PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayak Bakımı


morciii
03-30-2009, 20:53
.........

Ayak topuklarınızdaki çatlaklar sizi rahatsız mı ediyor? Tırnak etlerinizle başa çıkamıyor musunuz? Tüm bu sorunlardan kurtulmak için kendi evinizde, kimseler görmeden ikisi bir arada ayak bakımı ile yumuşacık ayaklara kavuşabilirsiniz.
Ayak Bakımı
http://estb.msn.com/i/D8/34F1E97B4BC7CF4EAF8FC162E13C97.jpg

Yaz günlerinde kendinize güvenerek, sandalet ve arkası açık ayakkabılar giyebilirsiniz.
Orta derinlikte bir kovaya dayanabileceğiniz sıcaklıkta su doldurun. Ayak deriniz yumuşayıncaya kadar sıcak suyun içinde bekletin. Sürenin sonunda ayaklarınızı havlu ile kurulayın.
Tırnaklarınızı, tırnak makası yardımıyla orta kısalıkta kesin. Eğer çok kısa keserseniz hem oje sürmekte zorlanırsınız hem de giydiğiniz ayakkabı kapalı ile canınızı acıtır. Pedikür ya da tırnak makası ile tırnak etlerinizi ileri doğru itin. Deriniz yumuşadığı için bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Topuk bakımınız ve ayaklarınızı nemlendirmek için 2 yemek kaşığı vazelin ve 1 yemek kaşığı limon suyunu kasede karıştırın. Bu karışımı ayağınıza ve özellikle topuk bölgenize yedirin. Pamuklu bir çorap giyin. Bütün gece çorapla uyuyun. Sabah uyandığınızda ayaklarınızdaki mucizeyi görün.
Son adım olarak tırnaklarınıza kırmızı ya da pembe tonlarında oje sürün. Renkli oje kullanmayı sevmiyorsanız sadece tırnak parlatıcısı da kullanabilirsiniz.
İsterseniz limon ve vazelin karışımını diz ve dirsekleriniz için de uygulayabilirsiniz. Karışımın bu bölgelerde
20 dakika kalması yeterlidir.
Hazırsanız, sandalet ve açık ayakkabı giymenin keyfini çıkarın!