PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Makyajın Temel Kuralları


morciii
03-30-2009, 21:05
..........

Makyajın verimli olabilmesi için, en önemli kural, temiz ve bakımlı bir cilde uygulanmasıdır. Her zaman taze bir yüzle işe başlanması gerekir. Kendinizi bir ressam gibi düşünün. Temiz cilt, tuvale benzer, ondan güzel resimler çıkartmak sizin elinizdedir.
Makyajın Temel Kuralları
http://estb.msn.com/i/24/9D5B5D6362D286452FAD5FDC713BF.jpg

Makyajın amacı, yüzün kusurlarını gizlemek, mümkün olduğunca geri plana atmak, güzel taraflarını vurgulayarak öne çıkartmaktır. Yüzünüzde öne çıkartmak istediğiniz bölgeleri tespit ediniz.
Makyaja başlamadan önce cilt bakımını tamamlayıp, cildi makyaja hazır bir zemin haline getiriniz.Makyaj malzemesi alırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Malzemenizi kaliteli ürünler arasından seçiniz.Ucuz diye, rast gele alınan ürünler, telafisi mümkün olmayan kalıcı hasarlar oluşturabilmektedir. Ürünlerin “UV” filtresi olmasına, parfümsüz olmasına, rahat uygulanabilir olmasına, alerji yapmayacak türden olmasına önem veriniz.

Makyaj malzemesinin seçiminde dikkat edilmesi gereken bir nokta da, renk seçimidir. Teninizle uyum sağlayan, cilt renginizden çok açık ya da çok koyu olmayan ürünler seçiniz. Makyaj yaparken uyumu yakalamak çok önemlidir. Sadece yüzün dağılımındaki uyuma yetmez, giydiğiniz kıyafetin rengiyle de ahenk oluşturması gerekir. Çok parlak ve göz alıcı renklerde bir kıyafet giydiğinizde, aynı rengin tonlarını kullanmak uyum sağlar.

Makyaj, yaşam tarzınıza ve yaşınıza uygun olmalıdır. Özellikle genç kızlar, henüz yüzünü ve makyajın ciltlerinde duruşlarını bilmediklerinden; psikolojik olarak büyüme hevesi içinde olduklarından, ağır ve koyu renklerde makyaj yapma hatasına düşerler. Makyaj yaşlandırmak için değil, tam tersi daha genç, taze ve neşeli bir görünüme kavuşmak için yapılmalıdır.

Makyaj yaparken, gideceğiniz mekanı düşünüp, uygun renk ve uyguluma ile makyajınızı yönlendirmelisiniz. Gündüz iş yerinde yapılması gereken makyaj ile gece abiye bir elbise ile gidilen davetin makyajı birbirlerinden son derece farklıdır.

Yüz şekli, gözün biçimi, ten ve saç rengi gibi farklar yüzünden, herkesin yüzüne giden makyaj şekli farklıdır. Doğru makyaj, sizin yüzünüze ve renginize göre yapılandır. Başkasında hoş görünen bir makyaj tekniği, sizin yüzünüzü çirkinleştirebilir. Göz yapınızı ve renginizi, yüzünüzün geometrik şeklini, teninizin rengini, hatta saçınızın şeklini iyi bilmeden makyaj yapmayın. Yüzünüze gidecek doğru makyajı bulun, gerekirse profesyonel yardım alın.

Mevsimler de makyajın yönünü değiştirir. Kış ayları, daha ağır makyaj yapmamıza olanak verir. Yazın yapılan makyaj ise, ten renginin koyulaşması, ter gibi etkenler göz önüne alınarak daha hafif yapılır.Tüm bunlara ek olarak makyajınıza, yaptığınız iş, mesleğiniz ve karakteriniz yön verecektir. Makyaj, sizi yansıtmalı, genç ve daha güzel göstermeli, doğal halinize yakın durmalıdır.

Makyaj, sizden daha kusursuz bir siz çıkartıyorsa, başarılı olmuş demektir.