PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vücut Çatlakları ve Tedavi Yöntemleri


morciii
03-30-2009, 20:55
..........

Düzensiz kilo alıp verme, hamilelik, yetersiz beslenme, vitamin eksikliği gibi çeşitli faktörlere bağlı ortaya çıkan vücut çatlakları estetik açıdan rahatsızlık vericidir. Vücut çatlaklarının tedavisi için çeşitli yöntemler bulunmaktadır.
Vücut Çatlakları ve Tedavi Yöntemleri
http://estb.msn.com/i/64/98E4C229714297C0877418C9D0B04A.jpg

Vücut çatlaklarının oluşumunu önlemek için beslenme planınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor.
• Yoğurt, süt, meyve, sebze gibi sağlıklı yiyecekleri bol miktarda tüketin.
• Cilt sağlığın en önemli yardımcısı E Vitamini alın.
• Vücudu toksinlerden arındırıcı özellikte sebzeler tüketin. Enginar ile başlayabilirsiniz.
• Günde 2 litre su için.
• Düzensiz kilo alıp vermekten sakının.
Hamilelik döneminde oluşabilecek çatlakları engellemek için hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren basen, göbek, kol ve özellikle göğüs bölgenize badem yağı sürün.
Vücut çatlaklarınız yeni başladıysa, soğuk su ile çatlak olan bölgelere masaj yapabilirsiniz.İçeriğinde sıkılaştırıcı etkiye sahip kolajen bulunan kremler ile tedavi edebilirsiniz.
İlerlemiş seviyedeki vücut çatlakları için tıbbi uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Vücut çatlaklarının tedavisi için kullanılan yöntemler ise şöyle;
AHA Peeling : Glikolik asit, vücut çatlağı olan bölgelere uygulanıyor. Seanslar haftada 1 kez gerçekleşiyor. Çatlakların seviyesine bağlı olarak seans adedi değişiyor.
İontoferez : Bu tedavi yöntemle ciltteki kolajen yapının uyarılması sağlanmaktadır. Kolajen içeren ampüller çatlak olan bölgelere sürülüyor. Kolajenin cildin alt tabaklarına nufüz etmensi için 5-6 dakika boyunca galvanik akım veriliyor. 1 haftada 3 seans uygulanıyor. Ortalama 3 aylık tedavi sonucunda, çatlaklar tamamıyla yok ediliyor.