanması gibi durabilecek tatlı bir ton yakalamanıza yardımcı olur.
Bronzlaştırıcı pudrayı, çene altındaki sarkmış gerdan görüntüsünü kaybetmek için, koyu renk fondöten gibi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yanaklarda allık yerine ve burnu inceltmek için, iki yanından aşağıya doğru sürerek koyuluk vererek kullanmak, iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.Bronzlaştırıcı pudra, gözlere gölge vermek için, göz farı olarak kullanılabilir. Dudaklarda tamamlayıcı etki yapar. Kaşlarda yumuşak bir görüntü oluşturmayı sağlar.
Diğer pudralar gibi makyajı hazır hale getirecek tamamlayıcı pudra görevini yerine getirir. Bronzlaştırıcı pudra alırken, çok koyu renklere kaçmamak gerekir. En doğru seçim, doğal cilt renginizin bir veya iki ton koyusunu kullanmaktır.
Tüm makyaj malzemelerinde olduğu gibi, pudranın da rengini doğru seçmezseniz, yüzünüzde istemediğiniz etkiler, çıkıntılar ve ifadeler oluşur.
Pudrayı en rahat şekilde sürebilmek için, bir allık fırçası kullanın. Ancak bu fırçayı sadece pudra sürmek için ayırın, aksi takdirde allığın rengi zamanla fırçaya bulaşacak ve istemediğiniz renkleri yüzünüze uygulamış olacaksınız.